krys1 06.03.2007 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 witam!!!!! szybko szybko napiszcie gdzie kupie beton z gruchy bez zadnych problemow w ciagu tygodnia Może tu :Dora z Buku 0-61 814 05 47 wew. 101 do 105 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość hubx 06.03.2007 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 majania tak wiem o tych 65 dniach ale mam nadzieje ze szybciej (30) dzieki za porade Marzin napisal Cześć hubx! Ja dostałem pozwolenie szybciej niż te 30 dni, choć prawo mówi, że może to potrwać duuuużo dłużej. taka wypowiedz zaraz podnosi na duchu dzieks Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altariela 06.03.2007 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 Witam sąsiadkę! Kurcze, a ja jeszcze nie znam ulic Moja działka jest w ramionach dróg na Jankowice i na Tarnowo Podgórne niedaleko takiego nowego ronda. W pobliżu stoi samotny nowy dom ze sklepikiem na parterze. Martwię się, bo narazie nikt wiecej się tam się nie buduje Ha ha, no to witam na Osiedlu Morskim I zapraszam tutaj: http://www.osiedlemorskie.info na forum znajdziesz plan osiedla to może się odnajdziesz no i mnóstwo innych ciekawych informacji asfaltówka biegnąca kolo różowego domu ze sklepem w strone tarnowa to ul. Tarnowska - ja mam działkę jakieś 300 metrów od tego sklepu w strone tarnowa, koło rowu. Marcin - nie byłam w Patexie bo pracuje w tym tygodniu na 8.00 i nie mam kiedy pojechać - chyba przełożę to na sobotę (albo wyślę męża ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 07.03.2007 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Kurcze, kiedy ja nie mam żadnego zestawienia. Instalację będe robił sam. Policzę mmniej więcej co i jak i dam Ci znać. Pewnie trochę to potrwa Wiesz, potrzebuję trochę 3x1,5, trochę 3x2,5, koncentryk, roździelnia, różnicówka, puszki, itp, itd. a jak chcesz sam szukac to w Poznaniu dosc dobrze wychodzi [urlhttp://www.elektrohurt.poznan.pl/]Elektrohurt[/url] kilka hurtowni jest tez na Dziadoszanskiej (to na Ratajach za Orla Bialego) mozesz tez sprawdzic ceny w marketach ale z teog co slyszalem to jakosc tych kabli jest nizsza niz polskich i nie trzymaja parametrow byl kiedys nawet watek na ten temat na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majania 07.03.2007 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 majania tak wiem o tych 65 dniach ale mam nadzieje ze szybciej (30) dzieki za porade Marzin napisal Cześć hubx! Ja dostałem pozwolenie szybciej niż te 30 dni, choć prawo mówi, że może to potrwać duuuużo dłużej. taka wypowiedz zaraz podnosi na duchu dzieks Upss...nie chciałam Cię dołować, ale mając na co dzień do czynienia z wyciąganiem z Urzędów decyzji wiem, że różnie to bywa. My dostaliśmy swoją decyzję PnB w okolicach 30 dni od złożenia wniosku (ze Starostwa Poznańskiego) ... więc ... Będzie dobrze ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Acidtea 07.03.2007 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Ile kosztuje projekt gazowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjsod 07.03.2007 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Ile kosztuje projekt gazowy? U mnie w promocji dla stałych grupowiczów 150zł, tak normalnie za typowy biorę 200zł - no chyba że jakaś rozbudowana instalacja, to do uzgodnienia Pozdrawiam Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 07.03.2007 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Kochani proszę o namiary. Może już ktoś zgłębiał temat - drzwi wejściowe i brama garażowa. Myślę o takich namiarach gdzie hmm.. ceny nie powalają. Wciornastek, przegryzłeś się już przez temat? Ja przerobiłam bramy garażowe Krispol i Hormann. Jezeli chodzi o drzwi zewnętrzne to Porta ze swoimi cenami odpada, bo zamarzyły mi się drzwi z naświetleniem W Swarzędzu na przeciwko Leroy Merlin`a jest miejsce, gdzie mozna kupić nie drogo ciekawe drzwi, ale nie znam dokładnie miejsca ... Muszę się tam wybrać i poszukac Brama garażowa prawie rozgryziona. Chuba padnie na Bilbo z Janikowa. z drzwiami poszukiwania w toku. Jak będziesz miała adres yuch przy Leroy to hmm... poproszęl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bahha33 07.03.2007 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Witam sąsiadkę! Kurcze, a ja jeszcze nie znam ulic Moja działka jest w ramionach dróg na Jankowice i na Tarnowo Podgórne niedaleko takiego nowego ronda. W pobliżu stoi samotny nowy dom ze sklepikiem na parterze. Martwię się, bo narazie nikt wiecej się tam się nie buduje Ha ha, no to witam na Osiedlu Morskim I zapraszam tutaj: http://www.osiedlemorskie.info na forum znajdziesz plan osiedla to może się odnajdziesz no i mnóstwo innych ciekawych informacji asfaltówka biegnąca kolo różowego domu ze sklepem w strone tarnowa to ul. Tarnowska - ja mam działkę jakieś 300 metrów od tego sklepu w strone tarnowa, koło rowu. Dzięki za pomoc Mapkę znalazłam, patrzę i patrzę i oczom nie wierzę Moja działka jest też przy rowie i wygląda na to, że będę mieszkać na ul. Bałtyckiej! Całkiem nieżle wygląda to NASZE osiedle Zaraz wchodzę na naszą stronę i wciągam się w tematy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kenji 07.03.2007 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Dobra hurtownia elektryczna TIM w Poznaniu ul.Dziadoszańska 10; http://www.tim.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Acidtea 07.03.2007 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Ile kosztuje projekt gazowy? U mnie w promocji dla stałych grupowiczów 150zł, tak normalnie za typowy biorę 200zł - no chyba że jakaś rozbudowana instalacja, to do uzgodnienia Pozdrawiam Asia OK. Fajno. Co jest potrzebne? Jaka mapa projektowa? Wczoraj dostałem warunki. Muszę jeszcze poszukać, jak wygląda sprawa z terminami tzn, kiedy i co załatwić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszcom 07.03.2007 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Witam, Czy komuś przypadkiem nie zostały zbędne słupki drewniane, które możnaby wykorzystać do zrobienia tymczasowego ogrodzenia z siatki leśnej. Bardzo chętnie zaopiekuję się takimi wynalazkami (potrzebuję ok 10 szt) Pozdrawiam Leszcom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjsod 07.03.2007 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Ile kosztuje projekt gazowy? U mnie w promocji dla stałych grupowiczów 150zł, tak normalnie za typowy biorę 200zł - no chyba że jakaś rozbudowana instalacja, to do uzgodnienia Pozdrawiam Asia OK. Fajno. Co jest potrzebne? Jaka mapa projektowa? Wczoraj dostałem warunki. Muszę jeszcze poszukać, jak wygląda sprawa z terminami tzn, kiedy i co załatwić. Właściwie potrzebne są warunki i rzut kondygnacji na której będą urządzenia gazowe (standardowo parter ) Potem tylko 2 spotkania (oczywiście można wszystko mailami i pocztą tylko po co?) jedno na ustalenie co i jak, drugie po paru dniach na odbiór gotowej dokumentacji Pozdrawiam Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Acidtea 07.03.2007 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 jjsodJeśli chodzi o projekt to ok. Ja mam na myśli coś innego, mając gotowy projekt trzeba pewno zrobić parę ustaleń np. z ZUD i wystąpić o PnB. O tą procedurę chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość hubx 07.03.2007 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 majania napisal Upss...nie chciałam Cię dołować, ale mając na co dzień do czynienia z wyciąganiem z Urzędów decyzji wiem, że różnie to bywa. My dostaliśmy swoją decyzję PnB w okolicach 30 dni od złożenia wniosku (ze Starostwa Poznańskiego) ... więc ... Będzie dobrze ! nie, nie mnie nie jest tak latwo podladowac twardo stapam po ziemi, a jak to jest z urzedami to raczej wiekszosc z grupy wie [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 07.03.2007 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Ile kosztuje projekt gazowy? U mnie w promocji dla stałych grupowiczów 150zł, tak normalnie za typowy biorę 200zł - no chyba że jakaś rozbudowana instalacja, to do uzgodnienia Pozdrawiam Asia No to ładnie przepłaciłem - 450 zł za projekt instalacji wewnętrznej tj. od ogrodzenia do domu i w środku. A masz może jakiegoś wykonawcę, który ma dobre ceny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjsod 07.03.2007 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 jjsod Jeśli chodzi o projekt to ok. Ja mam na myśli coś innego, mając gotowy projekt trzeba pewno zrobić parę ustaleń np. z ZUD i wystąpić o PnB. O tą procedurę chodzi. Uzgodnień w ZUDzie całe szczęście nie trzeba robić ZUD interesują przyłącza... Należy wziąć te 4 egz dokumentacji i złożyć tak samo jak projekt domu na Jackowskiego do PnB wypełniając wniosek Po uzyskaniu PnB można wykonać instalację, potem próba ciśnieniowa, odbiór kominiarski podłączenia urządzeń i wentylacji pomieszczeń, odbiór techniczny z gazowni, potem już w zasadzie umowa sprzedaży z gazownią W razie jeszcze jakiś pytań jestem do dyspozycji Pozdrawiam Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 07.03.2007 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 jjsod - skoro podpisałem już umowę z ZG na wykonanie przyłącza do granicy działki, to też powinienem starać się o projekt od liczników do odbiorników, nie? Czy zająć się tym dopiero po wykonaniu przyłącza przez ZG? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjsod 07.03.2007 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 No to ładnie przepłaciłem - 450 zł za projekt instalacji wewnętrznej tj. od ogrodzenia do domu i w środku. A masz może jakiegoś wykonawcę, który ma dobre ceny? niestety też będziemy szukać mąż ma również uprawnienia wykonawcze, tylko że jego umiejętności są bardziej żeby przypilnować, powiedzieć jak... i podbić poprawne wykonanie niestety nie samemu zrobić Nie przejmuj się przepłaceniem, po prostu jak będziecie budować kolejny dom to pamiętajcie do kogo się zgłosić Pozdrawiam Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjsod 07.03.2007 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 jjsod - skoro podpisałem już umowę z ZG na wykonanie przyłącza do granicy działki, to też powinienem starać się o projekt od liczników do odbiorników, nie? Czy zająć się tym dopiero po wykonaniu przyłącza przez ZG? Musisz teoretycznie zająć się tym teraz, bo jak wykonają przyłącze to teoretycznie powinieneś być przygotowany do odbioru gazu (ta data wpisywana na umowie) oczywiście jak się nie zdąży to pisze się pismo że "coś tam" i się nie zdążyło, ale projekt przynajmniej warto zrobić wcześniej Pozdrawiam Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts