Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Toruń i okolice...:-)))

MichalTr

Recommended Posts

Witam :) ja dopiera zaczynam budowe domu ale mam do Was pytanie. Budowlancy zrobili szalunki i lada dzien maja wylewac betonem ale zmierzylam wszystko czy sie zgadza z projektem i niestety w niektorych miejscach szalunki sa o ok 10 cm za waskie niz powinny byc. Czy to ma duze znaczenie i czy robic awanture bo juz inaczej z nimi nie mozna czy nie warto?? Z gory dziekuje za odpowiedz :) :p

skoro juz na takim etapie piszesz, ze z Twoimimajstrami nie idzie inaczej porozmawiac jak tylko robic awanture to nie brnij w to dalej

przed zalaniem KB powinien oblukac i dokonac wpisu - niech ona zadecyduje w obecnosci szefa Twojej ekipy pseudo budowlanej :o

• Odpowiedzi 10,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• piotrulex

2610

• agnieszkakusi

1719

• nastka79

1115

• madzialenka

513

Mam pytanie do tych co sprzedali mieszkanie ktora metoda dotarcia do klineta sprawdzila sie, czy przez posrednika, ogloszenia w Nowosci, w telegazetach TV kablowych lub inne podajcie. Musze opracowac strategie sprzedazy mieszkania :-)

ogłoszenie było w nowościach...anonsach...jakiś specjalistycznych serwisach internetowych...zgłosiło się mnóstwo pośredników...ale z żadnym umowy nie podpisywaliśmy.... kupcy dostali cynk o mieszkaniu na takiej i takiej ulicy od pośrednika (on podał cenę X)....jako, iż byli przytomni sprawdzili jeszcze raz Nowości i tam odnaleźli te same mieszkanie za cenę Y..niższą od X o marżę pośrednika... jako, że umowy z pośrednikiem nie mieliśmy mieszkanie szybko się sprzedało. Jedna i druga strona są zadowolone;]

cześć Aniołku :D

No niestety podlewanie ze studni to jak podlewanie obornikiem....zastanawialiśmy się nad studnią i powiem szczerze, że nie wiem czy to jest opłacalne. Wykopanie studni jakiś tysiąc złotych, do tego hydrofor, filtr, potem zużycie wody...kiedy to się zwróci? :roll: Nie wiem, to jest jeszcze sprawa do przemyślenia.

Bede bardzo wdzieczna za pomoc. W celu latwiejszego kontaktu wysylam na PW telefon do siebie a jak znajdziecie chwile to zapraszam na kawe. A co do stawki, to chyba jakas pomylka. Obdzwonilam wszystkich znajomych w Toruniu i Bydgoszczy, ktorzy maja nanie i NIKT nie placi wiecej niz 600 zl. Mysle, ze tu zadzialal mechanizm - mieszczuchy sie pobudowaly to maja kase. A jak maja to skubnijmy tez dla siebie.

Burza byla pierwsza klasa. Ja je uwielbiam. Tylko niepotrzebnie wieczorem wystawialam sie komarom na pozarcie podlewajac ogrod.

Pozdrawiam

Magda

Numer zachowam, a Ty zachowaj kawe, bo my bedziemy tylko na tydzien i tym razem nie zdazymy wpasc, wiec moze kolejnym??

A te wysokie stawki opiekunek przerastaja juz niemal stawki brytyjskie, z zastrzezeniem, ze w Anglii mozna ubiegac sie o doplate od panstwa na ten cel (wiec w sumie nie wypada to az tak strasznie), no a w Polsce... :roll:

I mieszkajac na wyspie zapomnialem co to meszzki i komary - klimat niby cieplejszy i zdecydowanie bardziej wilgotny, a nie uswiadczysz tu tego dziadostwa.

A kto widzial juz nowe fontanny-ponoc ciekawie sie prezentuja, moze dam rade obejrzec..