Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Toruń i okolice...:-)))

MichalTr

Recommended Posts

Wczoraj rozmawiałam z panem poleconym przez Basbura - cena za robociznę - 12 zł za m2 plus materiał ( tu trzeba by wyliczyć ile cementu - u mnie 1,4 tony, wywrotka piachu plus siatka zbrojeniowa )

Ja mam gościa za 11zł za m2 plus materiały i zastanawiam się czy cena jest ok. Facet też z polecenia, robił u dwóch moich znajomych.

• Odpowiedzi 10,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• piotrulex

2610

• agnieszkakusi

1719

• nastka79

1115

• madzialenka

513

Nie będzie tak źle, w tym tygodniu znowu 30 stopni:) w lesie pojawiły się grzybki

Pierwszego grzybka znaleźliśmy w ostatni weekend podczas kilku wycieczek rowerowych

Oby pogoda utrzymała się choć do najbliższej niedzieli wieczorem :)

W tym tygodniu popołudniami mam zamiar dalej murować grillo wędzarenkę

my już suszymy 4 sznurki borowików:)

Piotr, możesz potem wstawić zdjęcie tej wędzarenki?

Robi się dopiero. Jest już większość murów ale niedoczyszczone to, bez fug itd więc efektu brak. Zawsze można na zywca oblukać :)

No i nie wedzarenka tylko grill i wędzarenka. Ma to chyba prawie 3m długości a tam miejsce na wędzarnie, grilla i stół roboczy pod spodem z paleniskiem wędzarni i miejscem na drewno itp. Zużyje na to jakieś 400 cegieł więc nie jest to takie super małe :)

Witam wszystkich starych i nowych.

Piotruś, czyżbyś miał wolne? Może weźmiesz swoje Panie i wpadniecie na kawkę i ciasto marchewkowe - dawno nie piekłam.

Aga, może też w końcu przyjedziesz? Masz tylko 10 minut do mnie?

Uciekam dalej podlewać ogród, bo sucho strasznie. Niby w nocy ma padać, ale kto to wie.

Witam wszystkich starych i nowych.

Piotruś, czyżbyś miał wolne? Może weźmiesz swoje Panie i wpadniecie na kawkę i ciasto marchewkowe - dawno nie piekłam.

Aga, może też w końcu przyjedziesz? Masz tylko 10 minut do mnie?

Uciekam dalej podlewać ogród, bo sucho strasznie. Niby w nocy ma padać, ale kto to wie.

Wolnego to ja w tym roku mieć nie będę, musieliśmy nawet z urlopu zrezygnować gdyż mojej żonie też się zmian zachciało ;)

Ciasto brzmi kusząco ale kilka najbliższych weekendów najprawdopodobniej całkowicie zajętych mamy ...

Jak Wy byście mieli ochotę kiedyś po basenie wpaść na pomidorówkę to zaproszenie cały czas aktualne :)

Dziękuję:)

Gdyby ktoś potrzebował na szybko murarza, tynkarza (tradycyjnego) to mam akurat znajomego, który za dwa tygodnie będzie miał przerwę w pracy. Robił u mnie tynki więc mogę go polecić. To starszy facet, ale ma głowę do roboty. Przez wiele lat pracował w Erbudzie.

A fundamenty tez robi? :)