Witolo 28.02.2007 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 ile kosztuje teraz Porotherm 25 P+W? zobaczylem cene 8,32 brutto i zwariowalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Acidtea 28.02.2007 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 AltarielaGdzie kupowałaś dachówkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Acidtea 28.02.2007 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 KristofurosWitam.Gdzie będziesz się budował? W Szczepankowie czy w Tulcach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Acidtea 28.02.2007 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 [Hm za robotę 35k pln + dach robota (od więźby do dachówek) około 13k kto mi powie dużo czy mało ? Bo z ofert które dostałem to raczej mało Stan surowy otwarty 35kpln i dach osobno za 13 kpln? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 28.02.2007 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 [Hm za robotę 35k pln + dach robota (od więźby do dachówek) około 13k kto mi powie dużo czy mało ? Bo z ofert które dostałem to raczej mało Stan surowy otwarty 35kpln i dach osobno za 13 kpln? Ano Ale to już z działówkami, podbetonami, schodami betonowymi, generalnie wsio co można na tym etapie zrobić. Niestety zapytałem 4 ekipy które mogłyby wejść na wiosnę i kwoty były do 24k bez rachunku, podbetonów i schodów do 90k pln za wsio, no masakra co się dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 28.02.2007 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Micea z czego budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 28.02.2007 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Mice a z czego budujesz? khe khe, musiałeś zapytać ? Zmieniłem zdanie po dogłębnej analizie takich czy innych rzeczy i wychodzi BK 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 28.02.2007 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 A ja się dowiedziałam że moja silka już leży na placu i na mnie czeka zamówiona w sobotę dachówka już też leży na placu i czeka Chyba faktycznie już czas założyć dziennik - będę miała z głowy zdawanie relacji wszystkim z osobna (zwłaszcza rodzicom, którzy dzwonią co drugi dzień i pytają jak budowa ) - a niech czytają sobie sami no to zakladaj i bedzie mozna czytac rozumiem ze Silka zamowiona w Begierze? Masz od razu na caly dom? bo mi moga sprzedac na razie tylko na czesc widocznie mam mniejszy dar przekonywania ale tez z drugiej strony nie potrzebuje na teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 28.02.2007 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Kristofuros Witam. Gdzie będziesz się budował? W Szczepankowie czy w Tulcach? Budować się zamierzam w Szczepankowie, teraz mieszkam na osiedlu Przylesie w Tulcach - też miło się mieszka (100m do lasu ), ale nie ma to jak domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altariela 28.02.2007 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Gdzie kupowałaś dachówkę? Dachówke (braas celtycka) kupowalam w poleconym przez Marzina Patexie na Złotowskiej. Dziś domówiłam też 5 okien dachowych Fakro i wyłaz dachowy (wytargowałam 20% rabatu od cen katalogowych fakro:)) no to zakladaj i bedzie mozna czytac rozumiem ze Silka zamowiona w Begierze? Masz od razu na caly dom? bo mi moga sprzedac na razie tylko na czesc widocznie mam mniejszy dar przekonywania ale tez z drugiej strony nie potrzebuje na teraz Mam na cały dom, na razie nie ma tylko 12 cm, ma być w przyszłym tygodniu. Ja u nich zamówiłam ale też nie miałam od razu całości - powiedzieli że będą kompletować po trochu, no i właśnie skompletowali Ehhh, wszystko gotowe, czekamy w blokach startowych, tylko ta pogoda paskudna, pada i pada Trzeba bylo kupić działkę koło asfaltowej drogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinor 28.02.2007 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Gdzie kupowałaś dachówkę? Dachówke (braas celtycka) kupowalam w poleconym przez Marzina Patexie na Złotowskiej. Dziś domówiłam też 5 okien dachowych Fakro i wyłaz dachowy (wytargowałam 20% rabatu od cen katalogowych fakro:)) Witam. Bardzo chwalona jest hurtownia dachówek w Gnieźnie. Nazwy nie pamiętam ale w tematach dachowych się często przewijała Czy nikt nie bedzie budował z YTONGA? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 28.02.2007 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Czy nikt nie bedzie budował z YTONGA? jak dobrze pójdzie to będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 28.02.2007 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 marcinor ja budowałem z YTONGA..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiak 28.02.2007 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 jak dobrze pójdzie to będzie a juz myslalem ze sam bede budowal sie z ytonga po naszych rozmowach w pub-ie mialem chwile zawahania - bo wiekszosc silka albo prortherm i uzywali dosc profesjonalnych argumentow ale nie uleglem i pozostaje przy ytongu o ile zaczne sie budowac witam nowych mysle ze juz pub pod aniolem nie pomiesci takiej duzej ilosci ludzi pozostaja tylko nasze dzialki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 28.02.2007 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 jak dobrze pójdzie to będzie a juz myslalem ze sam bede budowal sie z ytonga po naszych rozmowach w pub-ie mialem chwile zawahania - bo wiekszosc silka albo prortherm i uzywali dosc profesjonalnych argumentow Misiak podaj mi tylko do którego materiału Ciebie przekonać to no problemo Możesz mieć 2 rodzaje dylematu : nic nie wiesz i masz problem lub wiesz na tyle dużo, że też masz problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majania 28.02.2007 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 [Hm za robotę 35k pln + dach robota (od więźby do dachówek) około 13k kto mi powie dużo czy mało ? Bo z ofert które dostałem to raczej mało Stan surowy otwarty 35kpln i dach osobno za 13 kpln? Ano Ale to już z działówkami, podbetonami, schodami betonowymi, generalnie wsio co można na tym etapie zrobić. Niestety zapytałem 4 ekipy które mogłyby wejść na wiosnę i kwoty były do 24k bez rachunku, podbetonów i schodów do 90k pln za wsio, no masakra co się dzieje Mice, umowę na stan surowy podpisaliśmy w listopadzie 2006 na ok. 10 000 mniej (też bez dachu) przy czym naszym zadaniem jest dostarczanie pieniędzy i robienie zdjęć. Ceny Majster ustala telefonicznie ze mną, ale jak na razie nie przebiłam go ani na cenie, ani na jakości materiału ... Dla nas zostaje sama przyjemność budowania się czyli ocena efektów, a jak na razie jesteśmy bardzo zadowoleni z ekipy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 28.02.2007 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Mice, umowę na stan surowy podpisaliśmy w listopadzie 2006 na ok. 10 000 mniej (też bez dachu) przy czym naszym zadaniem jest dostarczanie pieniędzy i robienie zdjęć. Ceny Majster ustala telefonicznie ze mną, ale jak na razie nie przebiłam go ani na cenie, ani na jakości materiału ... Dla nas zostaje sama przyjemność budowania się czyli ocena efektów, a jak na razie jesteśmy bardzo zadowoleni z ekipy Zapytaj kiedy wejdą do mnie ... serio Ale niestety ceny poszły ciut w górę, no i m.in. oni mają swój "blaszak" i parę innych rzeczy które obniżają moje dodatkowe wydatki o jakieś 4k pln. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majania 28.02.2007 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Zapytaj kiedy wejdą do mnie ... serio Ale niestety ceny poszły ciut w górę, no i m.in. oni mają swój "blaszak" i parę innych rzeczy które obniżają moje dodatkowe wydatki o jakieś 4k pln. Posiadanie "własnych sprzętów" przez brygadę to duuuży plus.. Nasi tez mają blaszak, betoniarę, beczkę na wodę, zagęszczacz do żwiru (zasypanie fundamentów) i z tego co wiem stemple ... i za wykorzystanie ww. sprzętów nie płacimy dodatkowo - jak dla mnie świetna sprawa, bo faktycznie sporo oszczędzamy - przede wszystkim czasu i nerwów... A pomysleć, że na początku przerażała mnie kwota na jaka podpisaliśmy umowę. Teraz rozmawiamy z Majstrem na temat tynków i ocieplenia budynku. Jak tak dalej pójdzie to jedna firma postawi nam prawie stan deweloperski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 28.02.2007 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Witam. Bardzo chwalona jest hurtownia dachówek w Gnieźnie. Nazwy nie pamiętam ale w tematach dachowych się często przewijała Czy nikt nie bedzie budował z YTONGA? Czy to chodzi o "Tinę"? Ja korzystałem z nich gdy byli jeszcze w Pozbnaniu na ul. Czarna Rola. tel. do Gniezna - 061-4282539. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Atka13 28.02.2007 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Witam wszystkich stałych i nowych bywalców po prawie dwóch tygodniach udało mi się wreszcie zalogować na forum Miałam jakieś problemy z kompem i nie mogłam sobie poradzić, ale mój mąż zawsze pomaga mi w takich momentach U mnie na placu budowy narazie spokój, ale juz jutro ekipa ma przystapić do akcji. Strop zamówiony, więźba zamówiona, dachówka zamówiona... Pozdrawiam Atka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts