agnieszkakusi 03.09.2008 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 ja w tym roku zrobiłam mnóstwo ogórków w zalewie musztardowej...pycha ale piwnicy nie mam. Może sąsiad nas przyjmie do siebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 03.09.2008 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 ja w tym roku zrobiłam mnóstwo ogórków w zalewie musztardowej...pycha ale piwnicy nie mam. Może sąsiad nas przyjmie do siebie? zelezy czy sasiad lubi ogorki z musztarda daj tak z grubsza przepis -wysle zonie do przemyslenia ja takie najzwyklejsze w zalewie ostowej z czosnkiem, marcheweczka, czasami papryczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 03.09.2008 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 Ogórki w musztardzie Przepis na 3 kg ogórków . Zalewa : 2 szklanki wody 1,5 szklanki cukru 3/4 szklanki octu 3 łyżeczki soli 6 łyżeczek musztardy sarepskiej Zagotować i ostudzić . Ogórki obrać i przekroić wzdłuż na 4 części . Do słoika włożyć ogórki , ząbek czosnku , 2 ziarenka ziela angielskiego , 1 listek laurowy , koper . Zalać przestudzoną zalewą i gotować 4-5 minut . To jest przepis Maxtorki z forum. Są rewelacyjne. Tylko na 3 kg ogórków to trzeba prawie 3x tyle zalewy, co podała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 03.09.2008 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 poszlo mailem do Pani Żony dzie-ku-je-my jak wykaze zainteresowanie do wykonamy jak sie uda to damy znac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 03.09.2008 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 trza się spieszyć ogórki się kończą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stynkab 03.09.2008 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 Stynkab, podpytaj w Fart Produkcie. Dzia, popytam, pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 04.09.2008 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 trza się spieszyć ogórki się kończą jako ze dzialamy szybko musze poinformowac, iz kilka sloiczkow wykonanych wedlug przepisu powyzej od kilku godzin zamieszkuje w naszej spizarce druga tura w dniu dzisiejszym dziekuje i jak jeden za niebawem zdegustujemy to podziekuje raz jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 04.09.2008 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 ja jutro dokupię kolejne 15 kg i zrobię następne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 04.09.2008 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 ja jutro dokupię kolejne 15 kg i zrobię następne. my na spokojnie z 5kg robimy musimy potestowac czy nam odpowiada zreszta w piwniczce prawie 200 sloikow roznych wynalazkow juz stoi wiec nie ma co szalec bo do nastepnego sezonu jeszcze nie zjemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 04.09.2008 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 a jakie ogórki jeszcze robiliście? Podziel się przepisami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 04.09.2008 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 a jakie ogórki jeszcze robiliście? Podziel się przepisami 1. standard male cale w occie - moje ulubione czsami dla koloru dodano nieco kawalki suszonej papryki maja duzo marchewki i czosnku - uwielbiam mocno octowa zalewa dodatkowo 2. takie obierane, na pol po dlugosci i bez pestek 3. nieobierane pociete w grube plastry w lekko slodkawej zalewie 4. obierane w ciemkie plasterki w octowej zalewie cos tam pewnie jeszcze ale nie pamietam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 05.09.2008 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2008 na weekend zapowiadaja piekna pogode a my niestety zostajemy w domku gdyz goscie sie zapowiedzieli w nastepny weekend rowniez domowa atmosfera gdyz znow goscie - i to zagramaniczni, ktorych trzeba polskim pieczywem, miesem i piwem uraczyc wczoraj znow kilka sloikow ogorkow z musztarda sie pojawilo i musimy nieco przerobic "pikle" gdyz jak sie okazalo wyszly za slone ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziemecki 05.09.2008 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2008 Witam, Mam pytanie, czy ktoś z Państwa z okolic Torunia lub Bydgoszczy buduje lub zbudował dom Saga II pracowni MG Projekt? Jesteśmy z żoną już prawie zdecydowani na tej projekt, ale wiadomo że zawsze lepiej jest zobaczyć w realu. PozdrawiamMichał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 05.09.2008 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2008 Witam, Mam pytanie, czy ktoś z Państwa z okolic Torunia lub Bydgoszczy buduje lub zbudował dom Saga II pracowni MG Projekt? Jesteśmy z żoną już prawie zdecydowani na tej projekt, ale wiadomo że zawsze lepiej jest zobaczyć w realu. Pozdrawiam Michał nie pomoge - wpisz moze nazwe domku w wyszukiwarke ... podpowiem jedynie ze na forum nie ma Panstwa, Pan i Panow ... sa kolezanki i koledzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowalijki 05.09.2008 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2008 Pozdrawiam wszystkich budujących z okolic Torunia. Może ktoś z Was buduje Protona z Dobrych Domów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daniel_torun 06.09.2008 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2008 Witam, Mam pytanie, czy ktoś z Państwa z okolic Torunia lub Bydgoszczy buduje lub zbudował dom Saga II pracowni MG Projekt? Jesteśmy z żoną już prawie zdecydowani na tej projekt, ale wiadomo że zawsze lepiej jest zobaczyć w realu. Pozdrawiam Michał Hej My budujemy wg. projektu SAGA II w Grębocinie pod Toruniem. Aktualnie kończymy kładzenie tynków . Jeżeli chcecie coś się dowiedzieć lub obejrzeć to proszę o kontakt na priv. Pozdrawiam Daniel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowalijki 07.09.2008 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2008 Witam. My budujemy Protona II pod Toruniem. Jesteśmy na etapie poszukiwania ekipy do tynków wewnętrznych, hydrauliki - elektryka mamy. Domek stoi i wreszcie jest zadaszony więc nie straszne są już deszcze i wiatry, czekamy na zamontowanie okien. Gdyby, ktoś z forumowiczów służył informacjami co do cen robocizny i materiału tynków cementowo - gipsowych, byłabym wdzięczna, a lepiej jeszcze namiarem na sprawdzoną ekipę Pozdrawiam Wszystkich budujących - Agnieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 08.09.2008 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 witam nowych forumowiczów Gdzie stawiacie swoje chatki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 08.09.2008 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 Ja brałam tynkarzy od Oli i Krzyśka z forum - oni polecali, ja też nie mam zastrzeżeń. Cena to 25 zł/m z materiałem - tynki maszynowe. Kontakt: p. Zbyszek 603059433 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 08.09.2008 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 Ogórki w musztardzie Przepis na 3 kg ogórków . Zalewa : 2 szklanki wody 1,5 szklanki cukru 3/4 szklanki octu 3 łyżeczki soli 6 łyżeczek musztardy sarepskiej Zagotować i ostudzić . Ogórki obrać i przekroić wzdłuż na 4 części . Do słoika włożyć ogórki , ząbek czosnku , 2 ziarenka ziela angielskiego , 1 listek laurowy , koper . Zalać przestudzoną zalewą i gotować 4-5 minut . To jest przepis Maxtorki z forum. Są rewelacyjne. Tylko na 3 kg ogórków to trzeba prawie 3x tyle zalewy, co podała. smaczne dziekujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts