Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Toruń i okolice...:-)))

MichalTr

Recommended Posts

• Odpowiedzi 10,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• piotrulex

2610

• agnieszkakusi

1719

• nastka79

1115

• madzialenka

513

Witam wszystkich forumowiczów z grupy toruńskiej i nie tylko:). Śledzę to forum od dłuższego czasu, ale konkrety budowlane pozostawały jedynie w sferze marzeń. Galopujące ceny działek wydawały się już nieosiągalne - szczególnie, że gdy chodziło o działki na terenie prawobrzeżnego Torunia. Gdy już się pogodziliśmy z myślą o fiasku planów budowlanych, ostatnio udało się nam znaleźć superatrakcyjną działkę w centrum Wrzosów. Działka ma prawie 12 arów i ma dwie odrębne księgi wieczyste - wydaje się jednak, że najlepiej przy dwóch rodzinach pasowałby tu bliźniak. Niestety jednak nie jesteśmy w stanie kupić całości działki (zabrakłoby nam wtedy kasy na budowę). Może ktoś by był zainteresowany wspólną budową z sympatyczną rodzinką typu 2+2. Cena jednej takiej 6oo metrowej działki to mniej więcej 200 tys PLN ( działki różnią się między sobą wielkością o kilkanaście metrów)- dosyć dużo , ale porównując z innymi ofertami nie bardzo dużo (mamy dokładne rozeznanie w tym temacie od wielu miesięcy). Jeśli ktoś z forumowiczów zna kogoś zainteresowanego to proszę o przekazanie kontaktu do mnie : na PW lub telefon 793-432-590

P.S. Sprawa jest pilna bo ofertę mają też biura nieruchomości - ale ja mam bezpośrednie dotarcie do właściciela , co pozwoli oszczędzić na prowizjach.

... Cena jednej takiej 6oo metrowej działki to mniej więcej 200 tys PLN ......

nie neguje oczywiscie pomyslu budowy w miescie lecz caly czas mozna kupic dzialki doslownie 10 minut jazdy autem od srodmiescia torunia przy takiej powierzchni za okolo 60 tysi. zostaje wiec na stan surowy i przy prostym domku nawet zamkniety :D

my mamy dzialke 459 metrow i domek wolnostojacy. wszystko zalezy od wymiarow i warunkow zabudowy

powodzenia

Witam

cóż za takie pieniądze można mieć ponad 3000m2 15 minut jazdy samochodem od centrum Torunia 9sprawdzone wielokrotnie średia prędkość jazdy 60 km/h) w spokojnej i pięknej okolicy w miejscowości Górsk 200 m od głównej drogi Bydgoszcz-Toruń. Ja kupiłem i nie narzekam i nie zamieniłbym tej działki na żadną na Wrzosach a tym bardziej na 600 m2 i perspektywą mieszkania w domu bliźniaku. dobrzy sąsiedzi często potrafią się stać najgorszymi wrogami a mieszkanie z kimś takim za ścianą to średnia przyjemność Pozdrawiam

Agnieszka, domek ma piękny kolor. Cudo!

Dziękuję! :oops:

Odnośnie włamań i powiadamiania policji. Podejrzewam, że to nic nie da, bo po prostu nie mają ludzi, żeby ktoś szukał kilku pustaków czy worka cementu. Okropnie to brzmi, ale takie są realia. U Was złodzieje mają łatwiej, bo wokół lasy i można szybko uciec. Pewnie to jacyś miejscowi, którzy wiedzą gdzie się schować. Jakis czas temu jak wstałam raniutko (o 5.00) to czuć było swąd jakiejś gumy, plastików. Pierwsze co przyszło mi na myśl, że w lesie wypalają kable, które zginęły dzień wcześniej koło Madzialenki. Po południu poszłyśmy z Sylwią na spacer i znalazłyśmy te kable. Bardzo blisko drogi.

Poszukuję kogoś taniego do położenia płytek w garażu , pralni, spiżarni - ok. 50m2 - termin- listopad/grudzień. Jeżeli możecie kogoś polecić to proszę o namiary i ew. ceny :-)

Dzięki z góry.

namiarow nie mam ale jak szukalismy to ceny sie zaczynaly od 35 zeta za metr kwadratowy + dodatkowo za cokoliki i inne pierdoly ...

Natalia parapety będziesz miała drewniane? Z jakiego drewna robisz schody? Ja mam podobny projekt kominku jak Twój :lol: Nie umiem wklejać zdjęć więc nie pokażę. Schody chcę mieć w ciemnym kolorze. Stolarz proponował dąb malowany na wybrany kolor. Czy ta farba się nie wytrze ? Będę je używać, nawet często.

Schody będę mieć z drewna sapelli, naturalny kolor - dosyć ciemny właśnie. W Tralexie odradzali mi schody barwione, bo jak się zniszczą (a zniszczą się na pewno), to ciężko jakiekolwiek poprawki zrobić. Info o cenie wysyłam na priv.

Parapety będę mieć drewniane sosnowe barwione na ten sam kolor, co okna. Poza tym w kuchni i łazienkach parapety z płytek.

Wkład kominkowy, to Dovre, ale modelu nie pamiętam (jakiś numer i na końcu CB).

Jolinek, a kto będzie wykonywał twój kominek i za ile - tak z ciekawości dla porównania pytam?