Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Toruń i okolice...:-)))

MichalTr

Recommended Posts

• Odpowiedzi 10,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• piotrulex

2610

• agnieszkakusi

1719

• nastka79

1115

• madzialenka

513

wiem że tego nielubicie, ale nie mogę się dokopać do firm od schodów drewnianych.

Polećcie jakieś z kujawsko-pomorskiego. PROSZĘ.

Sprawa dość paląca bo majster stwierdził że ładniejsze będą drewniane i mam czas do piątku żeby się zdecydować drewno czy beton.

A swoją drogą to się w końcu ruszyło znaczy zaczeli murować ściany.

Pozdrawiam

wiem że tego nielubicie, ale nie mogę się dokopać do firm od schodów drewnianych.

Polećcie jakieś z kujawsko-pomorskiego. PROSZĘ.

Ja wybralem schody azurowe (zrezygnowalem z betonowych) http://www.alcoschody.pl/ Solec Kujwaski, bardzo przystepne ceny, szybkie terminy realizacji i bardzo dobrej jakosci. Mozesz na miejscu u nich zobaczyc wystwake schodow , tralek itp

Generalnie c.o. chyba będę robił z miedzi, a wodę z tworzywa tylko właśnie nie mam pomysłu jakiego producenta.

u nas

co - twarda miedz na calosci domu

woda - tworzywo zgrzewane

w kwestii schodow to mam alco z solca - polecam

jak chcesz to zrob u nich wycene a pozniej skontaktuje Cie z osoba ktora dla nich od wielu lat pracuje - jest monterem. ja dopiero na montazu sie zorientowalem ze to moj kolega z podstawowki. calosc kosztowala mnie kolo 8 tysi a on stwierdzil ze w 7 to spooooooooooooooookojnie by sie zmiescil i wszystko oczywiscie identyczne. jak co to priv

Mieszkamy od soboty w DOMU!!!!

Burza o której pisaliście wcześniej drugiej nocy w nowym domu to jest to, choć moja żona kazała mi o 2.00 w nocy założyć pilnie piorunochron :wink:

A w przyszłym tygodniu czeka mnie kontrola nadzoru budowlanego, czy wiecie może co "ten nadzór budowlany" może skontrolowac a czego nie?

Papiery mam ok, ale kontrola to kontrola - może być pro-Kontrolowany , albo pro-Nieprawidłowości :wink:

Matko jak u mnie jest ciemno w nocy! Wieś normalnie,wieś :)

Mieszkamy od soboty w DOMU!!!!

Burza o której pisaliście wcześniej drugiej nocy w nowym domu to jest to, choć moja żona kazała mi o 2.00 w nocy założyć pilnie piorunochron :wink:

A w przyszłym tygodniu czeka mnie kontrola nadzoru budowlanego, czy wiecie może co "ten nadzór budowlany" może skontrolowac a czego nie?

Papiery mam ok, ale kontrola to kontrola - może być pro-Kontrolowany , albo pro-Nieprawidłowości :wink:

Matko jak u mnie jest ciemno w nocy! Wieś normalnie,wieś :)

Jaka tam wies

Ty dopiero na samym poczatku tej wsi mieszkasz wiec prawie miasto :)

skad wiesz ze bedziesz mial kontrole?

Jak widze macie budowy na wykonczeniu - moje gratulacje !!

Ja jestem lepszy bo mam aktualnie 2 budowy - domek jeszcze nie skonczony a wkrotce rozpoczynam garaz.

Tak sobie mysle czy bylibyscie w stanie zostawic budowe na kilka godzin i spotkac sie w ktoryms torunskim pubie ? Poznalibysmy sie na zywo i na bierzaco zrobili korekte wszystkich budowli - co o tym myslicie ?

Jak widze macie budowy na wykonczeniu - moje gratulacje !!

Ja jestem lepszy bo mam aktualnie 2 budowy - domek jeszcze nie skonczony a wkrotce rozpoczynam garaz.

Tak sobie mysle czy bylibyscie w stanie zostawic budowe na kilka godzin i spotkac sie w ktoryms torunskim pubie ? Poznalibysmy sie na zywo i na bierzaco zrobili korekte wszystkich budowli - co o tym myslicie ?

pomysl nie jest zly jednak realizacja wspolnego terminu kilku osob moze nastreczac zbyt wielkie trudnosci

bede sledzil i jesli termin przypasuje z pewnoscia sie zjawimy :wink:

no właśnie Tom, co z tą kontrolą? Ktoś podkablował? Tak z niczego to oni chyba nie chodzą :roll:

Cóż...

Tez mam takie przeczucie że ktoś podkablował, baaaaaardzo się pewnemu człowiekowi nie podobała moja oczyszczalnia...

Ale podobno do kontroli tu cytat:"wylosował mnie komputer". :wink:

O kontroli wiem, bo akurat mnie nie było w Toruniu, Kierownika Budowy też nie i nie było z kim pogadac na budowie....

Tak więc zadzwownili i umówiliśmy się na przyszly tydzień

Sorry że tak późno piszę odpowiedź ale szkolenia, szkolenia......zajmuja i angażują.

Szczególnie jak się je prowadzi :wink:

Ale ta oczyszczalnia mogła mu się nie podobać, czy wszystko legalnie robiłeś?

Papiery są złożone w Starowstwie, oczyszczalnia już fizycznie jest....... :oops:

a no wlasnie

jak sie robi cos co moze sie komus nie podobac to niestety wypadaloby zachowac w tym odpowiednia kolejnosc

teraz pewnie teoretycznie mozesz dostac nakaz jej rozbiorki ...

pewnie nie pomoglem i nie pocieszylem ale takie jest moje zdanie a ja zawsze mowie prawde :D

z czego kolega szkoli jesli wolno wiedziec?