Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Toruń i okolice...:-)))

MichalTr

Recommended Posts

• Odpowiedzi 10,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• piotrulex

2610

• agnieszkakusi

1719

• nastka79

1115

• madzialenka

513

Dostałam już numery od Toma i Michałki, więc rozumiem, że te 2 osoby deklarują się, że przyjdą, poza tym jest Agnieszka i ja, ale co z całą resztą? W końcu parę osób nas tu się zebrało na Forum, a na spotkaniu frekwencja taka niska ma być?

Cztery osoby - w sam raz na partyjkę brydża :)

Ja troche sie orietuje w brydzu ale nie na tyle by byc prowadzacym. Jak mowilem nie bedzie czasu na brydza, tylko omowimy projekty i podzielimy sie uwagami co do wykonawcow. Mozemy tez zrobic krotkii konkurs na ustny referat pt. "moja dzialka jest w najladniejszej okolicy" i kazdy w paru zdaniach uzasadni dlaczego akurat jego : ).

Szkoda ze nie mamy budowy w tej samej gminie bo bysmy mogli obrabiac d... urzednikom robiacym papierkowe problemy.

Widze ze mam sasiadow na forum bo ja rowniez buduje sie w Osieku :p

No, to jak ja zaczne bede mial od kogo czerpac sporo doswiadczen i kontaktow :)

halo halo sąsiedzi zagladacie tu czasem? W której części Osieka się budujecie?

Jeśli to nie tajemnica oczywiście, no i na jakim etapie jesteście?

Co do spotkania, to bardzo chciałabym się z Wami spotkać, ale obawiam się że syn może mieć na ten temat inne zdanie :) muszę się wstrzymać, ale mam nadzieje ze spotkania staną sie tradycją i po wakacjach do Was dołącze

Co do spotkania, to bardzo chciałabym się z Wami spotkać, ale obawiam się że syn może mieć na ten temat inne zdanie :) muszę się wstrzymać, ale mam nadzieje ze spotkania staną sie tradycją i po wakacjach do Was dołącze

Zabierz syna ze sobą :lol:

Dobra, dobra, żartowałem....

Zabierz syna ze sobą :lol:

Dobra, dobra, żartowałem....

:wink:

Witam, dzięki za lekcje odnośnie tzw roślinności. Teraz poprosze szanowne gremium o ocenę projektu. Jest jaki jest, bo wielce szanowna moja gmina dała bardzo rewolucyjne warunki i trzeba się podporządkować, dzięki z góry. Oceniiajcie, doradzajcie http://www.extradom.pl/projekt-domu-HEKTOR-ID-4372.html?typ=&powierzchnia=&garaz=&strona=4

Projekt domu HEKTOR - extradom.pl :p

Prosze o namiary na:

firma od ukladania kostki - najlepiej co taka kostke ma w sprzedazy, sami sobie ja przywioza, dowiaza a jak zostanie odwioza. niewiele bo okolo 30m2 w tym zjazd do garazu czyli musza umiec ladnie wyprofilowac

gdzie moge kupic w dobrej cenie stal a konkretnie profile kwadratowe 6x6cm na slupki do ogrodzenia?

dizis bedzie u mnie gosc ogladal i wycenial stelaz bramy przesuwnej

Witam, dzięki za lekcje odnośnie tzw roślinności. Teraz poprosze szanowne gremium o ocenę projektu. Jest jaki jest, bo wielce szanowna moja gmina dała bardzo rewolucyjne warunki i trzeba się podporządkować, dzięki z góry. Oceniiajcie, doradzajcie http://www.extradom.pl/projekt-domu-HEKTOR-ID-4372.html?typ=&powierzchnia=&garaz=&strona=4

Projekt domu HEKTOR - extradom.pl :p

ooooo

ten projekt wyglada calkiem przyzwoicie a wczesniej co pokazywales strasznie byl niepraktyczny. chyba nastapila zmiana projektu?

to juz ostateczna wersja?

Zastanów się, po co ci balkony i wykusz? Ja u siebie mam dwa i od czasu ich postawienia jeszcze na nich nie byłem. Są, moim zdaniem źródłem problemów technicznych i kosztów. Użyteczności, na wsi, żadnej. No, chyba, że ci się niesamowicie podobają. Z gustami nie ma co dyskutować.

Zastanów się, po co ci balkony i wykusz? Ja u siebie mam dwa i od czasu ich postawienia jeszcze na nich nie byłem. Są, moim zdaniem źródłem problemów technicznych i kosztów. Użyteczności, na wsi, żadnej. No, chyba, że ci się niesamowicie podobają. Z gustami nie ma co dyskutować.

we wczesniejszym domu mielismy duuuuuzy balkon, ktory byl wrecz niezbedny

sluzyl do wieszania prania :D

teraz mamy osobna pralnio-suszarnio-prasowalnie

pasujace projekty z balkonami byly przez nas skreslane

choc suszymy na tarasie od strony ogrodu a prasowanie odbywa sie w naszej sypialni

czasami balkony dodaja domkowi uroki i kilmatu choc faktycznie na etapie budowy tworza nieco wieksze koszta a przy eksploatacji moga pojawiac sie problemy z naciekaniem itd ...