daniel_torun 19.03.2008 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 U nas rusza budowa zaraz po świętach .... Bartek jak u Ciebie skończyła się sprawa z pompą ciepła i reku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maya04 19.03.2008 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 piotrulex jak tam kontrol? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartek_Sl 19.03.2008 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 sprawa z pompą cały czas aktualna - Ciepłodom Bydgoszcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 19.03.2008 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 A u nas tynki zakończone Od wtorku (prawdopodobnie) wchodzi hydraulik dokończyć swoje dzieło tj. CO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 20.03.2008 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 piotrulex jak tam kontrol? nie wiem na budowie byl majster. mowil ze gosc o nic sie nie pytal i nic nie chcial wiedziec a jedynie robil zdjecia jak dzis do 12.00 nie bedzie kasy na koncie to dzwonie do banku ... jutro rano wyjezdzamy na kilka dni na poludnie wiec zapomnimy o budowie, moze bedzie okazja aby na nartach sie wyszalec i przygotowac do dalszej porcji wykonczeniowki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maya04 20.03.2008 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 no to baw się chłopie dobrze i nie myśl za dużo o budowie pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DONKK 20.03.2008 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 Witam wszystkich Czy ktoś ma jakieś pozytywne bądź negatywne doświadczenia z firmą FERRUM na ul. Mickiewicza i ich oknami ?Właśnie robię wycenę okien i oni są najtańsi ok. 2000 od Oknoplastu i ok. 1000 zł od Oknovidu i zastanawiam się którą z tych firm wybrać. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 20.03.2008 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 Witam wszystkich Czy ktoś ma jakieś pozytywne bądź negatywne doświadczenia z firmą FERRUM na ul. Mickiewicza i ich oknami ? Właśnie robię wycenę okien i oni są najtańsi ok. 2000 od Oknoplastu i ok. 1000 zł od Oknovidu i zastanawiam się którą z tych firm wybrać. pzdr biura oknovidu w Toruniu - chyba 4 - maja innych wlascicieli a co za tym idzie maja rozne konkurencyjne w stosunku do siebie ceny Proponuje sprawdzic biuro na długiej, jadac od chelminskiej zaraz po lewej stronie na parterze mieszkalnego budynku tam dali mi naprawde dobra oferte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DONKK 20.03.2008 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 thanks za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 20.03.2008 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 Ola i Krzysiek mają okna Ferrum chyba, więc na temat ich jakości mogą się wypowiedzieć oni. A co do cen jak z Oknoplastu masz tylko 2000 różnicy, to może warto się zastanowić - bardzo dobre okna podobno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 20.03.2008 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 Ola i Krzysiek mają okna Ferrum chyba, więc na temat ich jakości mogą się wypowiedzieć oni. A co do cen jak z Oknoplastu masz tylko 2000 różnicy, to może warto się zastanowić - bardzo dobre okna podobno. u nas z krakowa wychodzily na 14,5 a zakupilismy za jakies 11,0 wiec to ponad 30% roznicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DONKK 20.03.2008 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 No u mnie wyszło Oknoplast - 11 500, Oknovid - 10 200, Ferrum - 9000 okleina dwustronna złoty dąb, standard chyba teraz taki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 20.03.2008 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 Tak jak Nastka mówiła my mamy z Ferrum, ale z Rubinkowa z Wyszyńskiego. Z okien póki co jestesmy zadowoleni, ale jak będzie to się okaże po jakimś czasie użytkowania. Ekipa monterska bardzo sprawna była. Oknovid też nam wyszedl drożej, ale nie było jakiejś szalonej różnicy cenowej. Do oknoplastu to nawet nie próbowaliśmy, bo oni sa sporo drożsi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartek_Sl 20.03.2008 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 skąd braliście stemple budowlane? Może ktoś chce sprzedać? kto może zrobić mi projekt przyłącza wodnego? Możecie kogoś polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 20.03.2008 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 skąd braliście stemple budowlane? Może ktoś chce sprzedać? kto może zrobić mi projekt przyłącza wodnego? Możecie kogoś polecić? od lesniczego - kilkadziesiat lezy na budowie we Wielkiej Nieszawce na projekt przylacza mam kogos - jak co to zglos sie na priv a podesle namiar- najpredzej jutro wieczorem - mam w lapie a teraz juz wlaczac nie bede Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 20.03.2008 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 Słuchajcie, gdzie kupujecie lub kto Wam wykonuje stopnie na schody. Pytanie oczywiście do budujących piętrówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzialenka 20.03.2008 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 Wesolych Swiat dla Wszystkich http://images34.fotosik.pl/186/8997b011a48e2ca4.jpg Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anika_dd 21.03.2008 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 No tak, wiem. Strasznie długo to wszystko trwa. Najgorzej z prądem, czas oczekiwania na przyłącze to +/- 6 miesięcy. Czy ktoś z Was też walczy z przyłączami czy wszyscy macie uzbrojone działki? Jak już będziecie mieć warunki przyłączenia i będziecie chcieli zaczynać budowę, a prądu jeszcze nie będziecie mieć, to dajcie znać, może coś wymyślimy nastka, a czy my moglibyśmy skorzystać z uprzejmości w sprawie prądu ? na razie prąd pożyczamy ale nie jest to komfortowa sytuacja , mamy decyzję z energetyki, dokładnie zatwierdzenie projektu i pozwolenie na budowę linii energetycznej ale w energetyce twierdzą, że mają czas do 15 bodajże maja (wtedy mija przepisowe pół roku) a to dla nas strasznie późno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 21.03.2008 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 skąd braliście stemple budowlane? Może ktoś chce sprzedać? kto może zrobić mi projekt przyłącza wodnego? Możecie kogoś polecić? Ja chcę sprzedać stemple. Wreszcie nie mamy już lasu w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartek_Sl 21.03.2008 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 jeśli chdzi o przyłącze energetyczne to coś o tym wiem u mnie już stoi skrzynka Energa ma czas bodaj 5 m-cy - jest w umowie i z doświadczenia wiem, że na działkę przyjadą w ostatnim tygodniu i w ciągu kilku godzin zrobią to przyłącze. To jednak nie wszystko - później trzeba zlecić projekt kolejnego przyłącza - od skrzynki z licznikiem do skrzynki budowlanej, podpisać umowę w ZE i zainstalować skrzynkę budowlaną. Na końcu ZE zakłada licznik i można hulać. Ja jestem na tym drugim etapie i walczę z przyłączem wodnym. Gazu nie będę miał, kanalizy również. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts