piotrulex 05.03.2008 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Podobno Veluxy są lepsze jakościowo, ale to tylko zasłyszana opinia. U rodziców są Veluxy i nie ma z nimi problemu. podobno ja mam Velux ale to nie za dlugo wiec nic nie powiem moj velux ma klamke na gorze a slyszalem ze fakro ma na dole - czasami to moze byc wazne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 05.03.2008 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Veluxy już też mają opcję z klamką na dole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renata3 05.03.2008 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Zazdroszcze Wam tak zaawansowanych prac. My jestesmy na etapie wyboru projektu. I chcialam ponowic moja prosbe o kontakt na architektow do adaptacji projektu, zalatwiajacych szybko wszelkie papierkowe formalnosci. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 05.03.2008 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Veluxy już też mają opcję z klamką na dole lazienkowe powlekane tez? jesli tak to przegapilem sprawe ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 05.03.2008 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Renata, wysłałam na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 05.03.2008 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Veluxy już też mają opcję z klamką na dole lazienkowe powlekane tez? jesli tak to przegapilem sprawe ... Hm, tutaj ci nie odpowiem, bo ja nie potrzebuję łazienkowych, ale interesowałam się podwójnie lakierowanymi z nawiewnikami i one mają też opcję z klamką na dole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 05.03.2008 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 dostalem info, ze zarowno drzwi zewnetrzne na bialej jak i wewnetrzne z vox na bema juz na nas czekaja. nikomu tam nie przeszkadzaja wiec moga troche polezec bo szkoda aby u nas lezaly - roznie to bywa dzis moze w koncy wybierzemy ta kuchnie juz mamy tego dosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 05.03.2008 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Piotrulex, prawdziwe przesilenie przychodzi na etapie lamp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 05.03.2008 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Piotrulex, prawdziwe przesilenie przychodzi na etapie lamp straszysz mnie? prosze nie rob tego bo jak na razie to niewierze ja to sie nadaje do betonu, bloczkow, cegiel, stali i tym podobnych brama, okna szy kociol, dach jakos dalem rade lecz prze kafelkach, prysznicach itd po prostu wymiekam moja zona dzis obchodzi okragle urodziny i w prezencie dostanie wolna reke w tym zakresie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 05.03.2008 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 tez myslałam, że wykończeniówka to pikuś. jak pojechaliśmy ...enty raz oglądac lampy i nie byłam w stanie podnieść głowy do góry (dosłownie) to spasowałam...teraz nie wszędzie są lampy takie jakie miały być, ale z czasem je zmienimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 05.03.2008 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 tez myslałam, że wykończeniówka to pikuś. jak pojechaliśmy ...enty raz oglądac lampy i nie byłam w stanie podnieść głowy do góry (dosłownie) to spasowałam...teraz nie wszędzie są lampy takie jakie miały być, ale z czasem je zmienimy. teraz mieszkamy w 6 letnim domu i do dzis dnia w kotlowni wisi zarowka w oprawce, to samo w spizarni w gornej niewykonczonej lazience niedawno na taka sama oprawke zalozylismy stara papierowa kulke z IKEA gdyz kupilismy sobie nowa na poczatek wole miec faktycznie zarowki w starych oprawkach niz kupowac lampy z przypadku kuchnie miec trzeba jedna lazienke tez ale juz lampa w kuchni nie jest konieczna od razu idealna wymazona wiec moze bedzie zwykla oprawka ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 05.03.2008 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 my nie kupowaliśmy z przypadku tylko mamy stare z rubinkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 05.03.2008 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Piotr masz rację co do klamek w Veluxach. A wszystko wyszło na jaw dopiero przy zamawianiu. Wcześniej pani twierdziła, że oczywiście klamki mogą być na dole ale przy zamówieniu okazało się, że tylko w wersji podstawowej okien, a jak chcemy z nawiwnikiem i podwójny lakier, to musi być klamka u góry. W ten sposób wybór musiał paść na Fakro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 05.03.2008 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Piotr masz rację co do klamek w Veluxach. A wszystko wyszło na jaw dopiero przy zamawianiu. Wcześniej pani twierdziła, że oczywiście klamki mogą być na dole ale przy zamówieniu okazało się, że tylko w wersji podstawowej okien, a jak chcemy z nawiwnikiem i podwójny lakier, to musi być klamka u góry. W ten sposób wybór musiał paść na Fakro i wlasnie po to jest to forum wiecej piszesz = wiecej wiesz ja o tym nie wiedzialem i mam klamki u gory a okno amontowane przy samym suficie bo cos tam od zalamania dachu kolidowalo z fartuchem okiennym bede musial dokupic jakies specjalne otwieraczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 05.03.2008 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Podobno można sobie zamontować elektryczne sterowanie do tych okien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 05.03.2008 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Podobno można sobie zamontować elektryczne sterowanie do tych okien ktore jest drozsze od okien? nie dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angelb 05.03.2008 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Wystapilam do gazowni o warunki przylaczenia do sieci .Dzisiaj otrzymalam od nich pismo:Oswiadczenie o zapewnieniu dostawy paliwa gazowego.W oswiadczeniu pisze ,ze gazownia zapewnia dostawe paliwa gazowego pod warunkiem wydania przez Operatora Systemu Dystrubucyjnego warunkow przylaczenia do sieci gazowej oraz zrealizowania inwestycji przylaczenia do sieci gazowej tego Operatora. Co to oznacza tak przekladajac na normalny jezyk bo nic nie zrozumialam?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartek_Sl 05.03.2008 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Innymi słowy gazownia zastosowała spychologię Jak będziesz miała projekt i wykonane przyłącze to gazownia puści nim gaz. Musisz podpytać jaka firma zajmuje się robieniem przyłączy gazowych w Twojej okolicy (gazownia powinna Tobie to podpowiedzieć). Udać się do tej firmy i złożyć to samo pismo co złożyłaś w gazowni. To tak na moje. Podobnie jest u mnie z wodą i było z prądem (tu jednak Energa zleciła to podwykonawcom) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angelb 05.03.2008 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 ok.czyli musze teraz zlecic przygotowanie projektu przylacza gazowego?Szczerze mowiac to myslalam ze jak otrzymam warunki to dowiem sie juz na tym etapie jakie sa wogole koszta za dociagniecie tego gazu a tu nic o kosztach. Z wypowiedzi innych osob wiem ze to jest roznie z pociagnieciem gazu,u niektorych robi to gazownia na wlasny koszt a niektorzy musza sami placic za przeciagniecie "nitki gazowej" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 05.03.2008 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 wlasnie zakupilem kabine prysznicowa z brodzikiem za 400,01zł ......... .... na allegro sie zobaczy za kilka dni czy bylo warto mam dosc tego lazenia po sklepach i jak bedzie OK to ceramike tez na allegro a caly sprzet agd za posrednictwem ceneo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts