agatka2106 27.11.2010 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2010 ale tu pustki...weeekend i nikogo nie ma:( Wiecie co, jakiś czas temu przydarzyło nam się coś miłego. Jakieś małżeństwo jechało na rowerach i zatrzymali się u nas pod płotem i mocno dyskutowali patrząc w okna. Podszedł do nich mąż, który akurat wychodził z kotłowni i za chwilę wyszłam ja, żeby się dowiedzieć o co chodzi. No i okazało się, że byli zachwyceni naszym domkiem, ogródkiem....ale mi się miło zrobiło:) Fajnie jest usłyszeć, że komuś się podoba coś, w co włożyliśmy tyle pracy:) Moj dom jest troche inny bo z drewna i tez mi sie zdarza, ze ludzie go ogladaja i podziwiaja. I :)rzeczywiscie chyba trzema samemu przejsc przez budowe zeby zrozumiec ta radosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamnor1977 27.11.2010 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2010 Nas też pochwalili po ociepleniu domu za ładny kolor,nawet dwie osoby wzięły namiary na firmę i numer koloru.Naprawdę zainteresowanie innych osób w włożoną pracą w dom bardzo zadowala:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amberka 27.11.2010 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2010 ale tu pustki...weeekend i nikogo nie ma:( Wiecie co, jakiś czas temu przydarzyło nam się coś miłego. Jakieś małżeństwo jechało na rowerach i zatrzymali się u nas pod płotem i mocno dyskutowali patrząc w okna. Podszedł do nich mąż, który akurat wychodził z kotłowni i za chwilę wyszłam ja, żeby się dowiedzieć o co chodzi. No i okazało się, że byli zachwyceni naszym domkiem, ogródkiem....ale mi się miło zrobiło:) Fajnie jest usłyszeć, że komuś się podoba coś, w co włożyliśmy tyle pracy:) Agnieszko a gdzie Twój domek? To może i my popodziwiamy podczas zimowego spaceru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 27.11.2010 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2010 Amberka, w Kopaninie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amberka 27.11.2010 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2010 Amberka, w Kopaninie:) ojj... tam to raczej nie zajdziemy Ale może kiedyś będziemy przejeżdzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 28.11.2010 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2010 Jakie macie tynki w domkach ? cementowo wapienne recznie kladzione i na to gladz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 28.11.2010 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2010 Ciesz sie, ze nie musisz o tym myslec. A gdzie w Toruniu jest ta praca? Nie musze bo nie chce. Wcale tego nie biore pod uwage, nigdy. Praca jest wszedzie. W moim srodowisku kilka osob niedawno zmienilo prace. To osoby z branzy: ksiegowosc, handel szeroko pojety, stalowa, instalacje elektryczne, elektronik, kierowca "TIR", sprzedawca w sklepie, aplikant radcy prawnego itd ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 28.11.2010 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2010 Czy ktoś się orientuje gdzie w Toruniu można tanio kupić płyty OSB lub MFP o grubości 25mm ? Potrzebuję około 40m2 płyt na "podłogę" na poddasze "użytkowe".Najlepsze ceny można wychaczyć na Allegro , ale pech że nie ma żadnych ofert z kujawsko-pomorskiego ... W markecie patrzyłem (Leroy) ale cena delikatnie mówiąc mało ciekawa ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 28.11.2010 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2010 próbowałeś w Voxie na Bema? My jak kupowialiśmy na dach to akurat tam było najtaniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annnna 28.11.2010 23:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2010 a ja mam prośbę o poradę w sprawie miejsca zakupu wszelkich materiałów budowniczych:) od pustaków aż po dach...gdzie jest tanio, gdzie kupowaliście najczesciej?chciażby takie drobne rzeczy jak gwoździe czy rozpuszczalniki to raczej sie nie opłaca biegać i szukać najtaniej tylko w 1 sklepie gdzies w toruniu...moze macie jakieś dośwadczenie?co myślicie na temat kupowania niektorych materialow z allegro? kolejne pytanie: budowaliście z porothermu czy supereksu?bo zastanawiam się co wybrać.... ostanie pytanie: strop..lany czy terriva? pzdr wszystkich:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 29.11.2010 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 materiały kupowaliśmy u lokalnych hurtowników (Złotoria, Kaszczorek)..Wychodziły taniej niż w Toruniu, nie płaciliśmy za transport. Dużo rzeczy mogłam załatwić na telefon, nie musiałam do nich jeździć. Poza tym płaciłam np. raz w miesiącu więc nie było potrzeby biegania co chwilę do banku po pieniądze. Dachówkę zamawialiśmy w Todachu na Równinnej. Tam jest p. Jarek, bardzo konkretny facet. Okna zamawiałam w firmie, z którą współpracuję.Jeśli chodzi o porotherm, suporeks. Mam koleżankę, która właśnie zaczyna budowę drugiego domu. Pierwszy stawiała z porothermu, drugi stawia z silki. Powiedziała, że miła dość dziur na ścianach jak próbowali coś przywiercić i trafiali na wolną przestrzeń w porothermie.Strop mam drewniany więc się nie wypowiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 29.11.2010 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 Czy ktoś się orientuje gdzie w Toruniu można tanio kupić płyty OSB lub MFP o grubości 25mm ? Potrzebuję około 40m2 płyt na "podłogę" na poddasze "użytkowe". Najlepsze ceny można wychaczyć na Allegro , ale pech że nie ma żadnych ofert z kujawsko-pomorskiego ... W markecie patrzyłem (Leroy) ale cena delikatnie mówiąc mało ciekawa ... Opowiadaj jakie sa ceny gdyz moze tez bylbym zainteresowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 29.11.2010 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 a ja mam prośbę o poradę w sprawie miejsca zakupu wszelkich materiałów budowniczych:) od pustaków aż po dach...gdzie jest tanio, gdzie kupowaliście najczesciej?chciażby takie drobne rzeczy jak gwoździe czy rozpuszczalniki to raczej sie nie opłaca biegać i szukać najtaniej tylko w 1 sklepie gdzies w toruniu...moze macie jakieś dośwadczenie?co myślicie na temat kupowania niektorych materialow z allegro? kolejne pytanie: budowaliście z porothermu czy supereksu?bo zastanawiam się co wybrać.... ostanie pytanie: strop..lany czy terriva? pzdr wszystkich:) Najlepiej kupowac w Twojej bliskiej okolicy Ja polecam TOMBUD w Toruniu na Nieszawkiej oraz MAT-BUD w Rozgartach Mamy suporex bo wygodniej bylo budowac no i chyba bardziej popularny, latwiej docinac itd Na 2 stropach mamy terove gdyz latwiej bylo go ulozyc, zalac no i nie namarnowalo sie kupe desek na szalowanie tego, trzeci strop drewniany i byc moze bedzie na nim plyta OSB - poddasze Z allaegro sporo kupujemy, jak sprawdzony sprzedawca i atrakcyjna cena to czemu nie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatka2106 29.11.2010 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 a ja mam prośbę o poradę w sprawie miejsca zakupu wszelkich materiałów budowniczych:) od pustaków aż po dach...gdzie jest tanio, gdzie kupowaliście najczesciej?chciażby takie drobne rzeczy jak gwoździe czy rozpuszczalniki to raczej sie nie opłaca biegać i szukać najtaniej tylko w 1 sklepie gdzies w toruniu...moze macie jakieś dośwadczenie?co myślicie na temat kupowania niektorych materialow z allegro? kolejne pytanie: budowaliście z porothermu czy supereksu?bo zastanawiam się co wybrać.... ostanie pytanie: strop..lany czy terriva? pzdr wszystkich:) Ja bralam wszystko z Tombudu, jak jedzie sie na Nieszawke. Nie wiem czy najtaniej ale bylo blisko i transport bezplatny:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel i Ania 29.11.2010 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 My budowalismy z suporeksu, strop terriva z Nieszawki . Materiały najpierw kupowaliśmy w Rozgartach Matbudzie ( transport kosztował sporo) ,jak zliczyliśmy wszystko to szkoda gadać , ale potem otworzyli Tombud i zaczęliśmy brac tam, transport bezpłatnie . Nawet dachówke kupowaliśmy w Tombudzie.Pustaki w Gniewkowie w Ewbud chyba się nazywa hurtownia. Oni mięli najtaniej, a kupowaliśmy wtedy kiedy pustaki kosztowały bardzo dużo i rozpiętości w cenach były straszne , przywiezli nam jescze ciepłe prosto z pieca rozładowywaliśmy tira ręcznie ,będziemy to pamiętać bardzo długo.Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betusia35 29.11.2010 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 a ja mam prośbę o poradę w sprawie miejsca zakupu wszelkich materiałów budowniczych:) od pustaków aż po dach...gdzie jest tanio, gdzie kupowaliście najczesciej?chciażby takie drobne rzeczy jak gwoździe czy rozpuszczalniki to raczej sie nie opłaca biegać i szukać najtaniej tylko w 1 sklepie gdzies w toruniu...moze macie jakieś dośwadczenie?co myślicie na temat kupowania niektorych materialow z allegro? kolejne pytanie: budowaliście z porothermu czy supereksu?bo zastanawiam się co wybrać.... ostanie pytanie: strop..lany czy terriva? pzdr wszystkich:) Budowaliśmy z suporexu - wybór spontaniczny, niby tańszy od portothermu. Póki co nie żałuję. Strop lany, bo taki był w projekcie. A zakupy robiłam w Złotorii, oprócz dachu. Tak jak pisze agnieszkakusi, można było na szybko zamówić przez telefon .... Więźbę brałam od znajomego, który prowadzi tartak w Steklinku - również bardzo konkretny i słowny (terminowy). Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 30.11.2010 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 o 10.40 proszę trzymać mocno kciuki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basbur 30.11.2010 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 czy ktoś z Was posyłał dziecko do żłobka albo słyszał jakieś opinie o żłobku na Rubinkowie? od jutra startujemy i trochę mi słabo;) napiszcie, że będzie dobrze;) jeśli chodzi o materiały - mu kupowaliśmy w Lubiczu, blisko budowy, dom mamy z suporeksu, strop lany, bo taki byl w projekcie. mialam jeszcze napisac o koszcie tynku i posadzki - obiecuję, ze napiszę jak nas podliczą panowie fachowcy;) Agnieszka, będę trzymać kciuki, napisz jeszcze za co je zaciskać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 30.11.2010 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 Basbur...przerypane, przetarg przegrany:( Trudno, będzie następny.Jeśli chodzi o żłobek to napisz, do którego dajesz maleństwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 30.11.2010 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 Moje córeczki chodziły do żłobka na Rubinkowie II. Według mnie to najlepszy żłobek na całym Rubinkowie. Podczas "urlopu" żłobka właściwego było w "zastępczych" żłobkach na Skarpie i Bażyńskich (chyba dobrą ulicę podałem , to ten żłobek na ulicy równoległej do Kościuszki). Ja i moja żona (i dzieci) były zachwycone z tego żłobka (Rubinkowo II). Niestety z pozostałych żłobków nie byliśmy zadowoleni i cieszyliśmy się że sezon "urlopowy" kończył się i dzieciaki mogłby wrócić do "ich" żłobka ... Według mnie wysłanie dzieci do żłobka to słuszna decyzja. Dzieciaki dzięki specjalistycznej pomocy szybciej sie rozwijają i usamodzielniają. PS. Pozdrowienia z Lubicza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts