Ola i Krzysiek 22.03.2007 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Ale cisza nastała Co robicie, dlaczego Was nie ma? A jak budujecie to napiszcie co się u Was dzieje. No jak tak można nic nie skrobnąć w naszym wątku, no wiecie co??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 22.03.2007 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 cześć sąsiadka. jesteśmy, jesteśmy. Do mnie dziś wozili ziemię do ogródka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 22.03.2007 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 cześć sąsiadka. jesteśmy, jesteśmy. Do mnie dziś wozili ziemię do ogródka A Ty już ogródkiem się będziesz zajmowac? Noo, to tez dobry pomysł na zrzucenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SlawekGłogowo 23.03.2007 04:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Witam Siedząc sobie w pracy i przeglądając forum natrafiłem na tą grupę i radość mnie ogarnia, będzie można z kimś z okolicy wymieniać się doświadczeniami. My zaczynamy, jak dobrze pójdzie z kredytem, w maju. Działkę mamy w Głogowie. Jeśli będziecie potrzebować porady z zakresu instalacji elektrycznych, komputerowych, to o ile dam rade, postaram się pomóc. Gorąco pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 23.03.2007 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Ola, wywrotka ziemi ogrodowej kosztuje 400 zł. Jak mój tata o tym usłyszał to ze złości wykoapł u siebie na działce...3 staw. No i przewozili nam tą ziemię, żeby chociaż u rodziców było czysto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 24.03.2007 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 czesc tescie potrzebuje na wymurowanie nam kominow zwyklej czerwonej pelnej cegly w docelowej ilosci okolo 2800 + na gore klinkier nasze zrodlo po ,93 brutto sie skonczylo dajcie prosze jakies namiary gdzie kupie chociaz 1 palete dobrej cegly bo bylem dzis w 2-3 hurtowniach i nie ma oraz nie wiadomo kiedy beda prosze o jakies namiary a sobie podzwonie przy okazji bede niebawem kupowal cement, zwir, troche gwozdzi, jakas papa - co polecacie, gdzie zadzwonic budowa w Wielkiej nieszawce 7km od mostu drogowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 26.03.2007 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Kalinowski z Kaszczorka NIC U NIEGO NIGDY NIE KUPIE, NIKOMU NIE POLECE A WRECZ ODRADZE ( Pomimo, ze na dzis mialem zamowiony transport suporexa z Solca nie dostalem go. Pan Kalinowski wzial transport na plac do siebie a ja dostane moze jutro ........... Faktycznie, przeciez ja juz zaplacilem z miesiac temu a ten na placu to moze kilka godzin wczesniej przyniesie zarobek niz jak by przyjechal jutro ....... Chciał mnie wyciulać juz wczesniej na bloczkach - powiedzialem NIE, poszukalem i zaoszczedzilem 720 zeta w porownaniu z jego nowa cena Nie ma to jak zadowolony klient Bez komentarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 26.03.2007 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Piotrulex, uspokój się i nie siej bzdur właśnie jestem po rozmowie telefonicznej z panem Kalinowskim. Rano dzwoniłam do niego, że zbrakło mi 100 szt siporexu 12 cm. Powiedział, że czeka od x czasu na transport i nie wie kiedy dostanie. W między czasie załatwiłam (wstępnie) w Przemysłówce, ale nie mają tylko czekają na transport i nie wiedzą kiedy dokładnie będzie. Przed chwilą pan Kalinowski SAM zadzwonił do mnie, że właśnie dostał transport i czy chcę nadal ten siporex. Zapowiedział od razu, że transport do mnie dopiero jutro, bo dziś dopiero dostał to na plac. SAM SIĘ ZAINTERESOWAŁ. Ja jakoś nie mam z nim problemów, wszystko załatwiam na telefon i nigdy mnie na niczym nie oszukał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SlawekGłogowo 26.03.2007 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Witam serdecznie! Jestem po rozmowie z kandydatem na kierownika budowy, ale tez chciałbym porozmawiać z innym, bo nie wiem czy z nim się dogadam w paru kwestiach. Jeśli możecie polecić swoich kierowników to chętnie z nimi się skontaktuję, oczywiście za ich zgodą. Czekam na P.W. lub [email protected] Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 26.03.2007 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Piotrulex, uspokój się i nie siej bzdur wszystko co napisalem jest prawda wiec nie bardzo rozumiem nazywanie mojej wypowiedzi bzdurami moze wyslac Ci scan mojego potwierdzenia wplaty z napisana data oraz zdjecie mojej dzialki wykonane np. za kilka godzin celem oceny zerowego stanu superexu ? To jest dokladnie to o czym napisalem Ja juz zaplacilem wiec czekam na to co juz jest opoznione a Ty chcesz kupic wiec dostaniesz to co przyjechalo dzis i moglo byc np. dla mnie - wystarczyla by jedynie odrobina dobrej woli ze strony hurtownika .... Czy znow pisze jakies bzdury? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 26.03.2007 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 witam serdecznie! Jestem po rozmowie z kandydatem na kierownika budowy, ale tez chciałbym porozmawiać z innym, bo nie wiem czy z nim się dogadam w paru kwestiach. Jeśli możecie polecić swoich kierowników to chętnie z nimi się skontaktuję, oczywiście za ich zgodą. Czekam na p.w. Lub [email protected] pozdrawiam pw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SlawekGłogowo 26.03.2007 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 witam piotrulex jeszcze raz wielkie dzięki bedę dzwonił we wtorek. jesli chodzi o bloczki betonowe to z checią bym wził 1000 szt budowe dopiero na dobre zaczynam w czerwcu ale jakieś oszczędności mam i częśc materiału juz powoli kupuję. Jesli chodzi o elektrykę to część juz mam za friko pozostałości po budowach. ato kłębek tu a to tam A jesli można wiedzieć jaki masz projekt, bo ja stawiam rozete z domeny http://nowydom.onet.pl/3994,projekt.html O cenach bedę informował, jak byś dał znać co potrzebujesz bo bedę brał transport suporexu jakieś 60 km od torunia cena taka że i tak się opłaci a dokładną podam cenę moze jeszcze w tym tygodniu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiula77 26.03.2007 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Czy ktoś z was rozeznawał może temat odkurzacza centralnego? Interesuje mnie jak wygląda kosztowo w Toruniu samo położenie instalacji. Dostaliśmy jedną ofertę, ale za 3 gniazda zawołali 1700 zł. Po lekturze różnych postów na forum myślałam, że instalacja to koszt ok 800 zł a tu taka kwota! Macie może jakieś informacje na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SlawekGłogowo 26.03.2007 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Czy ktoś z was rozeznawał może temat odkurzacza centralnego? Interesuje mnie jak wygląda kosztowo w Toruniu samo położenie instalacji. Dostaliśmy jedną ofertę, ale za 3 gniazda zawołali 1700 zł. Po lekturze różnych postów na forum myślałam, że instalacja to koszt ok 800 zł a tu taka kwota! Macie może jakieś informacje na ten temat? Jeśli chodzi o odkurzacze centralne to tak jak z większością instalacji, nie koszt urządzenia jest najwyższy, tylko osprzęt do niego. Ja słyszałem i widziałem, jak ludzie, którzy sami zakładają sobie takie instalacje kupują tylko gniazda wtykowe a przewody układają z zwykłych PCV. Ale czy to się opłaca nie wiem? Na pewno żaden autoryzowany monter tego tak nie wykona i nie podpisze gwarancji na urządzenie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 26.03.2007 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 witam piotrulex jeszcze raz wielkie dzięki bedę dzwonił we wtorek. nie ma problemu jestem wymagajacym klientem a nad wszystko cenie sobie uczciwosc jesli chodzi o bloczki betonowe to z checią bym wził 1000 szt budowe dopiero na dobre zaczynam w czerwcu ale jakieś oszczędności mam i częśc materiału juz powoli kupuję. Jesli chodzi o elektrykę to część juz mam za friko pozostałości po budowach. ato kłębek tu a to tam bloczki ja i jeszcze klku forumowiczow kupilo w firmie bettor w lubiczu na ul. grebockiej po 2,20 bez fv moze wobec tego masz cos do opchniecia jak czegos masz za duzo? A jesli można wiedzieć jaki masz projekt, bo ja stawiam rozete z domeny http://nowydom.onet.pl/3994,projekt.html z firmy archigraph projekt vico - mamy dzialke o szerokosci jedynie 16,5 metra wiec z projektami nie moglismy poszalec a ten od razu wpadl nam w oko - mamy ozywicie przerobki O cenach bedę informował, jak byś dał znać co potrzebujesz bo bedę brał transport suporexu jakieś 60 km od torunia cena taka że i tak się opłaci a dokładną podam cenę moze jeszcze w tym tygodniu. superexu bede jeszcze co najmiej z 200 sztuk potrzebowal jesli standardowej jakosci to chetnie na troche sie pisze dawaj znac jak trafisz na cos w ciekawych cenach Pozdrawiam rowniez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 26.03.2007 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Jeśli chodzi o odkurzacze centralne to tak jak z większością instalacji, nie koszt urządzenia jest najwyższy, tylko osprzęt do niego. Ja słyszałem i widziałem, jak ludzie, którzy sami zakładają sobie takie instalacje kupują tylko gniazda wtykowe a przewody układają z zwykłych PCV. Ale czy to się opłaca nie wiem? Na pewno żaden autoryzowany monter tego tak nie wykona i nie podpisze gwarancji na urządzenie. Pozdrawiam gniazdka sa smiesznie tanie normalne kosztuje doslownie kilka malych dyszek rury to zero filozofii a urzadzenie, bez przesady jaka znowu gwarancja, jaki podpis tesciowie maja kupiony za 999 odkurzacz z funkcja praia firmy philips o mocy chyba 2000W i uzywaja go jako centralnego juz z 4 lata. przed sietami odczepia sie go i uzywa do normalnego prania. dom ma z 200m i 4 gniazdka na 2 poziomach. caly system spisuje sie rewelacyjnie a jak zaniose odkurzacz do reklamacji to kto mi powie ze uzywalem go jako centralnego?? Pozdrawiam moje motto "nawet jak nie chcesz kupic od razu odkurzacza to przygotuj pod niego instalacje bo pozniej bedzie lekko za pozno". Instalacja jak na moj gust wykonana we wlasnym zakresie to jakies 300 w maksie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiula77 27.03.2007 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 "nawet jak nie chcesz kupic od razu odkurzacza to przygotuj pod niego instalacje bo pozniej bedzie lekko za pozno". Instalacja jak na moj gust wykonana we wlasnym zakresie to jakies 300 w maksie No właśnie my nie planujemy w tej chwili zakupu odkurzacza, chcieliśmy tylko rozprowadzić całą instalację. I cena tego mnie zszokowała, bo czytałam, że koszt takiej instalacji przez firmę to ok 800 zł (w zależności od ilości gniazd oczywiście). Ale u nas zaprojektowano tylko 3 gniazda (domek niewielki) a chcą 1700 zł! Co do samodzielnego wykonania to niestety nie wchodzi w grę - niestety nalezymy do gromadki osób, które nawet gwoździa porządnie nie wbiją Taki nasz urok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SlawekGłogowo 27.03.2007 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 Witam Piotrulex dzwoniłem dzisaj do kierownika, w rozmowie bardzo sympatyczny wiec jestem zainteresowany jego osoba jako kierownika bódowy w zwiazku z tym że w rozmowie stwierdził że jesli numer mam od ciebie to wiem jakie ma stawki wiec podaj na PW cene jaką ci zaoferował. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 27.03.2007 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 Witam A ja czekam aż mi wody odejdą - oczywiście te gruntowe - na razie za wysoko żeby kopać fundamenty. Na razie staram się zabezpieczyć ludzi doi roboty na pół roku na przód - wcale nie łatwe zadanie... Byłbym wdzięczny za jakieś namiary na tartaki lub firmy gdzie mogę zamówić więdźbę dachową - ok. 12 m.sz. drewna - najlepiej gdzieś po stronie Podgórza/Nieszawki (transport może być tańszy) - szukam też jakichś cieśli doi jej postawienia (około czerwca/lipca). No i te materiały - szok.... Pozdrawiam Thomass (niedługo z Nieszawki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 27.03.2007 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 Witam Piotrulex dzwoniłem dzisaj do kierownika, w rozmowie bardzo sympatyczny wiec jestem zainteresowany jego osoba jako kierownika bódowy w zwiazku z tym że w rozmowie stwierdził że jesli numer mam od ciebie to wiem jakie ma stawki wiec podaj na PW cene jaką ci zaoferował. pozdro czolem ciesze ze ze moglem pomoc zraz wysle priv z cenami kierownika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts