andrzej_gorski 23.04.2014 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2014 Proszę o pomoc. Wybieram okna i o ile z wyborem pomiędzy poszczególnymi profilami i szybami jestem w stanie się jakoś ogarnąć, o tyle z jakością montażu już nie. Waham się pomiędzy: Falkon Toruń Darro Toruń Okno-Mont Toruń. Profile i okna są porównywalne / zbliżone - ale w oknach połowę roboty jakość montażu. Mogłby ktoś się wypowiedzieć o tych firmach? W necie ludzie nie piszą, jak jest OK. Witam Z tych trzech tylko Falkon jest godny polecenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej_gorski 23.04.2014 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2014 Proszę o pomoc. Wybieram okna i o ile z wyborem pomiędzy poszczególnymi profilami i szybami jestem w stanie się jakoś ogarnąć, o tyle z jakością montażu już nie. Waham się pomiędzy: Falkon Toruń Darro Toruń Okno-Mont Toruń. Profile i okna są porównywalne / zbliżone - ale w oknach połowę roboty jakość montażu. Mogłby ktoś się wypowiedzieć o tych firmach? W necie ludzie nie piszą, jak jest OK. a osobiście polecam, bo właśnie zamawiam u nich: WDD-STYL Wszystko dla domu Bolesława Chrobrego 121 (róg Polnej) Telefon: 56 661 00 73 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 05.05.2014 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2014 czy jakiś namiar na ekipę do zrobienia podbitki pcv mogę prosić? bystrzy i nie zdzierający ostatniej koszuli mile widziani;-) Ja ekipę pewnie bym miał ale chętnie ceny bym porównał. Jak oni zwykle liczą? Od metra? Powierzchnie no jak zadaszony większy taras itd.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorka00 06.05.2014 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2014 Witam inwestorów z Torunia i okolic Zachęcony czasem wykonania domu chcę wybrać ofertę firmy Expobud (czyli 110m z prefabrykatów). Czy ktoś zna jakieś przeciwwskazania aby tejże właśnie firmy nie wybierać ? Może komuś już udało się usłyszeć o nich coś złego ? Witam my już kończymy budować się z expobudem;) zostały schody, drewno na elewację (kolor piniowy), parapet i tyle. Expobud a właściwie (właściciele) pan Michał i pan Krzysztof są bardzo pomocni, nasz kredyt to kilka wizyt w banku, resztę załatwili oni. wypiliśmy u nich dużo dobrej kawki;) generalnie nic złego na nich nie można powiedzieć, robią co mogą i jeszcze więcej;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzanka 09.05.2014 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2014 Witajcie. Mam pytanie, czy ktoś orientuje się nt. jakości ziemi z oczyszczalni? wiem, ze nie nadaje się ona pod warzywnik, jednak pod trawę jak najbardziej. Ale czy na takim placu o podłożu z oczyszczalni można np. ustawić plac zabaw z piaskownicą? Czy lepiej, żeby dziecko nie bawiło się na tej ziemi i nie grzebało w niej? Wiadomo, ze piasek zawsze wysypie się poza piaskownicę. Ktos się orientuje? Napisałam przed chwilą do oczyszczalni, ale wiadomo, że na odpowiedź pewnie długo poczekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniat1719512273 09.05.2014 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2014 Grzanka, z oczyszczalni dla dzieci?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzanka 09.05.2014 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2014 Grzanka, z oczyszczalni dla dzieci?! No włąśnie problem w tym, że ziemia była zamawiana na szybko, a ja się w to zbytnio nie wtrącałam. Ziemia jest rozsypana w dwóch miejscach w ogrodzie, w których wczesniej nie było trawy, a teraz ma być (sam ogród ma naście lat). Problem w tym, ze w jednym z tych miejsc planowałam piaskownicę. I teraz dupa, bo najwidoczniej muszę zmienić plany i inaczej zaaranżować kącik dla dzieci. żeby była jasność: dzieci nie mają się bawić bezpośrednio w ziemi z oczyszczali, tylko w piaskownicy ustawionej i wypełnionej piaskiem, ale ustawionej na tej ziemi z oczyszczalni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betusia35 19.05.2014 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 Witam Wszystkich , wielu z Was już jest po zakończonej budowie, dlatego z nadzieją pytam, czy możecie polecić solidną FIRMĄ BRUKARSKĄ ... do schodów i tarasu, plus ewentualnie podjazd (kostka klinkierowa). Niestety wybrana przeze mnie firma, zaczęła mi robić mi taką fuszerkę (((, że zrezygnowałam z ich pracy, dlatego liczę, że może pomożecie ... Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betusia35 19.05.2014 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 czy jakiś namiar na ekipę do zrobienia podbitki pcv mogę prosić? bystrzy i nie zdzierający ostatniej koszuli mile widziani;-) Mi podbitkę robił Pan z Aleksandrowa (firma IWBUD), z jakości jestem zadowolona, a ceny mieli "przeciętne", więc generalnie polecam. Beata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betusia35 19.05.2014 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 A ja bym bardzo Was prosiła o namiar na ekipę od układania kostki brukowej. Okolice Krobii. Tak w ogóle, to skąd polecacie kostkę? Hej Zurii i jak tam? Udało Ci się znaleźć jakąś dobrą firmę od kostki brukowej?? Ja robię z kostki klinkierowej, więc nie wiem skąd najlepiej brać brukową, myślę, że warto sobie upatrzeć w realu i poszukać takiej samej np. na allegro. Jak możesz polecić firmę brukarską to będę Ci wdzięczna. Pozdrawiam - Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madazlotko 22.05.2014 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2014 Witam, po budowie zostało mi nieco wełny mineralnej do sprzedania. Zatem jeśli ktoś chciałby kupić - posiadam wełnę mineralną Pink ( 7 balotów -15 cm i 6 balotów- 5 cm ) cena do uzgodnienia na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 08.08.2014 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2014 Witam. U nas w tematach budowlanych czy raczej wykończajacych niewiele się dzieje. Za gorąco a niedługo na szczęście będzie za zimno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawlo111 11.08.2014 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2014 Grupy budujące ostatnio przeżywają kryzys jak i cała branża budowlana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ditomasso 14.08.2014 04:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2014 No rzeczywiście cicho tu... My powoli kończymy się wykańczać Wczoraj montowano nam kuchnię i Pan od wykończenia wnętrz finalizował robotę. Szczegóły w Dzienniku Budowy. Generalnie jesteśmy bardzo zadowoleni z usług. Jeśli ktoś szuka w Toruniu i okolicach kogoś do wszelkiej maści wykończeń - nam robił podłogi, terakoty, łazienkę, schody wejściowe, trochę elektryki i tynkowania - gorąco polecam Pana Piotra. Tel. 887 745 819. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weidemann 14.08.2014 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2014 witam serdecznieposzukuje działki zlokalizowanej w Rozgartach bądź Przysieku 1000m2. Dodatkowo poszukuje firmy która zajmie mi się kompleksowo budowa, od fundamentów po wykończenie.Może mi ktoś pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgbkoc 21.08.2014 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2014 witam serdecznie poszukuje działki zlokalizowanej w Rozgartach bądź Przysieku 1000m2. Dodatkowo poszukuje firmy która zajmie mi się kompleksowo budowa, od fundamentów po wykończenie. Może mi ktoś pomoże. Swego czasu znajomy chciał sprzedać działkę w Przysieku na ul. Sołeckiej, mogę podpytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KwiatKobiety 25.08.2014 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2014 Witajcie, pewnie część z Was zaczęła/ skończyła już remonty po kilku latach mieszkania i głównie do tych osób kieruję pytanie- czy możecie polecić firmę remontową do dużego remontu (przenoszenie instalacji wod-kan i elektryki)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wadus 01.09.2014 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2014 Hej! Wieki mnie tu nie bylo Z nowosci mam drugiego synka ma juz prawie 5 m-scu Budowa na etapie SSO dojrzewa sobie co ma peknac to peknie co siasc to osiadzie Przerwa byla dobrym pomyslem. W miedzy czasie 3 nowych sasiadow zdazylo sie juz wybudowac i wprowadza sie w tym roku wiec robi sie ciekawie Coz SSO to byla bitwa. Wielu rzeczy nie przewidziałem. Jak teraz patrze na moje excellowe kalkulacje to powiem, ze juz by mi sie nie chcialo tego pilnowac ale cel osiagniety nie przekroczylem budzetu choc jechalem na styk. A ekstra wydatkow bylo wiecej niz sie spodziewalem. Pozdrawiam wszystkich! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madera80 04.09.2014 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2014 witam serdecznie poszukuje działki zlokalizowanej w Rozgartach bądź Przysieku 1000m2. Dodatkowo poszukuje firmy która zajmie mi się kompleksowo budowa, od fundamentów po wykończenie. Może mi ktoś pomoże. Witam - sa bardzo ładne działki kawałek dalej ale przy lesie -w czarnym błocie. my tez mieszkamy w tych terenach - a budował nam dom Waldemar Pietrzak - tel 693 127 844. budował dom od podstaw-nic nas nie interesowało, załatwiał wszytsko - jesteśmy bardzo zadowoleni - a człowiek jest bardzo porządny i zna się na swojej robocie. gdybym miała jeszcze raz budowac to z nim. pozdrawiam magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madazlotko 03.11.2014 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2014 Witajcie. Poszukuję kierownika budowy z "rejonu" Osieka n. Wisłą. Może ktoś polecić? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts