piotrulex 23.04.2008 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2008 gdzie można kupic rolki do bramy przesuwnej? Chcemy zrobić drewniane ogrodzenie, a brama ma być na metalowym stelażu wypełniona drewnem. Nie wiem tylko gdzie kupić rolki allegro - jest tego bardzo duzo tez chcemy ogrodzenie wypelnione drewnem i podobnie brama kto Wam bedzie robil brame i ile sam taki stelaz kosztuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maya04 23.04.2008 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2008 Na zdjęciu jest widok od ogrodu. Moja strona to ta po lewej, ale patrząc od frontu to ta po prawej (no chyba, że się tyłem stoi ). myslę że zrozumiałam heheh no to teraz ekipka od dachu i do przodu!!! a jaki kolor dachówki wybraliście? ubezpieczyciel się wywiązał? - sprawa kominowa Wczoraj została pokryta mniej więcej połowa tej połaci widocznej na zdjęciu. Dachówka jest czerwona. Musimy jeszcze domówić kominki wentylacyjne. Z ubezpieczeniem dalej walczę - będę pisała pismo o zwrot odseteki za zwłokę w wypłacie, tylko najpierw muszę wiedzię kiedy będą pieniądze . No ale przecież nikt nie mówił, że będzie łatwo no to piknie idą jak burza a gdzie jesteście ubezpieczeni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 23.04.2008 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2008 Piotrulex, damy do spawania - materiał kupimy w Stalerze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 23.04.2008 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2008 Piotrulex, damy do spawania - materiał kupimy w Stalerze ile was kosztuje wobec tego samam usluga pospawania wszystkiego do kupy i jakie macie wymiary tej porzesuwnej bramy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 23.04.2008 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2008 tak daleko to nie sprawdzałam. Na allegro wózek z rolkami 295 zł. Spawanie darmowe, deski na płot na 99% dostaniemy za darmo od znajomego, który stawia domki drewniane, ale jak będę je miała koło domu to uwierzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 23.04.2008 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2008 tak daleko to nie sprawdzałam. Na allegro wózek z rolkami 295 zł. Spawanie darmowe, deski na płot na 99% dostaniemy za darmo od znajomego, który stawia domki drewniane, ale jak będę je miała koło domu to uwierzę mozesz sie zorientowac ile by kosztowalo pospawanie takiej przesuwnej bramy przez osobe ktora wie o co chodzi. ksztalt, jakies listwy, rolki, najazdy. co w jakim miejscu aby dobrze dzialalo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 23.04.2008 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2008 ale osoba, która będzie nam spawać nie robi usług więc nie będzie wiedziała jakie kwoty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maya04 23.04.2008 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2008 Robiłem ostatnio porządki (zwrot VAT) i nie rzuciła mi się w oczy. quote] Czy masz kogoś godnego polecenia kto Ci to robił czy sam się w to bawiłeś? (zwrot vat-u) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 23.04.2008 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2008 Robiłem ostatnio porządki (zwrot VAT) i nie rzuciła mi się w oczy. quote] Czy masz kogoś godnego polecenia kto Ci to robił czy sam się w to bawiłeś? (zwrot vat-u) zasadniczo nie jest skomplikowane my robilismy sami beda bledy, wezwa nas, poprawimy na miejscu i wtedy wyplaca kase Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 23.04.2008 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2008 no to piknie idą jak burza a gdzie jesteście ubezpieczeni? No chyba właśnie popełniliśmy błąd, myśląc, że i tak nic się nie stanie i wzięliśmy standardowe ubezpieczenie, które oferował nam bank do kredytu - w Inter-risk (dawniej chyba Cigna). Chyba jednak na kolejny rok to zmienimy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 23.04.2008 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2008 Nie znacie przypadkiem kogoś, kto w krótkim czasie mógłby zrobić mi klinkier na kominach (4 szt.)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maya04 23.04.2008 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2008 Robiłem ostatnio porządki (zwrot VAT) i nie rzuciła mi się w oczy. quote] Czy masz kogoś godnego polecenia kto Ci to robił czy sam się w to bawiłeś? (zwrot vat-u) zasadniczo nie jest skomplikowane my robilismy sami beda bledy, wezwa nas, poprawimy na miejscu i wtedy wyplaca kase chyba żartujesz toz to roboty od cholery - ja chyba wolałabym żeby zajęli się tym profesjonaliści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 23.04.2008 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2008 Robiłem ostatnio porządki (zwrot VAT) i nie rzuciła mi się w oczy. quote] Czy masz kogoś godnego polecenia kto Ci to robił czy sam się w to bawiłeś? (zwrot vat-u) zasadniczo nie jest skomplikowane my robilismy sami beda bledy, wezwa nas, poprawimy na miejscu i wtedy wyplaca kase chyba żartujesz toz to roboty od cholery - ja chyba wolałabym żeby zajęli się tym profesjonaliści My tam tez robiliśmy sami. Wzięliśmy "byka" za rogi i jakoś poszło Jeden etap budowy rozliczony, teraz czekamy na kasiorkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maya04 23.04.2008 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2008 eee jakoś nie moge sie do tego przekonać Ola a jak sprawy mieszkaniowe ruszyło? u nas cisza jak makiem zasiał - a już po promocji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 24.04.2008 05:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 Maya, my też robiliśmy sami i nie ma z tym żadnego problemu. Tylko nie rozpisuj każdej pozycji z jednej fv osobno tylko zbijaj w całość. Wczoraj zaczęliśmy kupować materiały na plac zabaw dla córki. Dwie bujaczki, domek "dla lalek" ze zjeżdżalnią. Koszt ok. 500-600 zł. Zakup takiego placu zabaw (jakość pozostawiająca trochę do życzenia ) 1400 zł - taniej się nie da. No to zabieramy się sami. Dziś zamawiam krawędziaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maya04 24.04.2008 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 Maya, my też robiliśmy sami i nie ma z tym żadnego problemu. Tylko nie rozpisuj każdej pozycji z jednej fv osobno tylko zbijaj w całość. . byłam przekonana że musisz lecieć każdą pozycje po kolei, dlatego wydawało mi się to nie do obrobienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cemik1 24.04.2008 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 Z tym zwrotem vatu to jest jednak trochę pracy. Trzeba studiować wykaz, analizować, które pozycje z faktur podlegają pod zwrot, obliczać vat, jeżeli nie był rozbity na poszczególne pozycje a nie wszystko na fakturze jest do odliczenia. W sumie poświęciłem na to kilka wieczorów.Pomocne jest korzystanie z jakiegoś programu. Ja używałem e-Druki VZM ale pomimo to nie ustrzegłem się błędów obliczeniowych (merytoryczne pokaże mi pewnie US). Podliczenie każdej strony załącznika należy sprawdzić. Musi do kilku groszy zgadzać się suma vatu wunikająca z sumy brutto.Na tym forum jest też wątek dotyczący zwrotu VAT. Tam można przeczytać, co jest do odliczenia a co nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 24.04.2008 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 Maya, ja właśnie robiłam pozycja po pozycji. Byłam jednak ostatnio w skarbówce porobić poprawki i pan powiedział mi, że nie ma potrzeby rozpisywania każdej pozycji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 24.04.2008 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 my robilismy 2 lub 3 wieczory zwrot bedzie prawie 10 tysiakow wiec troche tego bylo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 24.04.2008 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 schody z alco solec mamy juz gotowe wiec przed terminem - wchodza w najblizszy poniedzialek z kuchnia wchodza w najblizszy wtorek dzis przyszla szafka i umywalka z cersanitu dzis przyjdzie zlewozmywak do kuchni piekarnik z netu zamowiony amica 7422 http://www.ceneo.pl/871235 razem z przesylka to 860 zeta weekend zapowiada sie jak zwykle pracowicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts