Bartek_Sl 21.03.2008 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 aha - brak prądu to jeszcze nei katastrofa; zawsze można założyć podliczni od i pożyczać prąd od sąsiada lub skorzystać z agregatu prądotwórczego - cenowo pewnie mniej korzystanie, ale cóż... prąd budowlany i tak jest droższy od zwykłych taryf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anika_dd 21.03.2008 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 o matko nie strasz mnie a ile czasu potrzeba na ten drugi etap tzn. przyłącze od skrzynki z licznikiem do skrzynki budowlanej? nie można tego obejść bo po co to w sumie jest skoro skrzynka ma stać na naszej działce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anika_dd 21.03.2008 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 aha - brak prądu to jeszcze nei katastrofa; zawsze można założyć podliczni od i pożyczać prąd od sąsiada właśnie jestesmy na tym etapie ale nie jest to takie słodkie w przypadku naszych sąsiadów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartek_Sl 21.03.2008 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 obejść tego nie można, ale z tego co się dowiadywałem to już idzie raz dwa po co to - nie pytaj, ja przestałem zadawać takie pytania trzeba przyjąć to za pewnik a co do sąsiadów to doskonale znam temat - mam podobnych od których chcę wyrwać zgodę na wejście na działkę i wpięcie się do wodociągu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anika_dd 21.03.2008 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 obejść tego nie można, ale z tego co się dowiadywałem to już idzie raz dwa po co to - nie pytaj, ja przestałem zadawać takie pytania trzeba przyjąć to za pewnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anika_dd 21.03.2008 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 Wszystkim budującym życzę zdrowych i spokojnych Świąt Wielkanocnych Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cemik1 21.03.2008 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 To jednak nie wszystko - później trzeba zlecić projekt kolejnego przyłącza - od skrzynki z licznikiem do skrzynki budowlanej, podpisać umowę w ZE i zainstalować skrzynkę budowlaną. Na końcu ZE zakłada licznik i można hulać. To nie jest tak do końca. Projekt nie jest na tym etapie potrzebny. Niezbędne jest postawienie skrzynki budowlanej, doprowadzenie z niej kabla w pobliże przyłącza i protokół podpisany przez uprawnionego elektryka (wskażą ci kogoś w ZE lub sąsiedzi z innej pobliskiej budowy). Po tym podpisanie umowy i podłączają prąd budowlany. Później powtórka z rozrywki - budowa przyłącza docelowego i rozdzielni już w domku, protokół, umowa na taryfę komunalną i przełączenie. Pierwszy z wymienionych przeze mnie etapów można pominąć (kosztuje zarówno papier, skrzynka jak i droższy prąd). Jeżeli to tylko możliwe należy pożyczyć prąd od sąsiada i budować. Po postawieniu dachu można już przejść bezpośrednio do etapu drugiego (docelowa rozdzielnia, kabel, protokół, umowa docelowa, przyłączenie). Nawet jeżeli będziecie płacić sąsiadowi całe jego rachunki interes się opłaci (no chyba, że grzje prądem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyzak74 21.03.2008 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 Witam, pozdro dla wszystkich co kupowali na białej. A te 3,5 miecha na porte to wypomne . Roleciarz już dostał za swoje. Polskone na 15 procent tez pojdzie. Pozdrawiam wszystkich, WESOłYCH SWIAT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maya04 21.03.2008 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 Roleciarz już dostał za swoje. Krzyzak74 o co kaman? bo chyba coś przeoczyłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maya04 22.03.2008 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2008 jak jest z drewnem do kominka? Powinno się już kupować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 25.03.2008 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 witam po świętach Trzy strony do czytania, nieźle Maya, drzewo powinno się już kupować, bo musi trochę poleżeć i przeschnąć. My załatwilismy sobie 20 brzózek, które posadzilismy pod płotem. Zobaczymy czy się przyjmą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cemik1 25.03.2008 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 jak jest z drewnem do kominka? Powinno się już kupować? To już ostatni dzwonek. Lepiej kupować drewno z zimowego wyrębu, bo jest suchsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maya04 25.03.2008 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 Najlepszego Wszystkim po Świętach ) No tak mnie właśnie ruszyło z tym drewnem że to juz jakoś czas by był. W laśniczówkach to kupujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzialenka 25.03.2008 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 Maya, my kupilismy w grudniu kolo Ciebie - w lesnictwie w Osieku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 25.03.2008 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 Witajcie po Świętach ale się obżarłam przez te dwa dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 25.03.2008 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 Ola, a czy sprzedaliście mieszkanie? Bo masz ten termin przeprowadzki, więc tak dedukuję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maya04 25.03.2008 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 Madzialenka najciemniej pod latarnią hehehe Nam dziś zamontowali blaszaka, wszystko zajęło z 40 minut Majstrzy na ciąg dalszy mają wchodzić od poniedziałku... znów się zaczyna tydzień przestoju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maya04 25.03.2008 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 ale reaktywacja po 12- tej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maya04 25.03.2008 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 ale się obżarłam przez te dwa dni nic mi nie mów, ja się prawie kulam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 25.03.2008 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 Ola, a czy sprzedaliście mieszkanie? Bo masz ten termin przeprowadzki, więc tak dedukuję... http://forum.tkk.pl/engine/images/smiles/clapping.gif Brawo Nastka, dobrze wydedukowałaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts