agnieszkakusi 04.06.2013 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Generalnie jeśli chodzi o budowy to jest ich o wiele mniej niż w ostatnich latach. Iti, czy ktoś od Ciebie montował okna, że chcecie sami się za to zabrać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iti19 04.06.2013 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Agnieszka moja druga połowa montowała okna na budowie, a jego tata montowali już okna w swoim własnym domu. Także raczej jestem spokojna. Wszystkie drzwi u nas w mieszkaniu też sami wymienialiśmy, więc jakieś doświadczenie mają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 04.06.2013 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Witam. Ja tu tylko zaglądam jak mam info że jakaś nowa PW sie pojawiła. Najlepszego dla budujacych, dużo słonka zyczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wadus 05.06.2013 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Skoro padl juz temat o oknach, w sumie to mnie czeka moze za rok. Ale tak zapytam, co polecacie kupic? PCV 3-szybowe czy drewniane? oczywiscie moje kryteria sa takie, ze liczy sie dla mnie w miare przyzwoita cena za dobre parametry. Estetyka czy atut drewna nie jest dla mnie az tak wazny. Gdzie w Toruniu zamawiac okna? ja w sumie mam sporo czasu wiec moge zrobic maly research ale pewnie wy juz macie to za soba? aha i jeszcze zalezy mi tez na roletach ale waham sie czy zew. czy w scianie? oczywiscie moga byc rozwijane recznie moj znajomy dostal wycene ze dodatkowy sterownik + silnik podraza okno o jakies 400 zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iti19 05.06.2013 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Ech przerabiałam temat okien niedawno, choć jeszcze ich nie zamówiłam. Wadus firm jest dużo, warto na pewno podpytać w kilku. Na początek trzeba ustalić kryteria jakies podstawowe, bo od czegoś trzeba wyjść A kryteriów jest sporo bo i producent, okucia, pakiety szybowe, ilu komorowe, profil, gwarancje no i potem ważne jak firmy montują - opinie, jak z ewent reklamacjami, regulacjami Trochę mi zajęło czasu poczytanie o tym wszystkim. Zbierałam oferty na profilach Veki i Schuco, okucia Roto lub Maco. Ale to takie moje kryteria były, bo producentów jest dużo, profili również, na dobre opinie natrawiłam na profile MS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wadus 05.06.2013 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 WIdac, ze boom budowlany sie skonczyl malo ludzi sie teraz buduje. Ja stoje dopiero przed dylematem czy beton 24m3 zamawiac w Betorze 203zl/m3 czy w Przemyslowce 213zl/m3, Zaleta przemyslowki, ze buduje sie najblizej od nich wiec czas od kiedy wyjedzie pompa powinien byc znosny. Ehh nerwow z ta budowa co nie miara, ekipa robi wieniec na innej budwie i ciagle przekladaja termin mieli zaczac u mnie 27maja, 3 czerwca teraz wychodzi ze w przyszlym tyg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iti19 06.06.2013 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2013 Ehh nerwow z ta budowa co nie miara a to dopiero początek budowy teraz będą ciągłe wybory i podejmowanie trudnych decyzji. Także przygotuj się A jaki domek budujecie, pokażesz projekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 06.06.2013 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2013 ja najgorzej z całej budowy wspominam...wybór lamp do domu. To ciągłe chodzenie z głową do góry i ból karku:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iti19 06.06.2013 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2013 ja najgorzej z całej budowy wspominam...wybór lamp do domu. To ciągłe chodzenie z głową do góry i ból karku:) he przypomniałaś mi jak kiedyś szukałam kinkietów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wadus 06.06.2013 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2013 Projekt Kaprys ze strony Domowe Klimaty Z tymi lampami to maskara jakas, planujemy spory stol w salonie 2.6 x 1.5 m przydalyby sie na to ze 2 duze ladne lampy. Idziemy to AMC a tam nawe sa dosyc ladne a cena bagatela 1400 zl jedna!!! (dotykam wacham, kurde toc to z plastiku albo innego materialu nie ze zlota Ja rozumiem design ale masakra 2 lampy prawie 3000 zl ???? Wlasnei zamowilem koparkowego na wtorek, tak sie sklada ze dzis facet kopie fundamety 2 dzialki od mojej oj bedzie tam tloczno wliczajac moja budowe bedzie w tym roku startowac 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iti19 06.06.2013 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2013 Wadus fajny domek, wizualnie przypomina trochę naszego Pelikana II Czyli we wtorek pierwsza łopata? Super, teraz taki szybki etap, mury szybko pną się do góry. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wadus 07.06.2013 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 Ma ktos moze namiary skad kupic niedrogo piasek na zasypanie fundamentow? potrzebuje 200 ton! mam na razie cene 350/ 20t wywrotke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iti19 07.06.2013 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 Wadus niestety nie pomogę Rozumiem, że ten piasek to jakiś musi być co, bo wiesz ja mam trochę zbędnego na budowie po wykopanej piwnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 07.06.2013 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 ja zbędny też mam, tak ok. małej wywrotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMajaD 07.06.2013 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 chciałam tylko pozdrowić starych i nowych forumowiczów:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Siouxiee 08.06.2013 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2013 chciałam tylko pozdrowić starych i nowych forumowiczów:) dziekowac, dziekowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wadus 08.06.2013 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2013 Co do piasku to tez za bardzo sie nie znam, mam zasypac fudnamety piaskiem bo glina to nie najlepszy material i jak siadzie to mi podlogi moga pekac. mysle ze kazdy piasek bedzie dobry byle bez ziemi organicznej, tj. czegos co moze gnic itp. Moj znajomy budowal sie w Oborowie i mial wszedzei piasek i ten sam piasek z wykopu wrocil do zasypu fundamentow. Tylko co do piasku to chyba koszt jest maly transport koszmarnie drogi :/ a ja potrzebuje tego sporo dom ma ok 15x14 m razy wysokosc okolo metra ok. 200 t Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 08.06.2013 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2013 piasek ok. 18 zł/tona. Maja, gdzieś Ty była jak Cię nie było? Siouxiee, jak Twoja budowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMajaD 08.06.2013 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2013 cześć Aga - nadal mnie nie ma:) ale coś tam w domku trzeba robić nadal, to sobie tu zajrzałam:))) ehhh jak fajnie budowało się domek z tym forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wadus 10.06.2013 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 Zapadla decyzja dzisiaj kopiemy fundament. za 2 godziny jade na dzialke i zaczynam sie modlic aby nie bylo wody W miedzy czasie majster mnie troche podlamal bo okazalo sie, ze w projekcie jest przewidziany wieniec na scianie fundamentowej (dodaktowy beton stail i szalowanie). Nie jestem znawca wiec nie chce kombinowac i nie robic, pytanie o ile podniesie to cene fundamentu? Wy tez cos takiego mielsicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts