tom212 31.03.2008 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Maya, my po południu do Dzikowa zmierzamy. Bedziesz na budowie? Może udałoby się nam spiknąć. Powiedz mi jeszcze dlaczego tą zmywarę zamawiałas w necie? Nie dogadałaś się z rtv agd na miejscu? kurde my dziś cały dzień u teściów a taka pogoda na grilka, echhhhh nie mieli jej w rtv agd, poprostu Ola był facet z biura nieruchomości, jezzus ale pupa w korach!! od 3% zaczal netto Miesiąc temu sprzedałem swoje mieszkanie z 1% prowizji więc jest jeszcze pole do manewru. Biuro bardzo, bardzo, bardzo ok... jak usłyszałam te 3 % to o mało z krzesła nie spadłam facet musiał widziec moja reakcje bo od razu zmienil gadke na 2% hehe - myślał ze szał zrobił. powiedzałam mu ze nie mamy raczej o czym rozmawiac tom212 sami sie do Ciebie zgłosili? Nie, sam do nich dzwoniłem. Jestem mocno z nich zadowolony. Jest też firma która chciała 0,8%, podpisałem z nimi umowę na wyłączność na miesiąc i nic nie zrobili. Ściemniali, nie było Klientów i słabiutko..... Tak więc może też nie ma co iść na najniższą marżę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzialenka 31.03.2008 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Maya, ja mam znajomą w pośrednictwie nieruchomości. Już jakiś czas temu mówiła mi, że od znajomych weźmie 1% + vat. Jakbyś chciała to daj znać. Aga, czy to ta, o ktorej mysle? Jesli tak, to polecam, bo ona sprzedala nasze mieszkanie. Tylko wtedy jeszcze nie wiedzialam, ze to znajoma Agi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 31.03.2008 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Magda, tak ta sama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 31.03.2008 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Z biurami nieruchomości to nie ma reguły. Jak konkretny klient nie przyjdzie to oni na ulicy go szukać nie będą. Taka prawda. Do mnie ta znajoma nie przyprowadziła żadnego Klienta, tak jak kilku innych. A prowizja też jest różna, ja uważam, że 1 % + vat to jest max. Czasami nawet pojawiali się tacy co chceli 0,5 %, ale cóż z tego że odzew potem żaden. Maya, 3 % to jakiś wariat chyba był Piotr czekam na wieści schodowe z niecierpliwością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 31.03.2008 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Piotr czekam na wieści schodowe z niecierpliwością. moze w czwartek wieczorem bede mogl porownac obie wyceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 31.03.2008 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Piotr czekam na wieści schodowe z niecierpliwością. moze w czwartek wieczorem bede mogl porownac obie wyceny A jaką masz na razie wycenę tzn. ile wyszło? Ile masz schodów do obłożenia? Bo my spocznik chcemy jak schody zrobić, ale już na pietrze zrobić panele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 31.03.2008 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 a my wczoraj skorzystaliśmy z pięknej pogody i zabraliśmy się za porządki przed domem. Przewaliliśmy chyba z tonę ziemii, posadziliśmy kilka drzewek. Wieczorem wyszliśmy przed domek bardzo dumni, że tyle udało nam się zrobić Ale dziś nie mogę się ruszać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 31.03.2008 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Piotr czekam na wieści schodowe z niecierpliwością. moze w czwartek wieczorem bede mogl porownac obie wyceny A jaką masz na razie wycenę tzn. ile wyszło? Ile masz schodów do obłożenia? Bo my spocznik chcemy jak schody zrobić, ale już na pietrze zrobić panele. Jeden wstepnie i niezobowiazujaco powiedzial okolo 7 tysi za schody z partetu na poddasze + spocznik. tylko ze nasz spocznik jest nieco wiekszy i ma spokojnie z 3 metry. ile jest stopni to nie wiem ale raczej standardowo z racji tego ze na pietrze podest bedzie w panelach to w identycznych chcemy zrobic podest ze wzgledow ekonomicznych jak drewno wybierzemy ciemne to podest i spocznik jasny albo odwrotnie dam znac jak tylko bede mial konkretne wyceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 31.03.2008 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Jeden wstepnie i niezobowiazujaco powiedzial okolo 7 tysi za schody z partetu na poddasze + spocznik. tylko ze nasz spocznik jest nieco wiekszy i ma spokojnie z 3 metry. ile jest stopni to nie wiem ale raczej standardowo z racji tego ze na pietrze podest bedzie w panelach to w identycznych chcemy zrobic podest ze wzgledow ekonomicznych jak drewno wybierzemy ciemne to podest i spocznik jasny albo odwrotnie dam znac jak tylko bede mial konkretne wyceny Rozumiem ze to z balustradą?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nasz_Dom 31.03.2008 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Jeden wstepnie i niezobowiazujaco powiedzial okolo 7 tysi za schody z partetu na poddasze + spocznik. tylko ze nasz spocznik jest nieco wiekszy i ma spokojnie z 3 metry. ile jest stopni to nie wiem ale raczej standardowo ... Ja sie nacialem z jedna wycena moich schodow bo jeden podawal ceny ale brutto a drugi nettto a tu trzeba doliczyc VAT 7% jesli na osobe. Trzeba zawsze dopytac sie jak kto podaje ceny. Zazwyczaj podaja netto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 31.03.2008 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 to sa ceny bez faktury (a wiec netto) gdyz takowa jest mi nie potrzebna cena oczywiscie z balustrada z 2 tralkami na stopien Dzieki za uwagi itd lecz mam juz swoje lata i wiem jak podaja ceny wiec zawsze sie o to pytam a porownujac bede porownywac ceny netto lub brutto lub po prostu to co fizycznie musze zaplacic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maya04 31.03.2008 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Piotrulex kiedy Ci te drzwi zakładają? Aga poproszę ten namiar nie zaszkodzi spróbować, choć sprawa nie jest jakaś super pilna. Tom 212 też poproszę. Dobrze że wcześniej oświeciliście mnie ile mogą chcieć. Ola jak będziesz w pobliżu to daj znać - mam nadzieję że teraz już szybko u teściów nie będę - wizyta "świąteczna" odpękana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maya04 31.03.2008 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Jest też firma która chciała 0,8%, podpisałem z nimi umowę na wyłączność na miesiąc i nic nie zrobili. Ściemniali, nie było Klientów i słabiutko..... Tak więc może też nie ma co iść na najniższą marżę. Pewnie że nie będę się przepychać o drobną różnicę ale 3% a jeden to różnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 31.03.2008 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Piotrulex kiedy Ci te drzwi zakładają? ekipa z Białej zaanonsowala sie w najblizszy czwartek na 9.30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maya04 31.03.2008 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 nie moge sie juz doczekac drzwi, ale na moje przyjdzie mi jeszcze trochę poczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 01.04.2008 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 nie moge sie juz doczekac drzwi, ale na moje przyjdzie mi jeszcze trochę poczekać nasze juz jakis czas czekaja i sa gotowe do zamontowania lecz moim zdaniem nie ma sie co z tym spieszyc. wystarczy, ze popatrze jak w tej chwili sa zniszczone te tymczasowe. docelowe drzwi im pozniej zamontowane tym lepiej - nie trzeba wtedy zbytnio uwazac i sie stresowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cemik1 01.04.2008 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Widzę, że dyskusja zahaczyła o temat schodów. Ja mogę polecić tego stolarza:http://www.stolarnia-mikowski.yoyo.pl/Specjalizuje się ostatnio w schodach i drzwiach. Z jego pracy u mnie jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anika_dd 01.04.2008 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Widzę, że dyskusja zahaczyła o temat schodów. Ja mogę polecić tego stolarza: http://www.stolarnia-mikowski.yoyo.pl/ Specjalizuje się ostatnio w schodach i drzwiach. Z jego pracy u mnie jestem zadowolony. o kurcze! weszłam na tę stronę i az mi serducho mocniej zabiło nie do stolarza oczywiście zakład mieści się w mojej rodzinnej miejscowości jeżeli ktoś się będzie fatygował do Książek to jest tam tez niedaleko drugi stolarz, nazywa się Kwaśniewski i mieszka na ulicy Osiedlowej i efekty jego pracy widziałam ale nie schody niestety tylko zabudowę przedpokoju, wykonana moim zdanem i uzytkowników mebelków, dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maya04 01.04.2008 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 nie moge sie juz doczekac drzwi, ale na moje przyjdzie mi jeszcze trochę poczekać nasze juz jakis czas czekaja i sa gotowe do zamontowania lecz moim zdaniem nie ma sie co z tym spieszyc. wystarczy, ze popatrze jak w tej chwili sa zniszczone te tymczasowe. docelowe drzwi im pozniej zamontowane tym lepiej - nie trzeba wtedy zbytnio uwazac i sie stresowac w sumie racja ale wstawiasz przed malowaniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 02.04.2008 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 nie moge sie juz doczekac drzwi, ale na moje przyjdzie mi jeszcze trochę poczekać nasze juz jakis czas czekaja i sa gotowe do zamontowania lecz moim zdaniem nie ma sie co z tym spieszyc. wystarczy, ze popatrze jak w tej chwili sa zniszczone te tymczasowe. docelowe drzwi im pozniej zamontowane tym lepiej - nie trzeba wtedy zbytnio uwazac i sie stresowac w sumie racja ale wstawiasz przed malowaniem? tak, tak mam z grubsza wygladziowane ale bez bezposrednich okolic drzwi jak beda drzwi to zostanie okolica ladnie i delikatnie wytynkowana, wygladziowana, przeszlifowana, zagruntowana i pomalowana papa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts