Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Toruń i okolice...:-)))

MichalTr

Recommended Posts

Hej

Ja też blisko bo koło Ciechocinka. Właśnie dziś obdzwoniłam kilka składów budowlanych. Bloczki w Betorze po 3,50 np. Ul. Morwowa.Bez transportu i rozładunku.

bettor. lubicz, ul. grebocka

niedawno jeszcze 2,40 netto bez faktury

jakosc srednia lecz wystarczajaca a cena mocno atrakcyjna

ja mam ztego wymurowana piwnice lecz calosc to ponad 50 ton transportu

• Odpowiedzi 10,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• piotrulex

2610

• agnieszkakusi

1719

• nastka79

1115

• madzialenka

513

Hej

Ja też blisko bo koło Ciechocinka. Właśnie dziś obdzwoniłam kilka składów budowlanych. Bloczki w Betorze po 3,50 np. Ul. Morwowa.Bez transportu i rozładunku.

bettor. lubicz, ul. grebocka

niedawno jeszcze 2,40 netto bez faktury

jakosc srednia lecz wystarczajaca a cena mocno atrakcyjna

ja mam ztego wymurowana piwnice lecz calosc to ponad 50 ton transportu

A jak z transportem i rozłądunkiem?

Ma ktoś namiary na cement, żwir, piasek po cenach w miarę do przełknięcia?

Potrzebuję również namiar na betoniarkę, która wy;eje mi fundamenty...

Ratunku! :cry:

wpisz w google i bedziesz wszystko wiedziec

ja za zwir i piasek placilem ostatnio 430 zeta z transpoertem/18ton

wydaje mi sie ze sama betoniarka law Ci nie wyleje :lol:

Piotrulex, coś wstałeś chyba lewa nogą...

Anetat, transport żwiru, piasku 601-692-470. Niestety nie wiem jak się facet nazywa. Do nas woził z Młyńca 20 ton za 420zł.

Betoniarka nie wyleje, ale pompa z gruchą juz tak. Zadzwoń do torbetu, bettoru, przemysłówki...to sa hurtownie, które się tym zajmują. Przemysłówka wylewa non stop coś na sharpie więc mieli by do Ciebie blisko.

Piotrulex, coś wstałeś chyba lewa nogą...

Anetat, transport żwiru, piasku 601-692-470. Niestety nie wiem jak się facet nazywa. Do nas woził z Młyńca 20 ton za 420zł.

Betoniarka nie wyleje, ale pompa z gruchą juz tak. Zadzwoń do torbetu, bettoru, przemysłówki...to sa hurtownie, które się tym zajmują. Przemysłówka wylewa non stop coś na sharpie więc mieli by do Ciebie blisko.

Dzięki bardzo za pomoc...Pozdrawiam :D :wink: :p

My też mamy bloczki betonowe z Bettoru w Lubiczu, ale o ich jakości wypowiadać się będziemy mogli za niedługi czas :wink: Zaczynamy budowę 15 maja i już się doczekać nie możemy.

Teraz jesteśmy na etapie poszukiwań tartaku, w którym zamówimy więźbę. Reszta materiałów pod kontrolą :)

Ma ktoś namiary na cement, żwir, piasek po cenach w miarę do przełknięcia?

Potrzebuję również namiar na betoniarkę, która wy;eje mi fundamenty...

Ratunku! :cry:

z tego co widzę to budujecie się w Łysomicach, a obok w Ostaszewie buduje się klika fabryk. Mają tam ogromne góry ziemi z wykopów. Znajomy, który również buduje się w Łysomicach załatwił sobie od nich ziemię na działkę ( bardzo tanio). Może mają też piasek z wykopów napewno nie zaszkodz się popytać.

Buduje koło Chełmży, a konkretnie w Grzywnie, znaczy się zaczynam w czerwcu ale jak patrzę na wzrost cen materiałów to się zaczynam zastanawiać kiedy skończę...

możesz się pochwalić gdzie konkretnie w Grzywnie, mieszkałam tam przez dwadzieścia klika lat ( rodzinne strony ) :D

z tego co widzę to budujecie się w Łysomicach, a obok w Ostaszewie buduje się klika fabryk. Mają tam ogromne góry ziemi z wykopów. Znajomy, który również buduje się w Łysomicach załatwił sobie od nich ziemię na działkę ( bardzo tanio). Może mają też piasek z wykopów napewno nie zaszkodz się popytać.

piasek z wykopow najczesciej nie nadaje sie do murowania bo jest za drobny. lepiej zanim zamowisz zaiegnij opinii swojego majstra

ktos tam wiezby szuka. poprosze o orientacyjne ceny i teminy oczekiwania bo niebawem tez chce sie tym zajac :)

w przyszlym tegodniu bedziemy zalewali terive na piwnica

teriva nas wyszla na 2950 a czamaninek to samo wycenil na prawie 5 tysi :o

Witam! :p

My rozpoczęliśmy budowę w październiku 2006 r. Jesteśmy na etapie papowania dachu, a od przyszłego tygodnia mamy zamiar zacząć kłaść dachówkę.

W chwili obecnej jesteśmy na etapie poszukiwania okien. Mamy wyceny z 2M (lekki szok cenowy w porównaniu do innych lokalnych firm), i czekamy na wycenę z wspominanego Oknovidu.

Maya04 a ty co sądzisz o Oknovidzie?

Anetat a gdzie dokładnie się budujecie? Bo ja też w Łysomicach od ul. Kanałowej po lewej stronie.

Asiula77 a jak Twoje okna możesz podać ceny jeśli to nie problem?

Pozdrawiam wszystkich budujących.

Ja suporex kupowałem w aleks. kujawskim jest tam oddział solbetu i maja tam najtaniej, tylko trzeba raczej jechać osobiście żeby się zapisać na listę + dopłacałem 377 pln za transport do chełmży. Ty martica masz blisko tam 54/282-47-16 Ja tam pojechałem pierwszy raz to mnie spławił taki wredny typek ( Belter się nazywa, pod ścianą siedzi )że niby tylko sprzedają na powiat aleksandrowski, ale jak pojechałem 2gi raz i się postawiłem, że będę czekał na Dyrektora oddziału to mnie wciągnął na listę ( 3 tygodnie czekałem )i płaciłem po rabacie 6,86 zł brutto, w marcu jak w toruniu był po 8,50/9,0 brutto. Jest tam jeszcze taka Pani i gościu bardziej miły od razu przy wejściu.

pzdr