Ola i Krzysiek 14.03.2008 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 Witam budowniczych z Torunia i nie tylko..... Miesiąc temu kupisliśmy działkę. Jesteśmy na etapie załatwiania przyłączy, papierów do pozwolenia i zakupu projektu. Najwięcej problemów jak na razie mam z wyborem projektu. Podoba mi się Agnieszka II z MG Projekt, czy ktoś buduje, budował lub planuje budowę tego domku? Pozdrawiam Iwona Witaj Iwona w naszym klubie, ja wprawdzie Agnieszki nie buduję, ale chętnie sie dowiem gdzie postawicie swój wymarzony dom. Powodzenia w wyborze projektu Ola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IwonaWitek 14.03.2008 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 w Kaszczorku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 14.03.2008 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 Mamy dzialke -Kopanino- tj. podpisalismy umowe przedwstepna. Mam nadzieje ze szybko wystartujemy. Ile trawja formalnosci zwiazane z dokumentami przed rozpoczeciem budowy? Mamy szanse aby w maju rozpoczac, jezeli umowe koncowa podpiszemy w polowie kwietnia? Pozdrawiam Renata Gratulacje, ale nie bądź zbyt optymistyczna. Maj raczej niemożliwy, ponieważ załatwianie papierków do adaptacji projektu to minimum miesiąc później jakieś 2 miesiące w starostwie (teraz niestety takie są terminy ), więc od połowy kwietnia to tak gdzieś do połowy lipca Wam zejdzie. Iwona & Witek witamy w gronie budujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IwonaWitek 14.03.2008 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 No tak, wiem. Strasznie długo to wszystko trwa. Najgorzej z prądem, czas oczekiwania na przyłącze to +/- 6 miesięcy. Czy ktoś z Was też walczy z przyłączami czy wszyscy macie uzbrojone działki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 14.03.2008 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 No tak, wiem. Strasznie długo to wszystko trwa. Najgorzej z prądem, czas oczekiwania na przyłącze to +/- 6 miesięcy. Czy ktoś z Was też walczy z przyłączami czy wszyscy macie uzbrojone działki? Jak już będziecie mieć warunki przyłączenia i będziecie chcieli zaczynać budowę, a prądu jeszcze nie będziecie mieć, to dajcie znać, może coś wymyślimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 14.03.2008 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 Mamy dzialke -Kopanino- tj. podpisalismy umowe przedwstepna. Mam nadzieje ze szybko wystartujemy. Ile trawja formalnosci zwiazane z dokumentami przed rozpoczeciem budowy? Mamy szanse aby w maju rozpoczac, jezeli umowe koncowa podpiszemy w polowie kwietnia? Pozdrawiam Renata nie cala dokumentacja to minimum 3 miesiace trzeba najpierw wybrac projekt i go zaadoptowac + uzyskac wszelkie warunki i w koncu PNB na WZ czasmi tez sie czeka dluuuuugo a czasami daja je od reki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 14.03.2008 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 Piotr, ale z tego co wiem, to Renata kupiła działkę budowlaną, więc nie potrzebuje chyba WZ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IwonaWitek 14.03.2008 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 Dzięki za informacje,Słyszałam, że jeśli chodzi o prąd podczas budowy, to można się dogadać z sąsiadem, kupić skrzynkę itd. Tylko czy sąsiad się zgodzi??? O warunki na prąd, wodę itd. wystąpiliśmy dokładnie wczoraj więc czekamy. Projekt zamawiam prawdopodobnie dzisiaj. Słyszałam, że na pozwolenie w Toruniu czeka się średnio okolo miesiąca, czy to prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 14.03.2008 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 Piotr, ale z tego co wiem, to Renata kupiła działkę budowlaną, więc nie potrzebuje chyba WZ. kupienie dzialki nie ma nic w spolnego z Warunkami Zabudowy mozna kupic rowniez dzialke bez WZ. np w Grebocinie tesciowie wystapili do gminy o pozwolenie na budowe garazu w granicy dzialki razem z sasiadem. wszystko trwalo dlugo gdyz na ich terenie nie ma od kilku lat planu zagospodarowania przestrzennego i pewnie kazdy wniosek jest traktowany indywidualnie. WZ zostaly wydane indywidualnie i troooooche to trwalo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 14.03.2008 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 Zmierzałam do tego, że dla działek budowlanych nie występuje się o WZ, ponieważ działkę budowlaną można mieć tylko na terenie gdzie jest plan zagospodarowania przestrzennego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 14.03.2008 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 Pamiętam jak my kupiliśmy działkę w grudniu i zimę mieliśmy na załatwienie formalności żeby w maju ruszyć. I ledwo się wyrobiliśmy tak się tu i ówdzie ociągali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maya04 14.03.2008 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 heloł heloł grupa rośnie w siłę Renata - gratulacje w związku z umową na działę Z formalnościami z tego co pamiętam to myśmy też trochę czasu walczyli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 14.03.2008 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 Maya co u Ciebie dzisiaj na placu boju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 14.03.2008 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 Zmierzałam do tego, że dla działek budowlanych nie występuje się o WZ, ponieważ działkę budowlaną można mieć tylko na terenie gdzie jest plan zagospodarowania przestrzennego. tak tylko te warunki musisz dostac bo w nich jest napisane np: - jaka jest linia zabudowy - maksymalnie ile kondygnacji - gdzie kalenica dachu - ile maksymalnie % powierzchni dzialki moze zajac budynek bez WZ, ktore musisz dolaczyc do adaptacji nikt Ci prawidlowo nie zrobi adaptacji, nie da pozwolenia na budowe (gdyz nie bedzie mial z czym zweryfikowac projektu i adaptacji) a nawet nie wybierzesz odpowiedniego projektu zgodnego z planem zagospodarowania ....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maya04 14.03.2008 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 A ja się muszę pochwalić, ze wczoraj na dobre zaczęli tynki kłaść. Nasza sypialnia już zrobiona Chyba dzisiaj pojade osobiście na inspekcję Ola jak tam inspekcja? Maya, bylam i widzialam Ale było ciemno więc muszę teraz po jasności zobaczyć. To co widziałam podobalo mi się. Ekipa sprawna i czysta. Myślalam, że będzie od cholery wszystkiego na podłodze, a tu niespodzianka. Tam gdzie zrobione to pięknie sprzątnięte. W niedzielę będę po jasności to wtedy będzie prawdziwa chwila prawdy No to zazdroszcze porządnej ekipy u nas syf i malaria bleeeee mamy teraz od 2 do 3 ekip i zaczyna się jazda - kto ma gdzie i co sprzątać. Jak z gówniarzami "oni nie będą tego za kogoś sprzątac" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renata3 14.03.2008 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 Piotr, ale z tego co wiem, to Renata kupiła działkę budowlaną, więc nie potrzebuje chyba WZ. Dokaldnie-budowlana, z palnem zagospodarowania. Wiec o warunki zabudowy na szczescie nie musimy wystepowac. Ale mnie troche z terminami podlamaliscie. No coz-trzeba sie uzbroic w cierpliwosc Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maya04 14.03.2008 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 Maya co u Ciebie dzisiaj na placu boju? generalnie kiepsko, co już słyszycie odemnie nie od dziś ale tak to jeszcze nie było... zobaczymy co przyniesie dzisiejsze popołudnie i negocjacje z majstrami. Tak czy tak mamy już ostro pos sufitem i budowanie zaczyna nas frustrować postępy faktycznie widać ale ... eeeee nie ma co płakać trzeba pociągnąć to do końca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IwonaWitek 14.03.2008 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 Z jakim wyprzedzeniem trzeba zamawiać ekipę do budowy?-----Iwona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maya04 14.03.2008 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 my mieliśmy zaklepaną ekipę pół roku przed załatwieniem papierów, wiem że to nie jest pocieszające ale u nas byli sprawdzeni ludzie i na tych nam zależało, generalnie im szybciej tym lepiej. Nasz koleś miał terminy rozpisane na przeszło pół roku do przodu, ale to było rok temu nie wiem jak może byc teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 14.03.2008 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 My też umówiliśmy ekipę na pół roku przed rozpoczęciem budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts