bonart1 08.10.2012 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 czesc... dlugo mnie tu nie bylo... kolezanki i koledzy, poszukuje garaz blaszak, ale nie ruine... jesli macie, lub wiecie kto ma, albo mozecie podpytac wsrod znajomych czy w rodzinie to bede zobowiazany stawiam krate browca dla tego kto mnie spiknie z kims kto chce sprzesac i tranzakcja dojdzie do skutku... a tak btw - jakie teraz ceny u dekarzy sa za kladzenie dachowki? bo chyba czas u mnie to zrobic, juz dosc domek stoi z papa na dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thorn 09.10.2012 05:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 Ja kupuje od kilku lat u Szefera w Gornym Lubiczu. Raz kupielm na Zwirowej i bardziej to przypominalo nazwe tej ulicy niz wegiel Witam wszystkich. Mam pytanie do osób palących ekogroszkiem możecie mi zdradzić gdzie się zaopatrujecie i czy miałeś styczność z tym czeskim eko ze Żwirowej w Toruniu, to mój pierwszy sezon i juz kupiłem 3 tony z 2 miejsc, ale przydało by się jeszcze trochę i szukam kolejnego źródła do sprawdzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal84 09.10.2012 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 No właśnie u Szeflera kupiłem 2 tony na spróbowanie bo kolega chwalił, jedna tonę w Lubiczu na Polnej zdaje się i jeszcze muszę coś dokupić. A odnośnie tego blaszaka to ostatnio się znajomy pytał czy nie chcę kupić, dowiem się czy jeszcze ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amberka 09.10.2012 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 Mam jeszcze jedno pytanie odnośnie spraw tzw. biurokracyjnych. Niebawem planuję się wprowadzić do nowo wybudowanego domu. Oczywiście z różnych względów nie wszystkie prace będą skończone i nie będę miała jeszcze odbioru technicznego (np. nie mam balustrad itp.). Dom stoi przy ul. Leśnej w Cierpicach, ale w zasadzie nie ma adresu. Jest nr działki, a nie ukrywam, że adres by się przydał Czy można wystąpić o nadanie numeru nie mając odbioru domu? Jeśli tak, to gdzie powinnam taką rzecz załatwić (Gmina, Starostwo)? Ile czasu to zajmuje i czy wiąże się z jakimiś kosztami? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 09.10.2012 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 Mam jeszcze jedno pytanie odnośnie spraw tzw. biurokracyjnych. Niebawem planuję się wprowadzić do nowo wybudowanego domu. Oczywiście z różnych względów nie wszystkie prace będą skończone i nie będę miała jeszcze odbioru technicznego (np. nie mam balustrad itp.). Dom stoi przy ul. Leśnej w Cierpicach, ale w zasadzie nie ma adresu. Jest nr działki, a nie ukrywam, że adres by się przydał Czy można wystąpić o nadanie numeru nie mając odbioru domu? Jeśli tak, to gdzie powinnam taką rzecz załatwić (Gmina, Starostwo)? Ile czasu to zajmuje i czy wiąże się z jakimiś kosztami? Pozdrawiam Zadzwoń do Urzędu Gminy tel. 56 / 678-12-12, 56 / 678-10-93 Adresy zawsze nadawała "Gmina" Adres zwykle jest nawet jak nie ma odbioru - to całkiem inne sprawy Moim zdaniem to nic nie kosztuje bo bo niby za co masz płacić? Dziś po pracy jadę na grzyby, z gościem co ma przepustkę więc nieco głębiej w las w związku z czym myślę, że i po 17 nazbieramy odpowiednia ilość. Powoli idą przymrozki ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonart1 09.10.2012 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 A odnośnie tego blaszaka to ostatnio się znajomy pytał czy nie chcę kupić, dowiem się czy jeszcze ma. dzieki, bede zobowiazany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlinaMariusz 10.10.2012 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 Znacie jakieś miejsca gdzie można tanio kupić żwir i kamień 4-10 mm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 10.10.2012 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 Znacie jakieś miejsca gdzie można tanio kupić żwir i kamień 4-10 mm? Kilka żwirowni jest w Młyńcu i okolicach Nie wiem co to znaczy tanio ... Gdzieś tam kupowałem kamyki do ogródka chyba za 80 zeta, może 70 - nie pamietam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal84 10.10.2012 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 Moja sąsiadka ostatnio kupowała kamienie do ogródka w Osieku za jakies 350zł za tonę czy jakoś tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 10.10.2012 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 Moja sąsiadka ostatnio kupowała kamienie do ogródka w Osieku za jakies 350zł za tonę czy jakoś tak. może kupowała to samo pakowane w woreczkach po 10kg w sklepie typy OBI Znajomi kupowali trochę jakiś białych większych marmurowych otoczaków, płacili prawie 2 koła za tonę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonart1 10.10.2012 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 a przy okazji zapytam - gdzie mozna tanio kupic kamien polny... chce sobie chodniki z tego zrobic.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 11.10.2012 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 w Młyńcu jest kilka żwirowni, ceny podobne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 11.10.2012 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 a przy okazji zapytam - gdzie mozna tanio kupic kamien polny... chce sobie chodniki z tego zrobic.... W tym samym miejscu co żwir, piasek, mały kamień czy większy kamień - czyli potocznie mówiąc w żwirowni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amberka 12.10.2012 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2012 Piotrek zgodnie z poradą poszłam do Gminy i już mam papiery gotowe do Starostwa a przyłącze będzie nam robił jednak Pan Zakierski. Złożyłam też podanie o przydzielenie adresu, więc już niedługo będziemy mieli nadany numer A w temacie grzybowym, spędziłam dziś w lesie jakieś 3 godziny i ledwo mogłam udźwignąć grzybki, które znalazłam Właśnie je marynujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 15.10.2012 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 Piotrek zgodnie z poradą poszłam do Gminy i już mam papiery gotowe do Starostwa a przyłącze będzie nam robił jednak Pan Zakierski. Złożyłam też podanie o przydzielenie adresu, więc już niedługo będziemy mieli nadany numer A w temacie grzybowym, spędziłam dziś w lesie jakieś 3 godziny i ledwo mogłam udźwignąć grzybki, które znalazłam Właśnie je marynujemy Spoko. Jak my szukaliśmy ekipy do przyłączy to choć bardzo się staraliśmy nikogo droższego od p.Zakierskiego nie znaleźliśmy Tego samego dnia gdy miał robić u nas bo miał najbliższy wolny termin jego ekipa koparą rozwaliła główny wodociąg w Małej Nieszawce koło starego kościółka. Pamiętam to jak dziś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal84 17.10.2012 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 Zastanawiam się nad kupnem programatora pokojowego do pieca, ale z tego co słyszałem czytałem to są różne opinie. Wy u siebie macie takie programatory czy ustawiacie sobie temp na grzejnikach? I czy faktycznie są jakieś oszczędności z posiadania go? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 18.10.2012 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 Zastanawiam się nad kupnem programatora pokojowego do pieca, ale z tego co słyszałem czytałem to są różne opinie. Wy u siebie macie takie programatory czy ustawiacie sobie temp na grzejnikach? I czy faktycznie są jakieś oszczędności z posiadania go? Tak jak napisałeś zdania są podzielone. My nie mamy. Posiadamy regulatory an wszystkich grzejnikach i dobrze się to sprawdza. Wczoraj i tak wyłączyłem kocioł bo w chałupie i tak 20 stopni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawlo111 21.10.2012 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2012 Witam ponownie wszystkich.Możecie polecić dobrą hurtownie hydrauliczną w toruniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pazurra 21.10.2012 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2012 WitamRzadko tu zaglądam ale ciągle jestem:DTym razem mam pytanie o posadzki cementowe- mój wykonawca (Paczkowski zdaje się) przeciąga terminy a ja chcę szybko zakończyć ten zezon- polecicie kogoś kto robi to dobrze i w dobrej cenie?PS- Agnieszko ciągle czekam na info w spr. okna- nieszczęsny trójkąt;) a raczej trapez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 22.10.2012 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2012 Witam ponownie wszystkich. Możecie polecić dobrą hurtownie hydrauliczną w toruniu. my zaopatrywaliśmy się w Lubiczu ADA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts