Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa zaczynajacych wiosna 2007 - Wielkopolska

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

[Hm za robotę 35k pln + dach robota (od więźby do dachówek) około 13k kto mi powie dużo czy mało ? Bo z ofert które dostałem to raczej mało

Stan surowy otwarty 35kpln i dach osobno za 13 kpln?

Ano :-?

Ale to już z działówkami, podbetonami, schodami betonowymi, generalnie wsio co można na tym etapie zrobić. Niestety zapytałem 4 ekipy które mogłyby wejść na wiosnę i kwoty były do 24k bez rachunku, podbetonów i schodów do 90k pln za wsio, no masakra co się dzieje :evil:

A ja się dowiedziałam że moja silka już leży na placu i na mnie czeka :D zamówiona w sobotę dachówka już też leży na placu i czeka :o

Chyba faktycznie już czas założyć dziennik - będę miała z głowy zdawanie relacji wszystkim z osobna (zwłaszcza rodzicom, którzy dzwonią co drugi dzień i pytają jak budowa :)) - a niech czytają sobie sami :wink:

no to zakladaj i bedzie mozna czytac rozumiem ze Silka zamowiona w Begierze? Masz od razu na caly dom? bo mi moga sprzedac na razie tylko na czesc widocznie mam mniejszy dar przekonywania ale tez z drugiej strony nie potrzebuje na teraz

Gość Gosc_gość
Kristofuros

Witam.

Gdzie będziesz się budował? W Szczepankowie czy w Tulcach?

Budować się zamierzam w Szczepankowie, teraz mieszkam na osiedlu Przylesie w Tulcach - też miło się mieszka (100m do lasu :D ), ale nie ma to jak domek :-)

Gdzie kupowałaś dachówkę?

Dachówke (braas celtycka) kupowalam w poleconym przez Marzina Patexie na Złotowskiej. Dziś domówiłam też 5 okien dachowych Fakro i wyłaz dachowy (wytargowałam 20% rabatu od cen katalogowych fakro:))

no to zakladaj i bedzie mozna czytac rozumiem ze Silka zamowiona w Begierze? Masz od razu na caly dom? bo mi moga sprzedac na razie tylko na czesc widocznie mam mniejszy dar przekonywania ale tez z drugiej strony nie potrzebuje na teraz

Mam na cały dom, na razie nie ma tylko 12 cm, ma być w przyszłym tygodniu.

Ja u nich zamówiłam ale też nie miałam od razu całości - powiedzieli że będą kompletować po trochu, no i właśnie skompletowali :)

Ehhh, wszystko gotowe, czekamy w blokach startowych, tylko ta pogoda paskudna, pada i pada :cry: Trzeba bylo kupić działkę koło asfaltowej drogi :roll:

Gdzie kupowałaś dachówkę?

Dachówke (braas celtycka) kupowalam w poleconym przez Marzina Patexie na Złotowskiej. Dziś domówiłam też 5 okien dachowych Fakro i wyłaz dachowy (wytargowałam 20% rabatu od cen katalogowych fakro:))

Witam.

Bardzo chwalona jest hurtownia dachówek w Gnieźnie.

Nazwy nie pamiętam ale w tematach dachowych się często przewijała :)

Czy nikt nie bedzie budował z YTONGA?

jak dobrze pójdzie to będzie :lol:

a juz myslalem ze sam bede budowal sie z ytonga ;-)

po naszych rozmowach w pub-ie mialem chwile zawahania - bo wiekszosc silka albo prortherm i uzywali dosc profesjonalnych argumentow

ale nie uleglem i pozostaje przy ytongu o ile zaczne sie budowac :(

witam nowych mysle ze juz pub pod aniolem nie pomiesci takiej duzej ilosci ludzi ;-)

pozostaja tylko nasze dzialki

jak dobrze pójdzie to będzie :lol:

a juz myslalem ze sam bede budowal sie z ytonga ;-)

po naszych rozmowach w pub-ie mialem chwile zawahania - bo wiekszosc silka albo prortherm i uzywali dosc profesjonalnych argumentow

Misiak podaj mi tylko do którego materiału Ciebie przekonać to no problemo :lol: Możesz mieć 2 rodzaje dylematu : nic nie wiesz i masz problem lub wiesz na tyle dużo, że też masz problem :wink:

[Hm za robotę 35k pln + dach robota (od więźby do dachówek) około 13k kto mi powie dużo czy mało ? Bo z ofert które dostałem to raczej mało

Stan surowy otwarty 35kpln i dach osobno za 13 kpln?

Ano :-?

Ale to już z działówkami, podbetonami, schodami betonowymi, generalnie wsio co można na tym etapie zrobić. Niestety zapytałem 4 ekipy które mogłyby wejść na wiosnę i kwoty były do 24k bez rachunku, podbetonów i schodów do 90k pln za wsio, no masakra co się dzieje :evil:

Mice, umowę na stan surowy podpisaliśmy w listopadzie 2006 na ok. 10 000 mniej (też bez dachu) przy czym naszym zadaniem jest dostarczanie pieniędzy i robienie zdjęć. Ceny Majster ustala telefonicznie ze mną, ale jak na razie nie przebiłam go ani na cenie, ani na jakości materiału ... Dla nas zostaje sama przyjemność budowania się :) czyli ocena efektów, a jak na razie jesteśmy bardzo zadowoleni z ekipy :)

Mice, umowę na stan surowy podpisaliśmy w listopadzie 2006 na ok. 10 000 mniej (też bez dachu) przy czym naszym zadaniem jest dostarczanie pieniędzy i robienie zdjęć. Ceny Majster ustala telefonicznie ze mną, ale jak na razie nie przebiłam go ani na cenie, ani na jakości materiału ... Dla nas zostaje sama przyjemność budowania się :) czyli ocena efektów, a jak na razie jesteśmy bardzo zadowoleni z ekipy :)

Zapytaj kiedy wejdą do mnie ... serio 8)

Ale niestety ceny poszły ciut w górę, no i m.in. oni mają swój "blaszak" i parę innych rzeczy które obniżają moje dodatkowe wydatki o jakieś 4k pln.

Zapytaj kiedy wejdą do mnie ... serio

Ale niestety ceny poszły ciut w górę, no i m.in. oni mają swój "blaszak" i parę innych rzeczy które obniżają moje dodatkowe wydatki o jakieś 4k pln.

Posiadanie "własnych sprzętów" przez brygadę to duuuży plus.. Nasi tez mają blaszak, betoniarę, beczkę na wodę, zagęszczacz do żwiru (zasypanie fundamentów) i z tego co wiem stemple ... i za wykorzystanie ww. sprzętów nie płacimy dodatkowo - jak dla mnie świetna sprawa, bo faktycznie sporo oszczędzamy - przede wszystkim czasu i nerwów... A pomysleć, że na początku przerażała mnie kwota na jaka podpisaliśmy umowę. Teraz rozmawiamy z Majstrem na temat tynków i ocieplenia budynku. Jak tak dalej pójdzie to jedna firma postawi nam prawie stan deweloperski :wink:

Witam.

Bardzo chwalona jest hurtownia dachówek w Gnieźnie.

Nazwy nie pamiętam ale w tematach dachowych się często przewijała :)

Czy nikt nie bedzie budował z YTONGA?

Czy to chodzi o "Tinę"? Ja korzystałem z nich gdy byli jeszcze w Pozbnaniu na ul. Czarna Rola.

tel. do Gniezna - 061-4282539.

Witam wszystkich stałych i nowych bywalców :lol:

po prawie dwóch tygodniach udało mi się wreszcie zalogować na forum :wink:

Miałam jakieś problemy z kompem i nie mogłam sobie poradzić, ale mój mąż zawsze pomaga mi w takich momentach :lol:

U mnie na placu budowy narazie spokój, ale juz jutro ekipa ma przystapić do akcji.

Strop zamówiony, więźba zamówiona, dachówka zamówiona... :D

Pozdrawiam

Atka