Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Toruń i okolice...:-)))

MichalTr

Recommended Posts

• Odpowiedzi 10,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• piotrulex

2610

• agnieszkakusi

1719

• nastka79

1115

• madzialenka

513

Witam wszystkich. Mam pytanie, dla mnie to ważne bo za 4 dni mam ruszać z budową, ale nie wiem czy gościowi nie podziękować. Zamierzam budować dom parterowy niepodpiwniczony z poddaszem użytkowym i garażem o pow. 113 m. Facet za stan SSO bez więźby chce 32 tysie, ale wydaje mi sie że to zbyt dużo. Co Wy na to ? Ile płaciliście za taki sam stan?

Ewentualnie jeśli ma ktoś namiary na dobrego godnego polecenia murarza chętnie skorzystam.

Pozdrawiam

Witam wszystkich. Mam pytanie, dla mnie to ważne bo za 4 dni mam ruszać z budową, ale nie wiem czy gościowi nie podziękować. Zamierzam budować dom parterowy niepodpiwniczony z poddaszem użytkowym i garażem o pow. 113 m. Facet za stan SSO bez więźby chce 32 tysie, ale wydaje mi sie że to zbyt dużo. Co Wy na to ? Ile płaciliście za taki sam stan?

Ewentualnie jeśli ma ktoś namiary na dobrego godnego polecenia murarza chętnie skorzystam.

Pozdrawiam

Ja za sso bez więźby zapłaciłem 25tys. projekt Salsa ale słyszałem że w tym roku ceny sa wyższe robi się mały boom, moi budowlańcy mają ten rok cały zajęty ale 32tys. za taki mały domek to dość sporo zawsze możesz negocjować;)

Mamy "lekki" boom budowlany. Ceny lecą w górę jak szalone. Oddawanych jest mnóstwo domów i mieszkań. Fachowcy są rozchwytywani i dzięki temu znów zaczyna się drastyczny wzrost stawek ...

Nie ma się sensu pytać ile ktoś kiedyś za coś płacił , bo te ceny są już nie aktualne ...

Najważniejsze jest wybrać sprawdzoną dobrą ekipę , nawet droższą niż inne nie sprawdzone ...

Nie ma co oszczędzać , bo potem może okazać się że poprawki po "taniej" ekipie wyjdą duuużo drożej ...

A nie wszystko da się potem naprawić ...

Pozdrawiam

Wedlug mnie w obecnym czasie nieco drogo

669-406-224 Pawel

Jak co to powiedz, ze namiar od Piotra z Pieknej

To ekipa z 6-8 osob, jak widze ich prace to wedlug mnie jest niezle i szybciutko bez przeciagania i pijanstwa ...

Drogi Forumowiczu,

Forum Muratora chce pomagać. Od początku tak właśnie widzimy rolę tego miejsca. I to się udaje, a jedną z form wymiany dobrych usług są Grupy Budujące. Przygotowuję artykuł do „Muratora” o fenomenie jakim są Grupy. Stąd prośba o podzielenie się swoimi doświadczeniami z forum:

- W czym pomocna okazała się Grupa? (nazwa grupy)

- Ile osób działa aktywnie w Grupie?

- Czy w okolicy mieszkają Forumowicze? Ilu? Może nawet sąsiad okazał się forumowiczem?

- Czy korzyść z grupy dotyczyła pozyskania wykonawców, dobrego adresu, tańszego odkupienia materiałów?

- Czy były spotkania Grupy? Czy są to więzy także towarzyskie, wręcz przyjaźnie?

- Jakie anegdoty wiążą się z forum i Grupami – może są jakieś?

Bardzo proszę o wypowiedź, będę prosił o zdjęcie osoby albo domu. Ta prośba jest podyktowana chęcią jak najlepszego opisania tego co działa i służy pomocą innym. Liczę na współpracę.

A może proszę podać nr telefonu – zadzwonię, zapytam.

Pozdrawiam serdecznie i dziękuję

Andrzej Papliński

Dział Publicystyki miesięcznika "Murator"

tel. (22) 59 05 358

e-mail: [email protected]

-----------------------------------------------

MURATOR

ul. Dęblińska 6, 04-187 Warszawa

tel. (+4 (22) 59 05 000

Czy ktoś z Was ma może do pożyczenia "trumienkę" na dach samochodu? W lipcu szykuje się wyjazd i chyba nie damy rady finansowo, żeby kupić. A może w Toruniu jest jakaś wypożyczalnia?

Piotr, nareszcie:) Opowiadaj gdzie byliście:)

No niegadaj ze tesknilas ;)

Trumienki niestety nie mam i nie znam wypozyczalni, zerknij moze z 2 reki na alledrogo cos wpadnie w oko. Moge jedynie pomoc w transporcie gdyby kurier byl drogi - pytaj jak co ;)

Zamiast trumienki polecam koooooooooombi. Nie przytrafilo sie nam abysmy latem nie mogli sie zabrac. Jezdzimy w skladzie 2 + coraz wieksze 1

Ja musze przerobic baraznik rowerowy na relingi (mam taki stary z bezrelingowego auta) aby w tym roku jakies rowerowe nadmorskie weekendy pozaliczac. My tez sie z kasa nie wyrobimy aby jakies mlodesze autko kupic a naszego w kilkutysiecznych trasach w upalach i wjazdach na ponad 2000mnpm juz nie chcemy meczyc

Wedlug mnie w obecnym czasie nieco drogo

669-406-224 Pawel

Jak co to powiedz, ze namiar od Piotra z Pieknej

To ekipa z 6-8 osob, jak widze ich prace to wedlug mnie jest niezle i szybciutko bez przeciagania i pijanstwa ...

Piotrze, dzięki za namiary, popytam jeszcze. Z tego co wydzwoniłam na początku tygodnia, ceny są wyższe od stawki mojego majstra. Chyba jednak coś zdrożało. Z moim trochę negocjuję i widzę, że się ugina.

Pozdrawiam

Piotrze, dzięki za namiary, popytam jeszcze. Z tego co wydzwoniłam na początku tygodnia, ceny są wyższe od stawki mojego majstra. Chyba jednak coś zdrożało. Z moim trochę negocjuję i widzę, że się ugina.

Pozdrawiam

Ja za SSO z położeniem dachu płaciłam ok. 27.000 zł netto, ale z tego co wiem, są oni mocno zajęci (zapracowani) i nie ma szans w tym roku...

Powodzenia!