nastka79 05.02.2008 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Łeee, to wy nadal Toruniakami pozostaniecie, nie to co my żuczki z wiochy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 05.02.2008 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 No ja też polecam oczyszczalnię, chociaż jej jeszcze nie mam, ale jak obliczyłam koszty roczne szamba, to od razu wiedziałam na co się zdecydować, mimo, że koszty początkowe oczyszczalni przewyższają koszty szamba, ale zwraca się ta różnica już po około 2 latach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daniel_torun 05.02.2008 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Łeee, to wy nadal Toruniakami pozostaniecie, nie to co my żuczki z wiochy Oj przepraszam - ja juz będę mieszkał w Grębocin - wieś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maya04 05.02.2008 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Jak masz godną polecenia ekipę na stan surowy zamknięty to się piszę..... Wiesz co, z tym naszym wykonawcom to jest tak że koleś jest dość specyficzny, ale mieliśmy go 1) z polecenia 2) sprawdzonego no i zależało nam żeby on robił całość - jak już wiesz albo jeszcze nie - ciężko znaleźć kogoś rozsądnego na wszystkie etapy. W każdym razie my się z nim dogadywaliśmy. Zrobił man wszystko bez wykończeniówki. Ma jedną poważną wadę dotyczącą określenia terminów - z tym jest naprawdę ciężko. Namiar na pw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 05.02.2008 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 a różnica pomiędzy zakupem szamba a oczyszczalni już po roku. Autentycznie nie czujemy, żebyśmy w ogóle mieli oczyszczalnię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maya04 05.02.2008 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Grębocin , ul Toruńskato bedziemy prawie sąsiadami bo ja też w tych okolicach....pierwsza na prawo przed torami Witam prawie sąsiadów my się akurat wyprowadzamy na wiochę pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maya04 05.02.2008 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 NIe wiem jak Wy. ale jak przez pewien czas miałam ten wątpliwą przyjemność korzystania z szamba - wspomnienia traumatyczne u nas również oczyszczalnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daniel_torun 05.02.2008 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 No to będzie oczyszczalnia Ile Was ta "przyjemność" kosztowała ? Gdzie robiliście adaptację projektu ? Ja mam na razie kontakt w biurem na Kościuszki ale nie budzą mojego zaufania ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 05.02.2008 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 u nas ok. 7 tyś. Oczyszczalnia bezdrenażowa roth. 20% oddał wydział środowiska przy starostwie powiatowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 05.02.2008 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Nam oczyszczalnię wycenił facet na około 9 tys., ale dlatego tak drogo, ponieważ musimy robić nasyp, aby zachować odległość od wód gruntowych. Ja już pisałam kilkakrotnie, że dobrze mi się współpracowało z biurem projektowym Afgan. Namiarów nie mam, ale na pewno na Googlach znajdziesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 05.02.2008 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Nastka, a składaliście wniosek o dofinansowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daniel_torun 05.02.2008 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Nam oczyszczalnię wycenił facet na około 9 tys., ale dlatego tak drogo, ponieważ musimy robić nasyp, aby zachować odległość od wód gruntowych. Ja już pisałam kilkakrotnie, że dobrze mi się współpracowało z biurem projektowym Afgan. Namiarów nie mam, ale na pewno na Googlach znajdziesz... no właśnie .. u nas woda na 1,15m , dobre warunki do pompy ciepła ale do oczyszczalni to chyba juz nie ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 05.02.2008 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Nastka, a składaliście wniosek o dofinansowanie? No składaliśmy, ale podobno w tym roku nie dofinansowywują już oczyszczalni, mają dofinansowania, ale na inne cele... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 05.02.2008 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 no właśnie .. u nas woda na 1,15m , dobre warunki do pompy ciepła ale do oczyszczalni to chyba juz nie ..... No u nas też na około metrze, ale będziemy mieć nasyp na rozsączenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 05.02.2008 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daniel_torun 05.02.2008 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 no właśnie .. u nas woda na 1,15m , dobre warunki do pompy ciepła ale do oczyszczalni to chyba juz nie ..... No u nas też na około metrze, ale będziemy mieć nasyp na rozsączenie. A ile ten nasyp ma być ? nie chce mieć jakiś pagórków na działce .... Co do dofinansowania - tez dostałem odpowiedź że nie. W planach u nas jest kanalizacja i nie mam co liczyć na dofinansowanie do oczyszczalni. Co do dofinansowania do pompy ciepła - nie widzą jeszcze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 05.02.2008 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Nasz nasup będzie miał około 80 cm, no i będzie jakąs tam górką na działce, ale nam to nie przeszkadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 05.02.2008 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Wczoraj się załamałam Sprawdziłam w necie, że w poniedziałki sąd czynny jest do 18-tej. Szczęśliwa, że mogę coś załatwić bez zwalniania się z pracy pojechałam. Jakież było moje rozczarowanie, gdy stwierdziłam, że kasa nieczynna i nie można kupić znaczków sądowych. A bez znaczków nic się nie załatwi. Kasa czynna codziennie od 8 do 15. Co za bezsens. To po co te inne działy do 18-tej?Tylko w Polsce takie buble można wymyślić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 05.02.2008 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 kasa od 8.30 - też się na to nacięłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michałka 05.02.2008 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Znow zaczynam od nowa - tym razem osobiscie. Wybieram sie do urzedu gminy wypisac wniosek o warunki zabudowy - czy pamietacie te formalnosci ?Dobrze by bylo nie jezdzic po kolka razy nadaremno, bo wiadomo ze czasu nie ma aby go tak marnowac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts