agnieszkakusi 25.02.2008 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 a my pojechaliśmy do moich rodziców na obiad, był rosołek , a po obiedzie wróciliśmy do domy, zabraliśmy się za sprzątanie liści z działki, bo wichura pięknie zwiała je w jedno miejsce pod płot, a potem dłuuuuuuuuuuugi spacer. W sumie Piotr przeżyl to nieźle. Wysyłam Ci na pw numer do mojego brata. Robili podłogówkę elektryczną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom212 25.02.2008 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Czy ktoś się z Was spotkał z takim kłopotrem: W miejscach gdzie idzie w ścianie kabel od instalacji elektrycznej ( np. do gniazdka) na tynku i farbie robi się "tłusty ślad" z góry na dół - dokładnie tak jak idzie kabel. Czego to może być przyczyna? Zrobiło mi się tak w mieszkaniu i chciałbym tego uniknąć w domu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 25.02.2008 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 u nas w mieszkaniu tez to było, podobno za płytko położone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 25.02.2008 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Agnieszka, Krzysiek zdychał wczoraj cały dzień. Przewegetował na kanapie A co jakaś sąsiedzka impreza byla?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 25.02.2008 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 No takie spotkanie nieformalne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom212 25.02.2008 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 u nas w mieszkaniu tez to było, podobno za płytko położone. A w domu wkuwaliście kable w ściany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 25.02.2008 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Ola, bo nasze chłopy to się jeszcze ze szkoły znają Tom, kable szły dołem, a do gniazdek wkuwane w scianę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom212 25.02.2008 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Dzięki. Dzwonię więc do elektryka...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 25.02.2008 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 pisali ze hoorman mam kiepske radio z pilotami tak wiec profilaktycznie zakupilem inny 4-kanalowy z 3 pilotami za 190 zeta do sterowania- alarm- brama wjazdowa- brama garazowa- furtka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daniel_torun 25.02.2008 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Czy ktoś się z Was spotkał z takim kłopotrem: W miejscach gdzie idzie w ścianie kabel od instalacji elektrycznej ( np. do gniazdka) na tynku i farbie robi się "tłusty ślad" z góry na dół - dokładnie tak jak idzie kabel. Czego to może być przyczyna? Zrobiło mi się tak w mieszkaniu i chciałbym tego uniknąć w domu.... Miałem to samo niedawno w domu. Malowanie nie pomagało. Podczas kolejnego remontu głębiej ułożyłem kabel w ścianie i problem zniknał. Więc myślę , że przyczyną był za płytko ułożony przewód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maya04 25.02.2008 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 z checia bym dostal namiar na jakiegos kafelkarza chociaz na lazienke. przyzwoity no i oczywiscie nie za drogi. ktos cos podpowie? piotrulex jak chcesz wrzucę Ci namiar na mojego "zapasowego" kafelkarza, facet z polecenia ale nie sprawdzony przez nas, po drugie jest spoza Torunia i nie wiem jak z terminami. Daj znać czy jesteś zainteresowany. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 25.02.2008 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 z checia bym dostal namiar na jakiegos kafelkarza chociaz na lazienke. przyzwoity no i oczywiscie nie za drogi. ktos cos podpowie? piotrulex jak chcesz wrzucę Ci namiar na mojego "zapasowego" kafelkarza, facet z polecenia ale nie sprawdzony przez nas, po drugie jest spoza Torunia i nie wiem jak z terminami. Daj znać czy jesteś zainteresowany. pozdrawiam wiele tego nie mam i nie wiadomo czy chcialo by sie mu dojezdzac. wielu jest papudrunow wiec jak nie sprawdzony to chyba wole nie ryzykowac i podziekuje ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maya04 25.02.2008 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 z checia bym dostal namiar na jakiegos kafelkarza chociaz na lazienke. przyzwoity no i oczywiscie nie za drogi. ktos cos podpowie? piotrulex jak chcesz wrzucę Ci namiar na mojego "zapasowego" kafelkarza, facet z polecenia ale nie sprawdzony przez nas, po drugie jest spoza Torunia i nie wiem jak z terminami. Daj znać czy jesteś zainteresowany. pozdrawiam wiele tego nie mam i nie wiadomo czy chcialo by sie mu dojezdzac. wielu jest papudrunow wiec jak nie sprawdzony to chyba wole nie ryzykowac i podziekuje ... no więc właśnie u nas jest na liście rezerwowej w razie jakby terażniejsi się wypieli albo co sprawdzony przez znajomych, no ale przez nas osobiście nie robisz kafelkowanie na raty? masz jakoś rozplanowane osobno czy masz poprostu mało kafli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cemik1 26.02.2008 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 Czy ktoś się z Was spotkał z takim kłopotrem: W miejscach gdzie idzie w ścianie kabel od instalacji elektrycznej ( np. do gniazdka) na tynku i farbie robi się "tłusty ślad" z góry na dół - dokładnie tak jak idzie kabel. Czego to może być przyczyna? Zrobiło mi się tak w mieszkaniu i chciałbym tego uniknąć w domu.... Miałem to samo niedawno w domu. Malowanie nie pomagało. Podczas kolejnego remontu głębiej ułożyłem kabel w ścianie i problem zniknał. Więc myślę , że przyczyną był za płytko ułożony przewód. Przewody elektryczne grzeją się oraz w miejscu ich położenia inaczej przechodzi woda z tynku do ściany. Może to dać efekt wyżej opisany. Można gruntować i dawać farby na bazie rozpuszczalników organicznych (śmierdzące przy malowaniu) ale najlepszym sposobem jest pokrycie przewodów przynajmniej centymetrem tynku. Jeżeli budujesz z BK, dość łatwo robi się w nim bruzdy pod przewody i problemu nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 26.02.2008 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 dziewczyny, nie wiem jak ze mną w piątek. Dzwoniłam już do Magdy, bo najprawdopodobniej będę miała ważny wyjazd do Wa-wy. Chyba, że uda mi się wrócić na czas. Konkrety będę znała jutro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 26.02.2008 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 Hihi, to jak my trafimy, w końcu to ty miałaś nas szczęśliwie doprowadzić na miejsce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 26.02.2008 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 dokładnie będę wszystko wiedziała jutro więc dam znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 26.02.2008 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 robisz kafelkowanie na raty? masz jakoś rozplanowane osobno czy masz poprostu mało kafli? mamy w planie roic na raty poniewaz nie mamy koncepcjoi na co poszczegolne pomieszczenia Psychicznie nie dam rady sie nastawic aby nagle zamowic glazure na cala chalupe wole powoli patrzec w necie, myslec, pojechac, wybrac, kupic, przywiezc, zrobic i myslec nad kolejnym zreszta kuchnie zrobic musze, mniejsza lazienke bez wypasu rowniez jak wieksza lazienke mam robic byle jak oszczedzajac konczaca sie kase to wole na razie nie robic jej wcale. komunikacje z parteru na pietro tez zrobic trzeeba lecz do piwnicy, caly garaz czy pralnie to juz niekoniecznie kotlownia juz wykafelkowana taras czy frntowe schody to tez moga poczekac jak wymyslimy chocby kolor elewcji bo tak to nie wiadomo co polozyc aby pasowalo DZIS ZAMONTOWALI NAM SEGMENTOWEGO HORMANA ZLOTY DAB Z NAPEDEM - PIEKNA BRAMA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzialenka 26.02.2008 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 Nastka, juz Ty sie nie martw jak dojechac. Wysle Wam na PW dokladny opis trasy, a jak ktoras nie trafi to medal dostanie, bo bedzie pierwsza. Piotrulex, Ty nas nie czaruj opisami tylko dawaj zdjecia tego cuda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 27.02.2008 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Madzialenka, a do Ciebie to w Bajkową czy w Kubusia Puchatka się zakręca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts