renata3 12.03.2008 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 Renata, jesteś/byłaś już w Toruniu? Bede od przyszlego 18.03 wtorku do 27.03. Pozdrawiam Renata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 13.03.2008 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 tak tylko pisze aby zaczac nowy dzien majster dokladnie mierzy nam lazienke i za jakies 3-4 godziny zamawiam glazure i ceramike koncepcja juz opracowana a jak wyjdzie to sie zobaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daniel_torun 13.03.2008 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 To macie kogoś od ogrodzeń ? Przed świętami chyba w końcu zacznę budować nasz domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 13.03.2008 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 To macie kogoś od ogrodzeń ? Przed świętami chyba w końcu zacznę budować nasz domek proponuje najpierw sie wybudowac a dopiero pozniej zrobic przod z klinkieru. transporty, duze auta - bedziesz pilnowal aby nie poniszczyli? wszystko oprocz frontu mozesz sobie zrobic a z przodem poczekaj. jak sie chcesz to kup jakas zwykla siatke czy jakies lesne ogrodzenie, wkop kilka stempli i zrob sobie plot tymczasowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anika_dd 13.03.2008 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 witam wszystkich po przerwie poszukuję baraku na budowę, może macie jakieś info albo komuś już jego nie jest potrzebny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daniel_torun 13.03.2008 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 To macie kogoś od ogrodzeń ? Przed świętami chyba w końcu zacznę budować nasz domek proponuje najpierw sie wybudowac a dopiero pozniej zrobic przod z klinkieru. transporty, duze auta - bedziesz pilnowal aby nie poniszczyli? wszystko oprocz frontu mozesz sobie zrobic a z przodem poczekaj. jak sie chcesz to kup jakas zwykla siatke czy jakies lesne ogrodzenie, wkop kilka stempli i zrob sobie plot tymczasowy Ja nie chcę juz teraz stawiać ogrodzenia. Chce sobie wynegocjować cenę i wrzucić ją do mojego kosztorysu . Na czas budowy ekipa robi oczywiście ogrodzenie tymczasowe. Oni odpowiadają za materiały na budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cemik1 13.03.2008 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 Ja nie chcę juz teraz stawiać ogrodzenia. Chce sobie wynegocjować cenę i wrzucić ją do mojego kosztorysu To przygotuj się na poprawkę kosztorysu po właściwych negocjacjach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 13.03.2008 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 Ja nie chcę juz teraz stawiać ogrodzenia. Chce sobie wynegocjować cenę i wrzucić ją do mojego kosztorysu To przygotuj się na poprawkę kosztorysu po właściwych negocjacjach. hmmmmmmm ustalanie cen na kilka miesiecy przed wykonaniem prac - ciekawy pomysl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 13.03.2008 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 Nie bądźcie zbyt pochopni w Waszych sądach - ja myślę, że Daniel chce po prostu przygotować sobie jakiś wstępny kosztorys - czy to źle? Chyba nie... I tak wiadomo, że do takiego kosztorysu trzeba dodać pewnie jakieś 25% na wahania cen itp. ale dobrze jest się przygotować chociaż psychicznie na rząd kosztów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 13.03.2008 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 a ja właśnie psychicznie przygotowuję się do urlopu...od jutra nie ma mnie w pracy. Wracam po świętach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 13.03.2008 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 a ja właśnie psychicznie przygotowuję się do urlopu...od jutra nie ma mnie w pracy. Wracam po świętach Ale ci zazdraszczam Ja musze zostawic urlop na wykonczeniowki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 13.03.2008 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 szef śmiał się, że jak ktoś postawił dom to teraz potrzebuje tydzień czasu na świąteczne porządki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 13.03.2008 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 Nie bądźcie zbyt pochopni w Waszych sądach - ja myślę, że Daniel chce po prostu przygotować sobie jakiś wstępny kosztorys - czy to źle? Chyba nie... I tak wiadomo, że do takiego kosztorysu trzeba dodać pewnie jakieś 25% na wahania cen itp. ale dobrze jest się przygotować chociaż psychicznie na rząd kosztów. jak w zeszlym roku wstepnie orientowalem sie w cenach BK to bylo 6 zeta, jak konkretnie bralem sie za zakupy to 7,40, jak za 3 dni placilem to juz kosztowal 7,90 a jak przyjechal transport po miesiacu to hurtownik chcial go odkupic za 11,00 zeta. jak w szczycie dokupywalismy doslownie kilka sztuk to byl miedzy 19,00 a 20,50 oczywiscie mozna sie orientowac w cenach lecz zawsze pozniej zal tyłek sciska ze tak podrozalo - majac nauczke zajmuje sie czyms dopiero wtedy gdy mam w stosunku do tego bliskie plany zakupowe ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 13.03.2008 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 No właściwie masz Piotr rację, ale zeszły rok był ogólnie szalony pod względem cen mat. bud. A tak z innej beczki to widzę, że chcesz majówkę w nowym domu urządzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 13.03.2008 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 No właściwie masz Piotr rację, ale zeszły rok był ogólnie szalony pod względem cen mat. bud. A tak z innej beczki to widzę, że chcesz majówkę w nowym domu urządzać Skąd: może od 1 maja Wielka Nieszawka ), Bystra jestes Byc moze sie uda Kuchnie maja konczyc montowac 29 kwietnia 16 kwietnia nasza mała ma 2 urodzinki i chcemy wlasnie w majowe swieta zrobic jej urodzinki i przy okazji mala rodzinna parapetoweczke wlasnie zamowilem glazure i ceramike do malej lazienki moze dzis wysla do nas kuriera z kabina prysznocowa made in "allegro" kafle w kuchni juz prawie polozone teraz tylko szlifowac gore, czyscic, malowac, panelowac i drzwi wstawiac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 13.03.2008 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 A ja się muszę pochwalić, ze wczoraj na dobre zaczęli tynki kłaść. Nasza sypialnia już zrobiona Chyba dzisiaj pojade osobiście na inspekcję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 13.03.2008 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 ....... dzisiaj pojade osobiście na inspekcję "Pańskie oko konia tuczy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 13.03.2008 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 A ja się muszę pochwalić, ze wczoraj na dobre zaczęli tynki kłaść. Nasza sypialnia już zrobiona Chyba dzisiaj pojade osobiście na inspekcję A jak sprawa mieszkania? Ruszyło coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 13.03.2008 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 na Nieszawce powoli chodza z "gazowni" i zachecaja do przylaczenia standardowo kosztuje z 1000-1500 zeta w zaleznosci od nawierzchni pierwsze 5m + kilka dych za kazdy koleny metr od gazociagu do plotu gdzie montuja teraz liczniki cena zawiera wszelka dokumentacje i materialy wraz z robocizna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 13.03.2008 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 A jak sprawa mieszkania? Ruszyło coś? Nie ruszyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts