maya04 17.03.2008 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 Piotr przebije Cię moi od 12 do 17 zagipsowali dziurę 15/15 w dwóch. Od dziś juz nie pracują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cemik1 18.03.2008 05:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 To chyba norma. U mnie wykończeniówka trwała ponad rok (to, co w domu ponad stan surowy zamknięty). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maya04 18.03.2008 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 cemik tego się właśnie obawiam masz do polecenia kogoś do prac murarskich i malowania? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 18.03.2008 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 To chyba norma. U mnie wykończeniówka trwała ponad rok (to, co w domu ponad stan surowy zamknięty). spokojnie 2 kwietnia 2007 zostala wbita pierwsza lopata weekend majowy mamy zamiar spedzic w nowym domu dodam, ze od poczatku na naszej budowie pracuje majster z pomocnikiem (oczywiscie po za takimi pracami jak dach, hydraulika, wylewki maszynowe) i robia wszystko sami (mury, stropy, ocieplenie, tynki, gladzie, regipsy itd) w czasie tego roku mieli okolo 1,5 miesiace przerwy gdyz stawiali w tym czasie inny dom, nieco mniejszy, w stanie surowym otwartym w tej chwili do pelni szczescia brakuje nam zrobionej kuchni oraz jednej lazienki + balustrady na schodach - malowanie czy panele to we wlasnym zakresie i niewielkim koszcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IwonaWitek 18.03.2008 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Szukam dobrego kierownika budowy.Mój potencjalny wykonawca zaproponował mi swojego znajomego kierownika(taki tylko od podpisu ) a ja mam wziąść nadzór budowlany.Wolałabym raczej porządnego kierownika mieć,bo układ ekipa-kierownik znajomy mi nieodpowiada.Jak często wasi kierownicy zaglądali na budowę i ile sobie teraz życzą? Ja też szukam kierownika budowy. Jeśli macie kogoś wartego polecenia proszę o namiary, albo chociaż pomysły jak go szukać? Pozdrawiam Iwona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 18.03.2008 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Szukam dobrego kierownika budowy.Mój potencjalny wykonawca zaproponował mi swojego znajomego kierownika(taki tylko od podpisu ) a ja mam wziąść nadzór budowlany.Wolałabym raczej porządnego kierownika mieć,bo układ ekipa-kierownik znajomy mi nieodpowiada.Jak często wasi kierownicy zaglądali na budowę i ile sobie teraz życzą? Ja też szukam kierownika budowy. Jeśli macie kogoś wartego polecenia proszę o namiary, albo chociaż pomysły jak go szukać? Pozdrawiam Iwona A ewentualnie tam gdzie adaptujesz projekt byś mogła zapytać, pewnie znają i mogą polecić. Ja osobiście mam znajomego, który ma uprawnienia, ale na codzień się w ogóle nie trudni nadzorem - ma swoją firmę budowlaną (ale nie buduje domków tylko znacznie większe inwestycje). Nie bierze od nas wcale kasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maya04 18.03.2008 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 ale mamy pogode wiosenną... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IwonaWitek 18.03.2008 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Dobrze masz Nastka79, tak myślałam żeby zapytać projektantki ale nie liczę że ma kogoś. No pogoda mnie załamuje...mam już letnie opony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 18.03.2008 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 ale mamy pogode wiosenną... w domku u nas cieplo dla kafelkowania i "cekolowania" nie bardzo przeszkadza zreszta od piatkowego popoludnia bedziemy przez kilka dni niedaleko calkiem ladnych gorek na poludniu kraju wiec niech pada, narty juz przyszykowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maya04 18.03.2008 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 u nas na budowie puuuuusssssto tylko elektryk był dziś i do świąt pewnie już tak będzie - teraz zamaiwamy sprzęty agd. Po świętach ma wjechać nowa ekipa - się zobaczy. JaK wejdą to uwierzę. A tu kwiecień za pasem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 18.03.2008 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 ........teraz zamaiwamy sprzęty agd ...... gdzie kupujecie, co i dlaczego, za ile - jesli to nie tajemnica oczywiscie my szukamy, czytamy i myslimy nad sklepami z http://www.ceneo.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maya04 18.03.2008 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 ........teraz zamaiwamy sprzęty agd ...... gdzie kupujecie, co i dlaczego, za ile - jesli to nie tajemnica oczywiscie my szukamy, czytamy i myslimy nad sklepami z http://www.ceneo.pl Jak narazie tylko ceneo allegro wychodzi przy nich drożej, z tego co ogladamy i kupujemy. Co kupujemy, hmmmm ... wszystko lodówe płyte, piecyk, zmyware, zlewy- cały biały montaż. Wannę tylko kupiliśmy w sklepie. Mam już kupione: baterie, pochłaniacz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 18.03.2008 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 ........teraz zamaiwamy sprzęty agd ...... gdzie kupujecie, co i dlaczego, za ile - jesli to nie tajemnica oczywiscie my szukamy, czytamy i myslimy nad sklepami z http://www.ceneo.pl Jak narazie tylko ceneo allegro wychodzi przy nich drożej, z tego co ogladamy i kupujemy. Co kupujemy, hmmmm ... wszystko lodówe płyte, piecyk, zmyware, zlewy- cały biały montaż. Wannę tylko kupiliśmy w sklepie. Mam już kupione: baterie, pochłaniacz. ale jakie firmy, modele no i co zadecydowalo o wyborze?moze nam to w czyms pomoze bo strasznie duzo tego ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maya04 18.03.2008 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 wiesz co pierwszym podstawowym kryterium jest cena . orientuje się co jest w jakiej cenie i z tego co szukam zaczynam przeglądać od dolnego pułapu, hmmm smutne to ale prawdziwe.Mam określoną wizję tego co chce - określoną również przez styl wnętrza i to równiez mocno okraja zakres poszukiwań. Napewno jednym z ostatnich kryteriów jest marka, nie jest to dla mnie właściwie żaden wyznacznik. Uważam że nie można dać się zwariować - bo kupowanie np. jednej baterii za 1000 było by dla nas samobójem, przeciez nie zapożyczę się tylko po to żeby kupić "górną półkę". Jeśli mam już wytypowane kilka modeli to przeglądam pod kątem parametrów. Tak więc jak widzisz są to mocno subiektywne kryteria i zapewne każdy z nas ma własne. i tak np.: płyta ardo pe 58 av lub gorenje ect 600 sc lub zanussi zkt 663lx lodówa te są tylko kolorowe ardo mpo 34sh paint gorenje smeg zmywara: whirlpool adg 7440 zanussi zdt6454 nie wiele to zapewne Ci pomoże, no ale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 18.03.2008 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Maya, co do mieszkania to musze Ci powiedzieć, że o pośredników to Ty martwić się nie musisz. Jak tylko dasz ogłoszenie do prasy np. Nowości pośredników usłyszysz na pęczki. Gwarantuję Tylko dobra rada, negocjuj prowizję. No i druga sprawa, chciałam Ci powiedzieć, że mamy wspólną znajomą. Branża: fryzjerstwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maya04 19.03.2008 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 Maya, co do mieszkania to musze Ci powiedzieć, że o pośredników to Ty martwić się nie musisz. Jak tylko dasz ogłoszenie do prasy np. Nowości pośredników usłyszysz na pęczki. Gwarantuję Tylko dobra rada, negocjuj prowizję. No i druga sprawa, chciałam Ci powiedzieć, że mamy wspólną znajomą. Branża: fryzjerstwo hmmm no to dobrze że mi mówisz, nie sprzedawałam mieszkamia i nie mam żadnego doświadczenia jeśli chodzi o negocjacje z nimi Toruń wiocha w centrum pracuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 19.03.2008 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 Kwote kredytu rozlozylismy sobie na 6 transz. Dzis przed uruchomieniem 5-tej mamy miec kontrole czy wszystko sie zgadza. Troche sie martwie bo np. nie mamy wstawionych drzwi wew. i zew. oraz nie wykonana elewacja. Wstawiac drzwi przed malowaniem i kladzeniem podlog to chyba lekkie niepozozumienie a na elewacje jest jeszcze za zimno. Za to mamy porobionych kilka innych spraw wiec mamy nadzieje, ze gosc z banku nie bedzie jakis drobiazgowy. W koncu dla nich jest najwazniejsze, ze kasa idzie w budowe i w razie czego beda mieli co zlicytowac Po kontroli dam znac jak poszlo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartek_Sl 19.03.2008 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 ja mam kierownika z polecenia ekipy nie liczę na jego obecnośc na budowie - za podpisy bierze 600 PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartek_Sl 19.03.2008 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 mieliśmy ruszać z budowa 1 kwietnia - od razu wiedziałem, że to niedobra data Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 19.03.2008 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 mieliśmy ruszać z budowa 1 kwietnia - od razu wiedziałem, że to niedobra data my ruszylismy 2 kwietnia 2007 - to byla dobra data Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts