piotrulex 20.06.2008 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 Zdecydowalismy sie na pompe ciepla i GWC oraz rekuperator. caly czas sie zastanawiam co sklania ludzi do takich wynalazkow i jak dobrze szkolony musi byc ktos kto to sprzedaje moj kolega tez zamontowal pompe ciepla - teraz do mieszkania w jego domu nadaje sie tylko parter gdyz nie maja kasy na wykonczenie reszty glownym kryterium wyboru pewnie sa tu dostepne srodki finansowe - ja ich nie mialem i dlatego nie mam czegos co jest drogie tak jak PC czy rekuperatow Montaz solarow tez jest ekonomicznie nieuzasadniony - gdybym mial na zbyciu z 15 kola pewnie bym je zamontowal dla wlasnej przyjemnosci z ekologicznego podejscia do zycia - z niczego innego Napisz moze ile beda kosztowac Cie te wynalazki jesli to nie tajemnica oczywiscie i co Was sklonilo do zakupu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cemik1 20.06.2008 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 Jest pewnie kilka powodów.1. Bycie proekoogicznym (takie słowo wytrych usprawiedliwiające prawie każde zachowanie od przykuwania się do drzewa po zakup hybrydowego samochodu).2. Moda (no moze owczy pęd).3. Zdolności sprzedawców.4. Chęć dorównania (przewyższenia) sąsiadom.5. Wygodnictwo (pozorne, im więcej sprzętów i instalacji tym więcej potencjalnych awarii).6. Przede wszystkim nadmiar gotówki (tego ja im zazdroszcę, choć gdybym miał wydałbym pewnie ją na inne zbytki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 20.06.2008 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 z moim miałowym piecem pewnie zbyt proekeologiczna nie jestem ale takiej kasy na wynalazki bym nie wydała- choćbym miała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 20.06.2008 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 ...... 3. Zdolności sprzedawców........ rowniez zajmuje sie handlem bywam na roznych szkoleniach i wlasnie moze dlatego ciezko jest mi cos sprzedac jesli natomiast nie mam ochoty czegos kupic, uwazam ze nie jest dobre czy niepotrzebne to naprawde tego nie kupie - sporo kasy kosztowaly moje szkolenia zarowno mnie samego, pracodawcow czy ostatnio unie europejska Taki jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renata3 20.06.2008 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 Nie chce tu wchodzic z Wami w polemike na temat pomp ciepla itd...Poprostu taki sposob ogrzewania nam sie podoba - stac nas na to. Nie chcemy dorownywac sasiadom bo nawet ich nie znamy i nie wiemy co buduja, co maja.Mieszkamy jeszcze w Niemczech, tu tez mamy swoj dom i akurat taki sposob ogrzewania nam bardzo odpowiada. Jest tutaj bardzo popularny i nie ukrywam wygodny.Kazdy bedzie zachwalac swoj system.Jestem tez proekologiczna - mgr inz ochrony srodowiska.Sprzedawca nie musial nas przekonywac bo akurat dobrze znamy te systemy.Na wygodzie nam tez zalezy bo duzo podrozujemy.I prawde mowiac nie mam pojecia ile kosztuja inne kotlownie, piece, kaloryfery (bedzie podlogowe) itd bo nas to nie interesowalo. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cemik1 20.06.2008 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 I tak trzymać. Dobre wzorce należy powielać. Nie zapomnij o krasnalach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 20.06.2008 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 Nie chce tu wchodzic z Wami w polemike na temat pomp ciepla itd... Poprostu taki sposob ogrzewania nam sie podoba - stac nas na to. Nie chcemy dorownywac sasiadom bo nawet ich nie znamy i nie wiemy co buduja, co maja. Mieszkamy jeszcze w Niemczech, tu tez mamy swoj dom i akurat taki sposob ogrzewania nam bardzo odpowiada. Jest tutaj bardzo popularny i nie ukrywam wygodny. Kazdy bedzie zachwalac swoj system. Jestem tez proekologiczna - mgr inz ochrony srodowiska. Sprzedawca nie musial nas przekonywac bo akurat dobrze znamy te systemy. Na wygodzie nam tez zalezy bo duzo podrozujemy. I prawde mowiac nie mam pojecia ile kosztuja inne kotlownie, piece, kaloryfery (bedzie podlogowe) itd bo nas to nie interesowalo. Pozdrawiam Skoro stac to smialo Dzialania proekologiczne oraz spory majatek moga uzasadnic taki wybor Nie bardzo rozumiem co z wyborem ma wspolnego wygoda czy podrozowanie ale co tam - nie musze wszystkiego wiedziec Tylko koszty takich wynalazkow troche mnie ciekawia a kolezanka o tym nic nie pisze Ja swojego nie zachwalam na swoim koncie tez kilka liter przed nazwiskiem bym znalazl ale chyba nie o tym mowa moze jeszcze na IQ sie poscigamy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renata3 20.06.2008 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 i na tym koniec...Agnieszka mam nadzieje ze spotkamy sie na kawie w sierpniu. PozdrawiamRenata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 20.06.2008 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 boszzzzzzzzzzzzz...czy Was musi wszystko kłuć w oczy? Cemik, po co te złośliwości odnośnie krasnali? Renata, kawa jak najbardziej. Pieszo mamy do siebie jakieś 5 minut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cemik1 20.06.2008 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 Każdy ma lepsze i gorsze dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 20.06.2008 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 tu przyznam Ci rację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msrciec 20.06.2008 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 Witam! Co do pomp ciepla to jestem ich zwolennikiem. I calkowicie popieram ranata3. Oczywiscie minusem sa koszty. Ale zakladajac posiadnie pieniedzy to sa nastepujace plusy: - trzeba im poswiecac duzo mniej czasu i sil - a moze calkowicie nic? Nie ma obaw, ze gdy jedzie sie na 2 tygodniowe ferie zimowe trzeba kogos organizowac do dogladania. W zaawansowanym wieku uzytkownika dojda jeszcze koszty wrzucenia wegla do skladu opalu (chyba, ze jest tam bezposredni dojazd dla ciezarowki ... - odpada przy oleju i gazie. - przy obecnym trendzie cen za energie i jej nosniki nie nalezy sie spodziewac aby ceny opalu(energii) byly nizsze niz sa. Czyli im mniejsze zuzycie tym mniejsze ryzyko wzrostu kosztow utrzymania. Uwazam, ze nie nalezy patrzec, ze teraz moge sobie kupic wegiel lub nazbierac innego paliwa i jest tanio. To jest myslenie na ta chwile co moze sie radykalnie zmienic w przyszlosci. - ekologia (i nie tylko) Osobiscie bym to raczej nazwal dbaniem o wlasne dzieci. Jesli rzeczywiscie sie okaze, ze emisja CO2 to problem dla Ziemi to ma sie czyste sumienie. I to jest dobre podejscie! Niech instaluja ci, ktorych stac! Dzieki temu rzad nie musi jeszcze zmuszac tych ktorzy patrza tylko na ekonomie inwestycji. Podchodzac tylko z ekonomicznego punktu widzenia powinno sie raczej zamieszkiwac w mieszkaniach z TBS lub spoldzielni mieszkaniowych bo tak jest najtaniej. - wiem po sobie, ze wolalbym mieszkac na osiedlu, gdzie nie uzywa sie piecow na paliwa stale. Wychowalem sie na osiedlu domkow, gdzie kiedy tylko nadchodzila jesien i zima wiele osob uzywalo piecow CO jako spalarni smieci... I uwierzcie mi, nie jest milo kiedy brak wiatru a spaliny z komina sasiada, ktory oszczedza na wywozie smieci i zakupie odpowiedniego opalu, trafiaja prosto w okna... - na koniec cos co mnie bardzo zastanawia, kiedy pojawi sie podatek/limit na emisje CO2 dla osob prywatnych jest o tym coraz glosniej a emisja z auta to niewiele porownojac z ogrzewaniem domu. W swoim domu bede mial pompe ciepla i jestem do tego calkowicie przekonany. Niezaleznie od sprzedawcy do ktorego poszedlem sam i rozmawialem o konkretnych rozwiazaniach a nie o tym czy warto... Mam tez nadzieje, ze uszczesliwie tym sasiadow, oszczedzajac im dymu z mojego pieca Pozdrawiam serdecznie i pochwalam kazda oszczednosc, ktora w koncowym efekcie upieksza nasze otoczenie. Zaraszam do polemiki. msrciec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 20.06.2008 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 ale o so chodzi Gościu, skąd żeś się urwał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msrciec 20.06.2008 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 A tak mi sie zebralo na szczerosc . No a jak sie urywac to z choinki! nara, msrciec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 20.06.2008 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 hmm...a może tak coś bliżej o sobie, bo znając forum to zaraz powstanie teza, że to Renata zalogowała się pod innym nickiem i broni sama siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 20.06.2008 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 hmm...a może tak coś bliżej o sobie, bo znając forum to zaraz powstanie teza, że to Renata zalogowała się pod innym nickiem i broni sama siebie bez przesady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 20.06.2008 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 Piotr, ja nie mówię tylko o grupie toruńskiej. Na forum były już różne dziwne sytuacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msrciec 20.06.2008 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 Moge z czystym sumieniem napisac, ze nie jestem renata3 ale bedziemy razem budowac wspolny dom...Trzeba sie wspierac no nie?Tak czy inaczej podtrzymuje swoje zdanie na temat pomp ciepla - jest ono takie same jak renata3. pozdrowienia,msrciec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 20.06.2008 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 a tak myślałam, że to wspólmałżonek Witamy sąsiada na forum Na temat pompy ciepła wypowiadać się nie będę, bo się na tym nie znam i nigdy się tym tematem nie interesowałam, bo to za wysokie progi na moje nogi (finansowe) I proszę mi tu nie robić awantur o dym z komina Mógłbyś przekazać Renacie, żeby zajrzała na pw? Bardzo mnie ciekawi jedno nazwisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 20.06.2008 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 Moge z czystym sumieniem napisac, ze nie jestem renata3 ale bedziemy razem budowac wspolny dom... Trzeba sie wspierac no nie? Tak czy inaczej podtrzymuje swoje zdanie na temat pomp ciepla - jest ono takie same jak renata3. pozdrowienia, msrciec na allegro tez macie kilka loginow i podbijacie sobie aukcje nawzajem? na allegro to akurat jest karane w przypadku wykrycia zawieszeniem konta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts