jola.d 05.03.2007 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 Jola.d miło Cię usłyszeć Dzięki ! Ja cały czas jestem z Wami i trzymam kciuki !!! Byle do przodu Niestety myślenie o problemach na budowie (wjazd, woda, kanalizacja, kasa) zabiera mi tyle czasu, że jak mam jeszcze o tym pisać, to mnie poprostu trzęsie Misiak wciąż jestem z Tobą, bo moje problemy przy Twoich to mały pikuś, a tu już powoli brakuje sił ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wloczykij 05.03.2007 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 Wloczykiju? mnie miałeś na myśli? jeśli tak, to super bo zastałeś mnie w fazie snu wczoraj i trochę nie ten teges, ale jak pora będzie bardziej ludzka, to do Ciebie zadzwonię No oczywiście, że miałem - masz nr 2 na liście!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola.d 05.03.2007 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 ... jest pewne ryzyko b. wysoki poziom wody i jest obawa ze moze podmywac woda scianki i obsypywac wywiert a pal musi byc dokladnie zalany mozna zastosowac rury ale nie wiem czy to zda egzamin ;-( ... no i jest problem nadal z woda bo moze mi zalewac wykop ! ale mam rebus ;-( nie zycze go najgorszemu wrogowi czaszka dymi setki obliczen kalkulacji ale brak poparcia i fachowego spojrzenia na problem przez fachowca czy ktos mi pomoze ???!!!!???!!!??? bo naprawde zaczne hodowac karpie w moim dole !!! Misiak, Twoja cierpliwość jest wielka!!! A może poczekaj do lata (czerwiec-sierpień, a może już maj), wówczas poziom wód gruntowych będzie znacznie niższy... i jest szansa, że unikniesz kilku niespodzianek. Niestety jest kolejny problem, tzn. im dłużej czekasz z działaniami, tym ceny są wyższe ... tak czy siak niestety będziesz musiał wydać sporo kasy Chociaż jest jeden malutki plusik czekania, tzn. mniej stresu związanego z wymywaniem i wysokim poziomem wód gruntowych. Być może wówczas mógłbyś uniknąć stosowania rur i wszystkich dodatkowych rzeczy wynikających z niespodzianek, a które znacznie zwiększają koszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola.d 05.03.2007 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 A tak wogóle to zapiszę sie do budujacych w 2008. Normalnie mam doła. Te ceny i budowlańcy z zapisami na 2008. Kris1, głowa do góry jesteśmy z Tobą ... wszyscy jedziemy na tym samym wózku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 05.03.2007 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 Jola.dJuż jest dobrze, grupa wsparcia zadziałała. MisiakGdzieś widziałam zdjęcia budowy z rowami odprowadzającymi wodę z terenu fundamentów. Tylko nie wiem czy to u ciebie jest realne i czy ma sens? A jak wybudowali te domy obok ciebie? http://www.gtprojekt.pl/ projekty i konsultacje hydrogeologiczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witolo 05.03.2007 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 Witam Jak oceniacie cegłe POROTON w stosunku do Porothermu?Czy ktos moze oststnio kupowal taka cegle, jaka cene mozna uzyskac na te produkty?Witek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiak 05.03.2007 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 Witam Cię Misiak ! Rozmawiałeś z facetem na którego dawałam Ci namiar ? Jeżeli tak to napisz coś więcej czy coś konkretnego Ci doradził. Aga cze aga witam w naszej grupie rozmawialem ale dopiero dzisiaj bo nr zostawilem w pracy ale tez mi mowil o palach - w sobote jade do niego wiec moze cos wiecej mi powie dzieki za namiar ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jackm 05.03.2007 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 Witajcie Dawno mnie nie było widać (czytać ) na forum, ale cały czas z Wami jestem A to wszystko przez to, że nam się pory roku poprzestawiały..hehehe...na coś muszę zwalić... Ostatnio zastanawiałam się nad sposobem doświetlenia klatki schodowej....i zobaczcie co wyszperałam: http://www.tubzzz.com/pl/img/roof-004.jpghttp://www.tubzzz.com/pl/img/roof-001.jpg Z zewnątrz... Od wewnątrz.... Zdjęcia pochodzą ze strony producenta tych świetlików http://www.tubzzz.com/pl/index.php Nie jestem pewna czy u mnie się sprawdzi, bo w dziwnym miejscu musiałby być zamontowany i boję się że oszpeci dach...ale co sądzicie o takim rozwiązaniu? Zawsze to jakaś alternatywa dla okna połaciowego, którego nie mogę zastosować z braku miejsca (załamanie dachu nad klatką schodową)....no i taniej ... w promocji 600mm - ok. 1 000+VAT. Dla porównania tyle samo kosztuje świetlik Velux, ale 350mm. A ja polecam świetliki z tej stronki http://www.maxisolar.pl Lepiej się sprawdzają w naszych warunkach. Mają otwory skroplinowe, przez co nie skrapla się zimą woda na kopule. Są bardziej zaawansowane technologicznie i lepiej wykonane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zakrzewianka 05.03.2007 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 Przepraszam czy macie może kogoś do zdjęcia humusu? (znaczy się kogoś ze sprzętem) Bylabym bardzo wdzięczna za jakiś namiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majania 05.03.2007 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 jackm, dzięki za info - wezmę je pod uwagę Cena przystępna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 05.03.2007 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 Przepraszam czy macie może kogoś do zdjęcia humusu? (znaczy się kogoś ze sprzętem) Bylabym bardzo wdzięczna za jakiś namiar A to daleko ode mnie, tzn. Tarnowa? Bo ja tu mam w Tarnowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zakrzewianka 05.03.2007 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 Bardzo blisko - w Zakrzewie Ta sama strona Poznania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 05.03.2007 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 Bardzo blisko - w Zakrzewie Ta sama strona Poznania A kiepsko się jeszcze orientuję p. Majorczyk 0-61 814 66 50 Tarnowo Podg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zakrzewianka 05.03.2007 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 Dziękuję bardzo Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaloska 05.03.2007 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 Witajcie Dawno mnie nie było widać (czytać ) na forum, ale cały czas z Wami jestem A to wszystko przez to, że nam się pory roku poprzestawiały..hehehe...na coś muszę zwalić... Ostatnio zastanawiałam się nad sposobem doświetlenia klatki schodowej....i zobaczcie co wyszperałam: http://www.tubzzz.com/pl/img/roof-004.jpghttp://www.tubzzz.com/pl/img/roof-001.jpg Z zewnątrz... Od wewnątrz.... Zdjęcia pochodzą ze strony producenta tych świetlików http://www.tubzzz.com/pl/index.php Nie jestem pewna czy u mnie się sprawdzi, bo w dziwnym miejscu musiałby być zamontowany i boję się że oszpeci dach...ale co sądzicie o takim rozwiązaniu? Zawsze to jakaś alternatywa dla okna połaciowego, którego nie mogę zastosować z braku miejsca (załamanie dachu nad klatką schodową)....no i taniej ... w promocji 600mm - ok. 1 000+VAT. Dla porównania tyle samo kosztuje świetlik Velux, ale 350mm. A ja polecam świetliki z tej stronki http://www.maxisolar.pl Lepiej się sprawdzają w naszych warunkach. Mają otwory skroplinowe, przez co nie skrapla się zimą woda na kopule. Są bardziej zaawansowane technologicznie i lepiej wykonane. A nie patrzyliście na świetliki Veluxa? Na reklamówkach prasowych wyglądają bardzo ciekawie. Tylko nie wiem jakie ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majania 06.03.2007 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 A nie patrzyliście na świetliki Veluxa? Na reklamówkach prasowych wyglądają bardzo ciekawie. Tylko nie wiem jakie ceny. Ceny wyższe - bo marka "Velux" już wypromowana na rynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fredblasz 06.03.2007 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 Witam ponownie wszystkich! Jak zwykle czegos poszukuje, tj. materialu do utwardzenia drogi oraz siatki lesnej z drugiej reki.Poza tym czy ktos z Was montuje wentylacje mechaniczna? jaka firma to robi? i czy rury wentylacyjne ida w scianie? jakie sa koszty? koszty eksploatacji? czy po kilku latach nie bedzie problemu z dzwiekiem wytwarzanym przez te urzadzenia?Milego dniaFred Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola.d 06.03.2007 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 Właśnie doznałam szoku Dostałam wycenę za wykonanie przyłączenia do gminnej sieci kanalizacji (przez działkę sąsiada do mojego domku) ... 16119zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natus 06.03.2007 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 Właśnie doznałam szoku Dostałam wycenę za wykonanie przyłączenia do gminnej sieci kanalizacji (przez działkę sąsiada do mojego domku) ... 16119zl Jola właśnie dlatego dość intensywnie myślę o POŚ- wtedy gmina nie może Ci kazać zrobić takiego przyłącza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola.d 06.03.2007 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 Właśnie doznałam szoku Dostałam wycenę za wykonanie przyłączenia do gminnej sieci kanalizacji (przez działkę sąsiada do mojego domku) ... 16119zl Jola właśnie dlatego dość intensywnie myślę o POŚ- wtedy gmina nie może Ci kazać zrobić takiego przyłącza... A jak mniej więcej wyglądają koszty takiej oczyszczalni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts