Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Toruń i okolice...:-)))

MichalTr

Recommended Posts

jark3 - już odpowiadam na Twoje pytania :)

W razie dalszych wątpliwości - pytaj

Dzięki za odpowiedzi. Bardzo pomogły. Stemple miałeś dość tanio na allegro są po 7 zł. Dzwoniłem do nadleśnictwa tam mówili, że takie słupki są po ok 93 zł brutto za metr przestrzenny (nie mylić z sześciennym ;) ) ale tak do końca nikt nie był mi w stanie powiedzieć ile w tym metrze jest tych słupków. Będę się musiał sam do leśniczówki przejechać. Dla tych co sami chcą stawiać ogrodzenie warto jest zaimpregnować część słupka która idzie pod ziemię jakimś izolbetem czy innym mazidłem. I jeszcze jedna rzecz znacznie ułatwiająca pracę. Zamiast kopać dziury szpadlem można użyć otwornicy o odpowiedniej średnicy - idzie szybciej i słupki stabilniej stoją.

Pozdrawiam

Jarek

ps.

Będę z uwagą śledził Twój dziennik budowy.

A co do restrykcyjnego planu zagospodarowania przestrzennego to taki jest na mojej działce w Górsku. Oczywiście ten plan obejmuje kilkanaście działek i może w innym miejscu jest mniej restrykcyjny.

• Odpowiedzi 10,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• piotrulex

2610

• agnieszkakusi

1719

• nastka79

1115

• madzialenka

513

Wczorajszy grill bardzo udany, chociaż wkurzało to, że nie miałam wszystkiego pod ręką i ciągle czegoś szukałam. Ale było fajnie...

Co do os, to trzeba do straży zadzwonić, chyba oni zajmują się usuwaniem takich gniazd (straży pożarnej, nie miejskliej).

Stemple mam do sprzedania ja - na pewno taniej niż 7 zł za sztukę :wink: . Zainteresowanych proszę o kontakt na priv. :D

my od soboty mieszkamy w nowym domu. wiele nie napisze oprocz tego ze jest cudownie. nad wisle i wielkie laki mamy jakies 800m, do sosnowego lasu z 1km, na plac zabaw z 300m. nasza corka sprawia wrazenie jakby mieszkala tu cale zycie i jest bardzo szczesliwa. jadac do pracy nie mamy zadnych korkow. cisza, spokoj i spiew ptaszkow :))

powodzenia

my od soboty mieszkamy w nowym domu. wiele nie napisze oprocz tego ze jest cudownie. nad wisle i wielkie laki mamy jakies 800m, do sosnowego lasu z 1km, na plac zabaw z 300m. nasza corka sprawia wrazenie jakby mieszkala tu cale zycie i jest bardzo szczesliwa. jadac do pracy nie mamy zadnych korkow. cisza, spokoj i spiew ptaszkow :))

powodzenia

no to gratulacje :) szczerze zazdrościmy :lol: :lol: :lol:

ile czasu zajęła Wam przeprowadzka?

Piotrulex, gratulacje!

Zakupiłam na allegro jakiś środek na osy i szerszenie. Oprócz tego dzwoniłam do straży w Złotorii. mam kupić Bros lub Raid przeciwko owadom latającym i oni przyjadą zrobić imprezkę naszym owadom. :lol:

Aga, ja mam podobmy problem, co prawda osy latają i nie zauważyłam żeby kombinowały tam gniazdo, ale przecież jeszcze tam nie mieszkamy i możemy to przegapić :( no i jeszcze ptaszki :evil:

hmmm i też się zastanawiam co by tu zrobić, najlepiej byłoby podbitkę :wink:

nam wchodzą małą szparką między podbitką a ścianą. Nie możemy tam nic uszczelnić, bo jak będzie robiona elewacja to będą wstawione jakieś specjalne listwy. Najgorsze, że tam wlatują również szerszenie.

kurde a jakąś pianką uszczelniającą też się nie da? muszę się dopytać jak to u nas wygląda, czyli podbitka też nie chroni w 100 % przed takimi gośćmi?

no to gratulacje :) szczerze zazdrościmy :lol: :lol: :lol:

ile czasu zajęła Wam przeprowadzka?

dziekuje

auto na grebocin podjechalo punktualnie o 8.00

wszystko co zabieralismy czekalo juz w garazu przygotowane do zaladunku

zaladunek zakonczono chwile przed 9.00 w 3 osoby

na nieszawce bylismy kolo 9.30 a o 10.10 kierowca juz odjezdzal

rozladunek i wnoszenie wszystkiego do salonu rowniez w 3 osoby

na razie wszedzie burdel, nic nie moge znalezc

w pracy siedze w lekko brudnych jeansach, nieogolony bo sie zaposziala golarka i nie moge znalezc tokena a przelewy trzeba porobic

kiedy sie ogarniemy z tego balaganu to sam nie wiem - jednak to taki szczesliwy balagan ...

Gdzie kupowaliście stal i drewno - muszę szybko to kupić, a nie wiem skąd. Stal - chodzi o pręty 12 i 6 oraz drut wiązałkowy, a drewno to narazie na szalunki. Możecie polecić mi jakieś konkurencyjne oferty? :)

Drewno kupowałam ostatnio z Głogowa z tartaku od pana Juliusza Modelskiego - nie było zbyt drogie, a potrzebowałam mało i facet zaproponował bardzo tani transport, więc się dogadaliśmy. 605-305-274 ale jak siedzi w biurze to nie ma zasięgu :wink: i wtedy dzwonię na stacjonarny:(56) 67 86 434

Gdzie kupowaliście stal i drewno - muszę szybko to kupić, a nie wiem skąd. Stal - chodzi o pręty 12 i 6 oraz drut wiązałkowy, a drewno to narazie na szalunki. Możecie polecić mi jakieś konkurencyjne oferty? :)

stal kupowalem w mat-bud rozgarty. ten pierwszy po lewej jak skrecisz w prawo

drewno bralem z okolocy elku, gizycka. zaplacilem 800 za transport a i tak wyszlo sporo taniej i szybciej niz z okolic Torunia - cala kompletna wiezba, dechy i laty

właśnie odebrałam telefon od kuzynki pracującej w PKO, że na konto wpłynął mi zwrot vatu :D Ech...jutro jedziemy kupić...rowery :wink:

nie wiem jakie macie potrzeby lecz pamietaj ze rower ponizej 2 czy minimalnie 1,5 kola to strata kasy

troszku sie na tym znam ...

Nie przesadzaj, do takiej zwykłej spacerowo-rekreacyjnej jazdy po okolicy to każdy jest dobry :)

Hej,

Polecam Holendry - niezniszczalne rowery :)

Jeżdżę moją Gazellą Laguna już 4 lata (przejechałem nią ponad 5000 km i wszystko działa). Rower kupiłem na Allegro za ok 850 zł (nowy wtedy ok 4000zł). 7 biegów w tylnej piaście, pełna osłona na łąńcuch, bębnowe hamulce, alufegi ... W Toruniu są 3 sklepy z używanym holendrami: na Bema(http://www.rowery-holenderskie.pl/) - używane z gwarancją 6- m-cy, na Dąbrowskiego i na Kwiatowej. Czasami można też coś wyhaczyć na Allegro, np. http://www.allegro.pl/item364448635_klasyczna_holenderska_damka_simplex_gazelle.html Nowe holendry to dość spory wydatek (http://www.rowerystylowe.pl) i obawa utraty:(

Pozdrawiam

Jacek