Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa zaczynajacych wiosna 2007 - Wielkopolska

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dom ma być z silkatów które kupiliśmy 2 tygodnie temu, w sumie bez większych problemów. Są już w hurtowni i grzecznie czekają. cena N25 - 2,87 zł + dowóz na budowę HDS - 150 zł za samochód

Pozdrawiamy Wszystkich

Hania i Michał

Witam

mozna sie dowiedziec gdzie kupiliscie silikaty? Rozumiem ze z Ostroleki? i ze cena za bloczek jest brutto?

pozdrawiam

A propo Marcina, śledziliśmy jego poczynania na forum a tydzień temu jak byliśmy w Rokietnicy udaliśmy się na przeszpiegi obejrzeć jego dzieło

:D

O wy!!! :wink:

A tak poważnie to witam w gronie! Szczególnie ciepło, bo będziecie przyszłymi Rokietniczanami (?) - mieszkańcami Rokietnicy znaczy.

Przyjedźcie kiedyś, jak będę na budowie (np sobota) to pogadamy i pokażę Wam chałupkę. :D

P.s. Jak podacie mi maila, to prześlę Wam fajny plan Rokietnicy.

jak już wcześniej pisaliśmy na forum, fundamenty zamierzamy zrobić samemu :lol:

na dowód tego wklejam fotkę gjętarki do prętów, którą grześ zrobił własnoręcznie wedłóg swojego pomysłu :o

http://images20.fotosik.pl/42/72d487f98e5703c4med.jpg

co wy na to?

WOW !!! :o Jestem pod wielkim wrażeniem ... ja co prawda po politechnice, ale takiego cuda bym nie wymyśliła...nie ten wydział :lol:

Gratuluję pomysłu i ... męża ;)

gietarka wyglada zmyslnie ja chociaz sam wykonywalem fundamenty to jednak strzemiona kupowalem gdyz zalezalo mi na czasie a cena nie byla duzo wyzsza niz samych pretow ogolnie za strzemiona do law zaplacilem cos kolo 150 zl z tego co pamietam

ale tak czy inaczej to pomysl i wykonanie zasluguje na pochwale :D

Taro,

kwestie moralne zostawmy na boku.

Bardziej mi chodzi o zachowanie, jeśli ewentualnie padnie taka propozycja.

Pamiętaj, że szara strefa istnieje wszędzie. Nawet na bogatym zachodzie.

A dlaczego w Polsce mamy tak wielką szarą strefę?

A poza tym w przenośni "piękny salon i biuro" + fakturka jeszcze zbyt rzadko są gwarantami dobrej jakości.

to prawda ale nie wyobrażam sobie by klient do mnie zadzwonił z reklamacją a ja miałbym go "wysłać na drzewo".

"tu na razie jest ściernisko, ale będzie...." (no właśnie co)...:D

Witamy starych i nowych forumowiczów!!

Ania i Grześ gratuluję pomysłu ,dopiero teraz zauważyłam mapkę i zatkało mnie kompletnie.Trudno uwierzyć że tylu nas jest!!!! A tak w ogóle to co słychac na budowach bo nikt nie pisze jak postepują prace..........?

Aniu i Grzesiu, świetny pomysł z tą mapką ... ale wschód trochę odbiega od zachodu :wink: , proszę, dopiszcie mnie zaraz koło kolegi kenji-ego :lol:, żeby nie było że Wschód gorszy ... :lol:

Rena i Rob sezon budowlany w pełni, no może z przerwą na "zimę" ... :) my czekamy na zasilenie portfela ;)

Witam

Jeżeli mowa o umowach i gwarancjach...

Potrzebuję właśnie w trybie pilnym dobrą umowę z wykonawcą robót. Najlepiej na stan surowy. Wkrótce przyda się równeiż umowa z KierBudem.

Jeżeli ktoś ma, to bardzo proszę podesłać na priva :wink:

Pozdrawiam

Jeśli jeszcze potrzebna inna wersja to też służę, ale niestety nie dopatrzyłam się jak załączać pliki w PW więc jak napiszesz na mój mail do zwrotnie mogę podesłać - ewentualnie proszę o instr załączania :)

Witam

Jeżeli mowa o umowach i gwarancjach...

Potrzebuję właśnie w trybie pilnym dobrą umowę z wykonawcą robót. Najlepiej na stan surowy. Wkrótce przyda się równeiż umowa z KierBudem.

Jeżeli ktoś ma, to bardzo proszę podesłać na priva :wink:

Pozdrawiam

Jeśli jeszcze potrzebna inna wersja to też służę, ale niestety nie dopatrzyłam się jak załączać pliki w PW więc jak napiszesz na mój mail do zwrotnie mogę podesłać - ewentualnie proszę o instr załączania :)

Dzięki jjsod

Już stworzyłem coś na podstawie kilku dokumentów, co chyba można nazwać umową

jjsod jeśli nie problem, to ja poproszę o taki wzór umowy, bo co prawda dysponuję, ale takimco ma 10 stron i każdy budowlaniec jak widzi, to ucieka... :-? Coś mnie zupełnie siły opadły, moja działka wygląda jak nie wiem co...,ale coraz z nią gorzej, a to tylko studnia :cry: no, ale ten kamień co wyciągnęli, to sobie chyba na pamiątkę zostawię :wink: taaaaki wielki

ps jak już wrócę do normalnej formy, to się nauczę zdjęcia zmniejszać, wklejać i wszystko :roll: i wtedy sami zobaczycie, a póki co to gumofilce idę kupić :)