jaloska 22.02.2007 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Dostaliśmy wreszcie wycenę za robociznę. Stan surowy otwarty z więźbą i kominami ( w klinkierze) 35000PLN. Dom z poddaszem, dach dwuspadowy z dwoma lukarnami, powierzchnia po podłodze jakieś 280 m2. Co sądzicie o tej cenie, bo mnie wydaje się całkiem przyzwoita. mam jeszcze parę cen na dalsze etapy, podam kilka przykładowych: położenie dachówek - 18zł, docieplenie styropianem +tynk 25 zł /m2, punkt grzewczy w miedzi 100zł, punkt elektr. 44zł, malowanie 2x z wyprawkami 8 zł/m2, posadzki 12zł/m2. Facet robi u naszej sąsiadki. Wygląda, że dobrze - zbudował jej ze swoją ekipą dom od a do z. Powiedzcie co sądzicie o cenach. Może jednak ktoś się wypowie, bardzo mi zależy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość hubx 22.02.2007 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Witam wszyskich w tej zacnej grupie, do której chcę się przyłączyć.Tez jak pozostali grupowicze mam zamiar zacząć budowę wiosną.Mój domek bedzie położony w Kamionkach.Poszukuję namiarów na kogoś z koparką z okolic Kamionek.Dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RENA I ROB 22.02.2007 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Witamy wszystkich po długiej przerwie! My aktualnie złożyliśmy wniosek kredytowy do pko i czekamy na odpowiedż, ponoć tylko dwa dni sie zobaczy co wymyslą. Na razie zaproponowali marżę 1,30 i prowizję 0,95 z kartą kredytową;podobnie jak u Misiaka Jaloska myślę że twoja wycena z dachem jest ok.My za stan surowy ale bez dachu dajemy 26.000 a jak doliczyć do tego cenę ułożenia więźby to wyjdzie podobnie; a jak duży dom budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż. Mamoń 22.02.2007 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Korzystałem i polecam - Przemysław Liberek - 602-666-141 U mnie też on robił i jestem średnio zadowolony. Facet tnie dachówki koszowe na dachu (w koszu) przy pomocy gumówy kalecząc przy okazji blachę. Lubi też naciągać na dodatkową kasę np. za dodatkową robociznę z tytułu rzekomo dodatkowej folii przy oknach połaciowych (a wcześniej o tym nie mówi)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż. Mamoń 22.02.2007 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 A ja czekam za mapkami od geodety. Jestem też umówiony z projektantem. Jak do lata zdobędę PnB to będzie cud Jedyne co na razie mam załatwione to podpisana umowa z Energetyką. No i jak Kenji - kiedy będziesz miał prąd? A kiedy wodę z wodociągu - nie mówię o gruntowej bo widziałem że obecnie jest powyżej gruntu Jaki jest numer Twojej działki jeśli to nie tajemnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natus 22.02.2007 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Uuuhuuuu mam pozwolenie... co prawda przez te moje warunki zabudowy musiałam 95zł zapłacić jakiejś opłaty skarbowej (dom letniskowy!, że niby bogata jestem ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altariela 23.02.2007 01:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 Dostaliśmy wreszcie wycenę za robociznę. Stan surowy otwarty z więźbą i kominami ( w klinkierze) 35000PLN. Dom z poddaszem, dach dwuspadowy z dwoma lukarnami, powierzchnia po podłodze jakieś 280 m2. Co sądzicie o tej cenie, bo mnie wydaje się całkiem przyzwoita. mam jeszcze parę cen na dalsze etapy, podam kilka przykładowych: położenie dachówek - 18zł, docieplenie styropianem +tynk 25 zł /m2, punkt grzewczy w miedzi 100zł, punkt elektr. 44zł, malowanie 2x z wyprawkami 8 zł/m2, posadzki 12zł/m2. Facet robi u naszej sąsiadki. Wygląda, że dobrze - zbudował jej ze swoją ekipą dom od a do z. Powiedzcie co sądzicie o cenach. Może jednak ktoś się wypowie, bardzo mi zależy. jaloska, cofnij sie kilkanascie stron, podawalismy jakie mamy wyceny na nasze domy. Twoja jak na ten metraż (280 m2!!!??) wygląda na mój gust całkiem dobrze, a nawet wręcz atrakcyjnie (wychodzi Ci 125 zł/m2 - mi np. wychodzi 200 zł/m2 ale juz z dachem na gotowo i ja jestem zadowolona z mojej wyceny ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 23.02.2007 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 Witojcie! A ja dziś o godz 7:16 podpisałem z gazownią umowę na przyłącze! I nawet na 8 do pracy do Tarnowa zdążyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witolo 23.02.2007 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 Witamy wszystkich po długiej przerwie! My aktualnie złożyliśmy wniosek kredytowy do pko i czekamy na odpowiedż, ponoć tylko dwa dni sie zobaczy co wymyslą. Na razie zaproponowali marżę 1,30 i prowizję 0,95 z kartą kredytową;podobnie jak u Misiaka Jaloska myślę że twoja wycena z dachem jest ok.My za stan surowy ale bez dachu dajemy 26.000 a jak doliczyć do tego cenę ułożenia więźby to wyjdzie podobnie; a jak duży dom budujesz? mozna prosic troche szcegolow np. waluta? dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kenji 23.02.2007 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 A ja czekam za mapkami od geodety. Jestem też umówiony z projektantem. Jak do lata zdobędę PnB to będzie cud Jedyne co na razie mam załatwione to podpisana umowa z Energetyką. No i jak Kenji - kiedy będziesz miał prąd? A kiedy wodę z wodociągu - nie mówię o gruntowej bo widziałem że obecnie jest powyżej gruntu Jaki jest numer Twojej działki jeśli to nie tajemnica Działka 364/5. Co do prądu to wg. Energetyki 9+5 miesięcy, wg. byłego właściciela działek do lata (wczoraj dosyłałem papiery niezbędne do projektu przyłącza) i jest to chyba realne. W każdym razie umowę mam już podpisaną. Zaliczkę też wpłaciłem. Co do wody, to jak byłem na działce miesiąc temu to jeszcze mieściła się w rowie. Mówisz, że teraz wylała? Muszę się tam przejechać. Co do wody niegruntowej, to nie mam jeszcze opinii z Aquanetu, ale akurat jestem w gronie tych szczęśliwców, koło których znajduje się ten pierwszy ring wodny. Mam już ofertę na wykonanie przyłącza + studni. Obecnie czekam za mapkami no i mam już upatrzony projekt. W ten weekend mam jechać do projektanta obgadać co i jak. Wtedy go zamówię i będę jechał dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 23.02.2007 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 Pytanko o kierownika budowy. Miałem jednego na oku ale po wczorajszej rozmowie chyba wolałbym zmienić Rozliczenie : 1500 pln za pierwszy rok (w tym 5 przyjazdów na etapy budowy) po roku każdy przyjazd płatny ok 100 pln. Poza tym z rozmowy wynikało, że najwazniejsza jest ekipa (to ja akurat wiem ) bo on chce raz wyjasnić co i jak mają robić a on najchętniej by nie przyjeżdżał. Cena jest w miarę, ale chcę mieć kierownika który będzie pilnował, ma ktoś namiary na kogoś zaufanego i jeszcze wolnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 23.02.2007 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 jaloska, cofnij sie kilkanascie stron, podawalismy jakie mamy wyceny na nasze domy. Twoja jak na ten metraż (280 m2!!!??) wygląda na mój gust całkiem dobrze, a nawet wręcz atrakcyjnie (wychodzi Ci 125 zł/m2 - mi np. wychodzi 200 zł/m2 ale juz z dachem na gotowo i ja jestem zadowolona z mojej wyceny ) witam jak tam idzie Twoja budowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majania 23.02.2007 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 jaloska, cofnij sie kilkanascie stron, podawalismy jakie mamy wyceny na nasze domy. Twoja jak na ten metraż (280 m2!!!??) wygląda na mój gust całkiem dobrze, a nawet wręcz atrakcyjnie (wychodzi Ci 125 zł/m2 - mi np. wychodzi 200 zł/m2 ale juz z dachem na gotowo i ja jestem zadowolona z mojej wyceny ) witam jak tam idzie Twoja budowa? No właśnie ??!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RENA I ROB 23.02.2007 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 My bierzemy kredyt w CHF ,przynajmniej mamy taki zamiar,rata jest mniejsza o przeszło 200 zł a w przyszłości jak przejdziemy na euro to i tak ta waluta będzie korzystniejsza( takie są prognozy).A tak naprawdę to pożyjemy,zobaczymy wszystkiego nie da się przewidzieć,30 lat to sporo czasu i wiele się może zdarzyć!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altariela 23.02.2007 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 Moja budowa jest... w polu!!! (dosłownie i w przenośni ) Pogoda nie sprzyja, humus zdjety, budynek wytyczony ale nie można dalej ruszyć, dopóki nie będzie kilku słonecznych dni z rzędu bo inaczej grucha nie wjedzie No więc sobie czekamy... Żeby coś się działo postanowiłam jutro pojechać zamówić dachówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majania 24.02.2007 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2007 Moja budowa jest... w polu!!! (dosłownie i w przenośni ) Pogoda nie sprzyja, humus zdjety, budynek wytyczony ale nie można dalej ruszyć, dopóki nie będzie kilku słonecznych dni z rzędu bo inaczej grucha nie wjedzie No więc sobie czekamy... Żeby coś się działo postanowiłam jutro pojechać zamówić dachówki Czekamy na założenie dziennika, unikniesz pytań, co?, jak? i kiedy? Życzę sprzyjającej pogody i sama na nią liczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 24.02.2007 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2007 Dostaliśmy wreszcie wycenę za robociznę. Stan surowy otwarty z więźbą i kominami ( w klinkierze) 35000PLN. Dom z poddaszem, dach dwuspadowy z dwoma lukarnami, powierzchnia po podłodze jakieś 280 m2. Co sądzicie o tej cenie, bo mnie wydaje się całkiem przyzwoita. mam jeszcze parę cen na dalsze etapy, podam kilka przykładowych: położenie dachówek - 18zł, docieplenie styropianem +tynk 25 zł /m2, punkt grzewczy w miedzi 100zł, punkt elektr. 44zł, malowanie 2x z wyprawkami 8 zł/m2, posadzki 12zł/m2. Facet robi u naszej sąsiadki. Wygląda, że dobrze - zbudował jej ze swoją ekipą dom od a do z. Powiedzcie co sądzicie o cenach. Może jednak ktoś się wypowie, bardzo mi zależy. Mnie też wydaje się, że jest to dobra propozycja, teraz tylko dokładnie spisać umowę i jeszcze raz przyjrzeć się pracy wykonawcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 25.02.2007 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 Jezusie, jak nam wątek upadł!!! Był na ostatniej pozycji pierwszej strony. Ledwie odratowałem! Cisza jak w kościole... Śpicie czy tak zarobieni jesteście? Bo ja to z centralnym walczę. Jeszcze trochę a eksploduje mi czaszka od dylematu jaki kocioł wybrać. Z instalatorem jest jeszcze gorzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altariela 25.02.2007 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 Ja mam lenia. Zamówiłam dachówki. W ostatniej chwili - czynne było do 14 a ja wpadłam tam o 14.02 Tiaaa.... <ziew> I to by było na tyle w temacie budowy Kurcze, trzeba by się wziąć za temat budowy ponownie, bo ja nadal nie wiem gdzie tą rurę do GWC wetknąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania i grześ 25.02.2007 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 cisza jak makiem zasiał,to chyba z powodu braku dobrej pogody, ale chyba juz blizej niż dalej do dobrej pogody... a u nas są już zrobione mapki geodezyjne 4 szt. za 600 pln. to chyba dobra cena? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts