Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Toruń i okolice...:-)))

MichalTr

Recommended Posts

• Odpowiedzi 10,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• piotrulex

2610

• agnieszkakusi

1719

• nastka79

1115

• madzialenka

513

Witam wszystkich serdecznie,

przymierzam się do budowy domu. chcę postawić do w stylu nowoczesnym i przede wszystkim energooszczędny. czy ktoś mógłby polecić mi na początek sprawdzonego, bystrego kierownika budowy oraz solidną i myślącą ekipę budowlaną. zależy mi na tym, aby ekipa miała pojęcie o noinkach technologicznych oraz nowoczesnym budownictwie energooszczędnym a nie była na etapie budowy domów z lat 90-tych

pozdrawiam

Blackizcool, popytam 2 znajomych kierowników, którzy znają się na rzeczy. Jednak jeśli chodzi o ekipę to pewnie będzie trudno.

J00la, ja moją kuchnię zamawiałam w Galerii AMC. Firma Decor Design. Kuchnia ma prawie 6 lat i nie mam do niej żadnych zastrzeżeń.

blackizcool, rozmawiałam z kierownikami. Ani jeden, ani drugi nie podejmie się tego, bo mają za dużo roboty, a jak twierdzą przy tego typu domach trzeba o wiele częściej być na budowie. Nie byli w stanie polecić mi nikogo do wykonastwa takiego domu.

Witam!My już skończyliśmy budowę - nawet mamy już odbiór budynku:) No ale przed nami jeszcze ogrod i ogrodzenie z bramą wiazdową. No i stąd moje pytanie: czy możecie polecić jakąś firmę, która zajmuje się ogrodzeniami. Szukamy też kogoś kto mógłby nam doradzić w sprawie ogrodu, bo mamy nietypową działkę, no i przez to trudno dość zaplanować ogród. Już kilka razy to forum było dla nas inspiracją, więc może tym razem też się uda...

Ja mam gościa za 11zł za m2 plus materiały i zastanawiam się czy cena jest ok. Facet też z polecenia, robił u dwóch moich znajomych.

tylko czy to sa fachowcy ktorzy też robią posadzki na kruszywie 2-8mm pod wytrzymałości na parkiet czy deskę klejoną,czy robią posadzki tylko równe?,czy też mocne z 2 worków na mixa.posadzki to szeroki temat,tu nawet piasek musi być przykryty na budowie przed deszczem.nie każdy cement się też nadaje(tylko cementy ze znaczkiem PC-PEWNY CEMENT) i wiele innych rzeczy.nie szukajcie posadzkarza taniego bo to posadzkarz który nie płaci ZUS,płaci mało pracownikom i zazwyczaj nie wie dużo o swojej pracy,.Już przez telefon zadajcie dużo pytań

Witam serdecznie!

Jesteśmy dopiero na początku naszej przygody z budową domu. A mianowicie jesteśmy w trakcie wyboru działki. Interesuje nas działka w Czarnym Błocie (trasa Toruń-Bydgoszcz) pierwszy zjazd po prawo za Rozgartami. Martwi nas jedynie podmokły teren o którym niektórzy wspominają. Czy jest ktoś kto jest szczęśliwym lub niestety nieszczęśliwym posiadaczem domku na tym obszarze i może coś więcej powiedzieć?

Z góry dziękuję za odpowiedź,

Pozdrawiam

Cześć

Ostatnio przejeżdzając przez Toruń rzucił się w oko taki fajny blok na Lubikiej i mam do was pytanie bo szukam okien a te właśnie mi się spodobały.

Chodzi o blok na nowym osiedlu Winnica

http://sobocinski-architekci.pl/duze/8ac7c3b2bd07cafa39b94feb46eb4b3d.jpg

Wiecie moze kto jest producentem tych okien?

Jeśli to był blok na osiedlu Budlexu to mogą to być dwie firmy, bo nie wiem którego bloku jest to zdjęcie. Może to być Wiks-Bud z Lipna. Wygląda ładnie, ale jakościówki nie polecam. Albo okna na profilu Trocal od toruńskiego dealera Oknomont. Generalnie każdy producent coś takiego zrobi.