jark3 11.05.2008 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2008 jark3 - już odpowiadam na Twoje pytania W razie dalszych wątpliwości - pytaj Dzięki za odpowiedzi. Bardzo pomogły. Stemple miałeś dość tanio na allegro są po 7 zł. Dzwoniłem do nadleśnictwa tam mówili, że takie słupki są po ok 93 zł brutto za metr przestrzenny (nie mylić z sześciennym ) ale tak do końca nikt nie był mi w stanie powiedzieć ile w tym metrze jest tych słupków. Będę się musiał sam do leśniczówki przejechać. Dla tych co sami chcą stawiać ogrodzenie warto jest zaimpregnować część słupka która idzie pod ziemię jakimś izolbetem czy innym mazidłem. I jeszcze jedna rzecz znacznie ułatwiająca pracę. Zamiast kopać dziury szpadlem można użyć otwornicy o odpowiedniej średnicy - idzie szybciej i słupki stabilniej stoją. Pozdrawiam Jarek ps. Będę z uwagą śledził Twój dziennik budowy. A co do restrykcyjnego planu zagospodarowania przestrzennego to taki jest na mojej działce w Górsku. Oczywiście ten plan obejmuje kilkanaście działek i może w innym miejscu jest mniej restrykcyjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 12.05.2008 05:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 rowery kupione, wypróbowane, tyłek boli Natalia, jak tam pierwszy grill na działce? Macie jakiś pomysł na wywalenie os? Wchodzą nam pod podbitkę i chyba robią gniazdo. Muszę szybko coś zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 12.05.2008 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 Wczorajszy grill bardzo udany, chociaż wkurzało to, że nie miałam wszystkiego pod ręką i ciągle czegoś szukałam. Ale było fajnie... Co do os, to trzeba do straży zadzwonić, chyba oni zajmują się usuwaniem takich gniazd (straży pożarnej, nie miejskliej). Stemple mam do sprzedania ja - na pewno taniej niż 7 zł za sztukę . Zainteresowanych proszę o kontakt na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 12.05.2008 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 my od soboty mieszkamy w nowym domu. wiele nie napisze oprocz tego ze jest cudownie. nad wisle i wielkie laki mamy jakies 800m, do sosnowego lasu z 1km, na plac zabaw z 300m. nasza corka sprawia wrazenie jakby mieszkala tu cale zycie i jest bardzo szczesliwa. jadac do pracy nie mamy zadnych korkow. cisza, spokoj i spiew ptaszkow ) powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 12.05.2008 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 Piotrulex, gratulacje! Zakupiłam na allegro jakiś środek na osy i szerszenie. Oprócz tego dzwoniłam do straży w Złotorii. mam kupić Bros lub Raid przeciwko owadom latającym i oni przyjadą zrobić imprezkę naszym owadom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maya04 12.05.2008 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 my od soboty mieszkamy w nowym domu. wiele nie napisze oprocz tego ze jest cudownie. nad wisle i wielkie laki mamy jakies 800m, do sosnowego lasu z 1km, na plac zabaw z 300m. nasza corka sprawia wrazenie jakby mieszkala tu cale zycie i jest bardzo szczesliwa. jadac do pracy nie mamy zadnych korkow. cisza, spokoj i spiew ptaszkow ) powodzenia no to gratulacje szczerze zazdrościmy ile czasu zajęła Wam przeprowadzka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maya04 12.05.2008 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 Piotrulex, gratulacje! Zakupiłam na allegro jakiś środek na osy i szerszenie. Oprócz tego dzwoniłam do straży w Złotorii. mam kupić Bros lub Raid przeciwko owadom latającym i oni przyjadą zrobić imprezkę naszym owadom. Aga, ja mam podobmy problem, co prawda osy latają i nie zauważyłam żeby kombinowały tam gniazdo, ale przecież jeszcze tam nie mieszkamy i możemy to przegapić no i jeszcze ptaszki hmmm i też się zastanawiam co by tu zrobić, najlepiej byłoby podbitkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 12.05.2008 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 nam wchodzą małą szparką między podbitką a ścianą. Nie możemy tam nic uszczelnić, bo jak będzie robiona elewacja to będą wstawione jakieś specjalne listwy. Najgorsze, że tam wlatują również szerszenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maya04 12.05.2008 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 nam wchodzą małą szparką między podbitką a ścianą. Nie możemy tam nic uszczelnić, bo jak będzie robiona elewacja to będą wstawione jakieś specjalne listwy. Najgorsze, że tam wlatują również szerszenie. kurde a jakąś pianką uszczelniającą też się nie da? muszę się dopytać jak to u nas wygląda, czyli podbitka też nie chroni w 100 % przed takimi gośćmi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 12.05.2008 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 no to gratulacje szczerze zazdrościmy ile czasu zajęła Wam przeprowadzka? dziekuje auto na grebocin podjechalo punktualnie o 8.00 wszystko co zabieralismy czekalo juz w garazu przygotowane do zaladunku zaladunek zakonczono chwile przed 9.00 w 3 osoby na nieszawce bylismy kolo 9.30 a o 10.10 kierowca juz odjezdzal rozladunek i wnoszenie wszystkiego do salonu rowniez w 3 osoby na razie wszedzie burdel, nic nie moge znalezc w pracy siedze w lekko brudnych jeansach, nieogolony bo sie zaposziala golarka i nie moge znalezc tokena a przelewy trzeba porobic kiedy sie ogarniemy z tego balaganu to sam nie wiem - jednak to taki szczesliwy balagan ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 12.05.2008 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 zalepić sie nie da ze względu na te listwy. Zobaczymy, co zrobią strażacy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartek_Sl 12.05.2008 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 Gdzie kupowaliście stal i drewno - muszę szybko to kupić, a nie wiem skąd. Stal - chodzi o pręty 12 i 6 oraz drut wiązałkowy, a drewno to narazie na szalunki. Możecie polecić mi jakieś konkurencyjne oferty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 12.05.2008 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 Gdzie kupowaliście stal i drewno - muszę szybko to kupić, a nie wiem skąd. Stal - chodzi o pręty 12 i 6 oraz drut wiązałkowy, a drewno to narazie na szalunki. Możecie polecić mi jakieś konkurencyjne oferty? Drewno kupowałam ostatnio z Głogowa z tartaku od pana Juliusza Modelskiego - nie było zbyt drogie, a potrzebowałam mało i facet zaproponował bardzo tani transport, więc się dogadaliśmy. 605-305-274 ale jak siedzi w biurze to nie ma zasięgu i wtedy dzwonię na stacjonarny:(56) 67 86 434 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 12.05.2008 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 Gdzie kupowaliście stal i drewno - muszę szybko to kupić, a nie wiem skąd. Stal - chodzi o pręty 12 i 6 oraz drut wiązałkowy, a drewno to narazie na szalunki. Możecie polecić mi jakieś konkurencyjne oferty? stal kupowalem w mat-bud rozgarty. ten pierwszy po lewej jak skrecisz w prawo drewno bralem z okolocy elku, gizycka. zaplacilem 800 za transport a i tak wyszlo sporo taniej i szybciej niz z okolic Torunia - cala kompletna wiezba, dechy i laty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 14.05.2008 05:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 nie, no spadliśmy na drugą stronę..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 14.05.2008 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 Magda, napisz czy w końcu udało Ci się wypożyczyć glebogryzarkę i skąd (może też jakie ceny tego cuda techniki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 14.05.2008 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 odpowiem za Magdę, bo jej na forum nie widać (rządzi w ogrodzie ). Glebogryzarka została zakupiona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 14.05.2008 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 moje majstry definitywnie ida na inna budowe a ja dzis mam sie szkolec z nakladania kleju i siatki na styropian gdyz mam sam konczyc elewacje. podobno to prosta sprawa ... mieszka sie caly czas rewelacyjnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 14.05.2008 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 właśnie zamówiłam huśtawki. Z tej samej firmy ponad rok temu zamówiłam zjeżdżalnię - 300 zł taniej niż w Toruniu.http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=357063166 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Medemblikus 14.05.2008 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 właśnie odebrałam telefon od kuzynki pracującej w PKO, że na konto wpłynął mi zwrot vatu Ech...jutro jedziemy kupić...rowery nie wiem jakie macie potrzeby lecz pamietaj ze rower ponizej 2 czy minimalnie 1,5 kola to strata kasy troszku sie na tym znam ... Nie przesadzaj, do takiej zwykłej spacerowo-rekreacyjnej jazdy po okolicy to każdy jest dobry Hej, Polecam Holendry - niezniszczalne rowery Jeżdżę moją Gazellą Laguna już 4 lata (przejechałem nią ponad 5000 km i wszystko działa). Rower kupiłem na Allegro za ok 850 zł (nowy wtedy ok 4000zł). 7 biegów w tylnej piaście, pełna osłona na łąńcuch, bębnowe hamulce, alufegi ... W Toruniu są 3 sklepy z używanym holendrami: na Bema(http://www.rowery-holenderskie.pl/) - używane z gwarancją 6- m-cy, na Dąbrowskiego i na Kwiatowej. Czasami można też coś wyhaczyć na Allegro, np. http://www.allegro.pl/item364448635_klasyczna_holenderska_damka_simplex_gazelle.html Nowe holendry to dość spory wydatek (http://www.rowerystylowe.pl) i obawa utraty:( Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts