Bartek_Sl 22.05.2008 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 już znalazłem trzeba jutro zapytać majstrów czy to co u nas wybrano z wykopów będzie dobre do zasypania - piasek z gliną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 23.05.2008 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 No właśnie - to była odpowiedź na twój post, więc nie powinieneś mieć kłopotów z odszukaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maya04 24.05.2008 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 no dobra ... nadszedł termin ZERO wszystko spakowane i dziś przewozimy na wioske no i zaczynamy mieszkać. Na wiosce zasięgu brak więc pierwsze newsy za czas jakiś. Mam tylko nadzieję że chociaż jedną noc zdążę przenocować a syn poczeka z przyjściem na świat Pozdrowienia dla Wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
puenta 24.05.2008 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 witamMy dalej szukamy architekta. Z gotowych projektów najbardziej by nam pasował ten:http://pprojekt.pl/projekt376-amelia_iii,rzuty.html ale chcielibyśmy zmienić w nim:-dach na dwuspadowy naczółkowy-wyrównać ściany żeby nie było wcięć-za schodami zrobić pomieszczenie gosp na co-tam gdzie c.o. zrobić spiżarnię-na piętrze zrobić z tyłu domu balkon zadaszony i 4 pokoje co o tym myślicie"pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romek163 24.05.2008 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 te co to w pomieszczeniu nr 5? jeżeli tak 1 metr kwadratowy to stanowczo za mało, a z kolei 5,5 metrowa spiżarka to za dużo....no chyba, że lubisz robić spore zapasy na zimę Co do elewacji to od razu przyszło mi do głowy aby zlikwidować te wszystkie wcięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
puenta 24.05.2008 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 Pisałam że planujemy wyrównać ściany (miałam na myśli elewacje) z przodu, z tyłu i koło jadalni. Może odrobinę zwiększyć wc 1,4m2. Spiżarnię zmniejszyć. Schody przybliżyć tak żeby starczyło miejsca na c.o. za schodami-aby powiększyć to pomieszczenie z 1m2. Jeszcze tak myśleliśmy obniżyć tak ok ,5m pomieszczenie gospodarcze. Na piętrze zrobić 4 pokoje (sypialnię dla nas, 2 pokoje,1gabinet),1-2 garderoby i łazienkę.Do tego jeszcze przejście na balkon z tyłu domu. Balkon miałby być zadaszony, nad nim dach dwuspadowy, a pod balkonem 2 kolumny. A z lewej strony od strony mieszkania doklejony garaż na 2 samochody. Dach nad domem i garażem miałby być pokryty dachówką. Jeszcze zastanawiamy się czy się da zrobić okna z boku domu nad garażami-czy kąt dachu od garażu będzie mógł być na tyle płaski aby było miejsce na okna i dało się położyć dachówkę na garaż.Wydaje mi się że tej Amelii chyba nie da się zaadoptować-za dużo zmian.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 24.05.2008 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2008 no dobra ... nadszedł termin ZERO wszystko spakowane i dziś przewozimy na wioske no i zaczynamy mieszkać. Na wiosce zasięgu brak więc pierwsze newsy za czas jakiś. Mam tylko nadzieję że chociaż jedną noc zdążę przenocować a syn poczeka z przyjściem na świat Pozdrowienia dla Wszystkich Maya, paaaa Ciekawe kiedy teraz się znowu zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 25.05.2008 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 no dobra ... nadszedł termin ZERO wszystko spakowane i dziś przewozimy na wioske no i zaczynamy mieszkać. Na wiosce zasięgu brak więc pierwsze newsy za czas jakiś. Mam tylko nadzieję że chociaż jedną noc zdążę przenocować a syn poczeka z przyjściem na świat Pozdrowienia dla Wszystkich no to pieknie pogratulowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renata3 25.05.2008 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 HejJest szansa ze ruszymy na poczatku czerwca. Mam nadzieje ze gwiazdke ( a moze szybciej) 2009 spedzimy w nowym domu.Obecnie szukamy ciesli i dekarzy - moze macie jakis sprawdzonych i polecanych? Nasz dach jest dosyc skaplikowany. PozdrawiamRenata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartek_Sl 25.05.2008 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 mnie majster powiedział, że gwiazdkę 2008 spędzimy we własnym domu; nie chce mi się wierzyć, ale on ciągle to powtarza pożyjemy zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 25.05.2008 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 My chcemy czy nie chcemy musimy zamieszkać 31 lipca I zdąrzyć musimy nawet jak się będzie paliło i waliło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 26.05.2008 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 Hej Jest szansa ze ruszymy na poczatku czerwca. Mam nadzieje ze gwiazdke ( a moze szybciej) 2009 spedzimy w nowym domu. Obecnie szukamy ciesli i dekarzy - moze macie jakis sprawdzonych i polecanych? Nasz dach jest dosyc skaplikowany. Pozdrawiam Renata Ja mam całkiem dobrych cieśli. Niestety nie są tani, ale zawsze można się potargować. Nam z 25 tys. zjechali do 20 tys. Jak chcesz to prześlę kontakt na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DONKK 26.05.2008 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 Nastka jeśli szukasz cieśli to mogę polecić chłopaków którzy u mnie robiliKrzysztof 609 868 21, robią tylko więźbę, dachówek nie kładą ale ceny mają konkurencyjne.Jestem zadowolony z ich roboty, jak już kiedyś pisałem to jedyna ekipa którą na razie mogę polecać dalej. Jeśli ktoś szuka bramy o wymiarze 2500 x 2125 to polecam Hormannajest dobra cena 2550 brutto z montażem, złoty dąb bez napędu.Polecam też handlowca od nich Panią Anie nr 609 288 480 bardzo miła i można dobrze wynegocjować cenę.Natomiast gościu z firmy Ambram od bram Normstahl na Chełmińskiej wciska kity i z cen nie chce schodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DONKK 26.05.2008 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 609 868 211 taki jest cały nr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 26.05.2008 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 Ja dach mam już prawie na ukończeniu (nota bene dekarze mówili, że dziś skończą - ciekawe czy im się uda ). Ale kilka postów wyżej Renata pisała, że poszukuje. Moja ekipa robi dachy kompleksowo - od więżby do pokrycia dachówką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudia11 26.05.2008 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 Witam wszystkich,Czy moglibyscie mi powiedziec jakie sa koszty montazu stelarza i plyt kartonowo-gipsowych na sufitach?Ile placiliscie za swoja robocizne ?, dzieki i pozdrawiam.Klaudia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 26.05.2008 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 Nastka jeśli szukasz cieśli to mogę polecić chłopaków którzy u mnie robili Krzysztof 609 868 21, robią tylko więźbę, dachówek nie kładą ale ceny mają konkurencyjne. Jestem zadowolony z ich roboty, jak już kiedyś pisałem to jedyna ekipa którą na razie mogę polecać dalej. Jeśli ktoś szuka bramy o wymiarze 2500 x 2125 to polecam Hormannajest dobra cena 2550 brutto z montażem, złoty dąb bez napędu. Polecam też handlowca od nich Panią Anie nr 609 288 480 bardzo miła i można dobrze wynegocjować cenę. Natomiast gościu z firmy Ambram od bram Normstahl na Chełmińskiej wciska kity i z cen nie chce schodzić. rowniez polecam Anke Serbinowska, sympatyczna i z cenami nie przesadza my za podobna z napedem i niestety niskim nadprozem dalismy chyba 3800 - to byla dobra cena prownujac normstahla czy wisniowskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzialenka 26.05.2008 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 Witam po przerwie Po pierwsze, Maya, Piotrulex gratulacje z okazji przeprowadzki Po drugie, Ola gratulacje z okazji sprzedazy mieszkanka Po trzecie, witam wszystkich nowych Po czwarte, temat glebogryzarka. Jak wiecie dlugo szukalam i znalazlam zaledwie jeden punkt w Toruniu, gdzie mozna taka usluge zamowic - koniecznie z operatorem, inaczej sie nie da. Cena wyjsciowa - 2 zl za m2. Przy moich 1700m ... Ale Pan przyjechal, zobaczyl i powiedzial, ze to 6 godzin pracy i zaspiewal .... 1000 zl. Tez chce taka stawke godzinowa. Koniec koncow glebogryzarke kupilismy i ryjemy w ziemi przygotowujac ja pod trawnik. Po piate, wracam do tematu ocieplenie. My mamy styropian i prosze sie nie smiac, mamy 20 cm. Byl niewielki problem z kolkami, ale udalo sie zamowic 26 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 26.05.2008 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 Po piate, wracam do tematu ocieplenie. My mamy styropian i prosze sie nie smiac, mamy 20 cm. Byl niewielki problem z kolkami, ale udalo sie zamowic 26 cm. My też chcemy 20 cm (wiadomo - ogrzewanie elektryczne), to może napisz mi gdzie zamawialiście te kołki, cobym się przygotowała. Co do glebogryzarki, to słyszałam, że gdzieś w Toruniu jest wypożyczalnia sprzętu ogrodowego (chyba na Batorego ). Sprawdzałaś może? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renata3 26.05.2008 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 Ja dach mam już prawie na ukończeniu (nota bene dekarze mówili, że dziś skończą - ciekawe czy im się uda ). Ale kilka postów wyżej Renata pisała, że poszukuje. Moja ekipa robi dachy kompleksowo - od więżby do pokrycia dachówką. Bardzo dziekuje za namiary i prosze o wiecej moze byc na priv Buduje do sierpnia na odleglosc potem bede juz na miejscu. Pozdrawiam Renata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts