agnieszkakusi 22.09.2008 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 Renata, dzwoniłam do gminy i nic nie wiedzą o nowym asfalcie. Powiem szczerze, że jak będą chcieli poszerzyć drogę to jako pierwsza zacznę robić awanturę. Młode gnojki już teraz urządzaja sobie wyścigi, a co będzie potem jak ta droga będzie szeroka. Niedaleko nas na górce stoi taki mały drewniany domek. Ostatnio ktoś wjechał im w płot, bo nie wyrobił z prędkością. Jest ograniczenie 30 km/h i tego i tak nikt nie przestrzega. Prawie naprzeciwko Ciebie mieszka rodzina z 7 dzieci. Oni bawią sie przy drodze, przechodzą do lasu.Jak będzie droga poszerzona to dojdzie do tragedi. Poza tym są bardziej potrzebne wydatki niż remont ledwo co położonego asfaltu. No i musieliby wyciąć drzewa przy drodze, żeby ją poszerzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 22.09.2008 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 jak to w zyciu bywa czlowiekowi nigdy nie dogodzi. jedni chca nowy asfalt a inni nie. moi zawsze marzyli ze gmina zrobi chodniki prze domem zdluz ulicy - no i gmina zrobila. teraz znow marudza ze jest chodnik bo trzeba go odsniezac ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 22.09.2008 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 rozmawiałam przed chwilą z sołtysową. Droga będzie poszerzona, bo taki był zrobiony plan. Wcześniej była zrobiona węższa, bo nie starczyło na więcej kasy. W październiku będzie zebranie i będą tam omawiane również kwestie bezpieczeństwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renata3 22.09.2008 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 Agnieszka, ja jestem tez zdziwiona ze droga będzie robiona. Nam wystarczy taka jak jest. Wolałabym aby nam drogę zrobili - tez jest w planie jako gminna. A co do uważania w Kopaninie-masz racje 30 km ma godzinę wystarczy. O wyścigach nic nie wiem- wydawalo mi sie ze tam nikt nie jeździ. Tez z mężem zastanawialiśmy sie czy wytną drzewa. Taka droga przeszkadza pewnie wojtowi - mieszka przeciez w Kopaninie Pozdrawiam Renata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 22.09.2008 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 Taka droga przeszkadza pewnie wojtowi - mieszka przeciez w Kopaninie u nas na okolo 1,5km odcinek pieknego asfaltu potocznie mowi sie "wójtówka". byl to pierwszy boczny asfalt zrobiony po tym jak wybrali nowego wojta. konczyl sie kilkanascie metrow za jego domem ... nie ma co chlopu zalowac, jak bym byl wojtem tez pewnie tak bym zrobil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 22.09.2008 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 pewnie każdy z nas tak by zrobił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 22.09.2008 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 pogoda malo zimnawa kupilem ruszt awaryjny zeliwny do swojego kociolka na ekogroszek za 190 zeta pod wieczor palimy z 2-3 godzinki w piecu odpadkami drewna pozostalymi po budowie grzejemy wode i nieco kaloryfery - zwlaszcza w lazience ekogroszek nie schodzi a robi sie porzadek w garazu i pod tarasem na razie dokladanie do pieca co pol godzinki to dla mnie ogromna frajda - zobaczymy co bedzie pozniej no i w koncu dymek idzie z komina bo z wegielka to jeszcze nie zauwazylem aby sie kopcilo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 23.09.2008 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 dzien dobry w piewszy dzien jesieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 23.09.2008 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 prawdziwie jesienny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cemik1 23.09.2008 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 pod wieczor palimy z 2-3 godzinki w piecu odpadkami drewna pozostalymi po budowie ... no i w koncu dymek idzie z komina Uważaj, żeby nie zapuścić komina. Deski pewnie są sosnowe. Na takim awaryjnym ruszcie nie ma zbyt wiele powietrza i dlatego się dymi. W kominie może osadzać się smoła. Jak się zapali, to remont komina. Ja z tego powodu resztki budowlane w większości spaliłem w kominku. Tam komin ma większy przekrój i dawałem maksymalny dopływ powietrza. A i tak na nieogrzewanym strychu, na kominie powyłaziły plamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 23.09.2008 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 pod wieczor palimy z 2-3 godzinki w piecu odpadkami drewna pozostalymi po budowie ... no i w koncu dymek idzie z komina Uważaj, żeby nie zapuścić komina. Deski pewnie są sosnowe. Na takim awaryjnym ruszcie nie ma zbyt wiele powietrza i dlatego się dymi. W kominie może osadzać się smoła. Jak się zapali, to remont komina. Ja z tego powodu resztki budowlane w większości spaliłem w kominku. Tam komin ma większy przekrój i dawałem maksymalny dopływ powietrza. A i tak na nieogrzewanym strychu, na kominie powyłaziły plamy. no wlasnie a ja jeszcze prawie zamykam doplyw powietrza abym za czesto nie musial schodzic podkladac ... deski wlasnie sa sosnowe jak wiekszosc szalunkowych itd czyli mowic ze palic konkretnie z otwartymi dolnymi drzwiczkami? wtedy co? mniej dymu, mniej sadzy? kotlownie mam w piwnicy a pozniej parter, pieterko i stryszek - murowane z cegly pelnej bez wkladu. piec na ekogroszek. przekroj maly 14x14 ale to dluuuuugi temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kama100 23.09.2008 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 Sprzedam stemple ok 200 szt Moze ktoś jeszcze potrzebuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cemik1 23.09.2008 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 no wlasnie a ja jeszcze prawie zamykam doplyw powietrza abym za czesto nie musial schodzic podkladac ... deski wlasnie sa sosnowe jak wiekszosc szalunkowych itd czyli mowic ze palic konkretnie z otwartymi dolnymi drzwiczkami? wtedy co? mniej dymu, mniej sadzy? Nie wiem jaka jest konstrukcja pieca. Takim drewnem należy palić z maksymalnie otwartym dopływem powietrza tak, aby smoła nie dostawała się do komina a ulegała spalaniu. Czyli napalić mocno, zagrzać wodę i już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel i Ania 23.09.2008 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 witam wszystkich mam pytanie kupiliśmy dachówkę ceramiczną CREATONA KERA-PFANNE kolor brąz angobowany co sądzicie i czy macie jakieś doświadczenie z tą firmą pozdrawiam dzięki z góry ANIA PAWEL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 24.09.2008 05:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 no witamy!Jak już kupiliście taką dachówkę to chyba za późno pytać o zdanie innych, no nie? Z tego co wiem Creaton to dobra i niestety droga firma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 24.09.2008 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 witam przy pieknej pogodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 24.09.2008 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 w końcu słońce Wczoraj się dowiedziałam, że TP SA ciągnie kabel telefoniczny do gościa, który mieszka jakies 500 metrów dalej niż ja. I tam nie mają problemu z podłączeniem, a u mnie mają Tyle, że ja nie jestem prezesem Stalera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 24.09.2008 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 w końcu słońce Wczoraj się dowiedziałam, że TP SA ciągnie kabel telefoniczny do gościa, który mieszka jakies 500 metrów dalej niż ja. I tam nie mają problemu z podłączeniem, a u mnie mają Tyle, że ja nie jestem prezesem Stalera w temacie fona to nie dziw sie zwykla, czysta, prosta ekonomia i tyle nie ma co sie zloscic czy zazdraszczac tylko drebtac znow do tp lub stac sie prezesem podobnego molocha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowalijki 24.09.2008 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 Hejka! czy ktoś czytał mojego posta???????????jestem bliska obłędu - teraz już nie tylko szukam hydraulika, ale też elektryka, który by dokończył to co jeden taki rozpoczął i po otrzymaniu żądanej zaliczki poszedł!!!!!!! pomóżcieP.S.Nastka - dzwonikałam do pana Zbyszka od tynków - bardzo miły człowiek i wydaje się być bardzo uczynny - jeszcze raz bardzo dziękuję za namiary na niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 25.09.2008 05:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 hydraulik 663-740-452. Jest dobry, ale nie wiem czy tani. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts