piotrulex 07.10.2008 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 My zamówiliśmy w Tralexie w Nieszawce, ale wiem, że parę osób zamawiało też w Solcu. Nasze schody będą dopiero na początku listopada - wtedy powiem coś o jakości... nie zrozum mnie zle ale jak szukalismy stopni drewnianych na nasze schody do drozszej firmy od pana Murawskiego na Przemyslowej nie znalezlismy ... hmmmmmm zebym sie tylko znow nie nasluchal nieszawka - kujawa cierpice kakol - studzinski ceny maja sporo nizsze ale terminy nas nie zadowalaly solec mial jeszcze minimalnie nizsza ponegocjacyjna cene i udali nam sie wynegocjowac dobry termin instalacji - wtorek/sroda montaz a piatek/sobota otwarcie nowego domu i spora impreza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 07.10.2008 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 Ale Solec nie robi w drewnie egzotycznym, więc odpada, a cena w Nieszawce u Kujawy była tylko o 1000 zł niższa, a jednak Tralex to firma o ugruntowanej pozycji rynkowej i niezaprzeczalnej jakości, więc te 1000 zł odpuściliśmy i wybraliśmy Tralex. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 07.10.2008 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 Ale Solec nie robi w drewnie egzotycznym, więc odpada, a cena w Nieszawce u Kujawy była tylko o 1000 zł niższa, a jednak Tralex to firma o ugruntowanej pozycji rynkowej i niezaprzeczalnej jakości, więc te 1000 zł odpuściliśmy i wybraliśmy Tralex. kazdy oczywiscie ma inne podejscie firma to ludzie i sprzet sprzet taki sam a ludzie w okolicy Nieszawki to byli pracownicy Tralexu wiec mi tego tysiaka bylo by szkoda Kujawa to dobry fachowiec z wieloletnim doswiadczeniem ktory gryzl sie z tralexem kupe czasu o odprawe i oczywiscie wygral. wole jego jako fachowca bo wiem ile tam pracowal niz mlodego szczunka po budowlance ktorego przyjeli na jego miejsce pomimo ze oczywiscie pracuje w firmie o ugruntowanej pozycji na rynku Temat troche znam gdyz to moje rodzinne strony, znam tych ludzi, niedaleko pracowalem i pewnie w obrebie kilometra od kujawy czy murawskiego mam swoj dom egzotyka i ciemnym drewnem sie wcale nie interesowalismy ze wzgledu na ceny oraz latwo widoczny kurz. mamy z czegos krajowego jasnego lecz szczerze to nie pamietam co do farbowanego to sadze tak samo jak Ty - problem z pozniejszym dobraniem koloru na male reparaturki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 07.10.2008 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 Już nie chciałam tego pisać, ale zmusiłeś mnie: Murawski (ten młody szczylek po budowlance ) to kolega mojego męża z klasy z technikum, więc to też miało znaczenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 07.10.2008 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 Sorry, szczunek było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 07.10.2008 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 Już nie chciałam tego pisać, ale zmusiłeś mnie: Murawski (ten młody szczylek po budowlance ) to kolega mojego męża z klasy z technikum, więc to też miało znaczenie... ale ja nie mwoie o synach czy to o Arturze czy tym jeszcze mlodszym ktorzy to raczej nie sa duma swojego ojca tylko o tzw. normalnym pracowniku choc teraz jednemu tatus ma domek wybudowac wiec pewnie do lask wrocili a to ze ma sie gdzies znajomosci na podstawie, ktorych dokonuje sie pewnych wyborow to wedlug mnie sprawa wazna i powinno sie o tym wspomniec dal mnie takie znajomosci maja znaczenie i na ich podstawie tez dokonuje wyborow tylko mnie najczesciej znajomi daja nizsze ceny niz konkurencja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 07.10.2008 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 Gdybym dostała cenę niższą niż u konkurencji, to pewnie byłoby ważne, że to znajomy, ale w przypadku, gdy dostaję cenę jak normalny klient to chyba nie ma to znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 07.10.2008 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 Gdybym dostała cenę niższą niż u konkurencji, to pewnie byłoby ważne, że to znajomy, ale w przypadku, gdy dostaję cenę jak normalny klient to chyba nie ma to znaczenia. we wczesniejszym Twoim poscie wyczytalem co innego Kolego i pryzjaciol ma sie po to aby sobie wzjemnie pomagac. ja moge jakos taniej czesci do alarmow dla znajomych zalatwic, mi ktos w zamian sprzeda schody nieco taniej a inny znow przyjedzie na poczestunek i stolarke po fachowcach za friko poreguluje, inny dokona odbioru elektryki a ja mu za to zrobie zakupy w Ikei i przywioze corke od kolezanki z Warszawy ... Tak to jakos sie kreci Tak to zwykle bywa Dobra, koncze bo nic z tego dobrego nie wyniknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 07.10.2008 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 Nie wiem co wyczytałeś z mojego posta, ale napisałam, że to kolega nie przyjaciel. Mąż nie miał z nim kontaktu od czasów szkolnych, ale teraz wolał zamówić u znajomego niż u obcych. Jeżeli chodzi o przyjaciół, to masz rację - też zawsze znajdzie się ktoś kto pomoże, gdy jesteśmy w potrzebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 07.10.2008 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 Ciekawe jak dlugo utrzyma sie taka ladna pogoda? Moze jeszcze jakiegos grilla uda sie zapodac w weekend. My niestety wyjezdzamy ale rowniez na przyjemne zajecia zdrowotno-rekreacyjne Pozdrawiamy wszystkich milosnikow grilla i wykwyintnych smakoszy roznorakich mies z wlasnej przydomowej wedzarenki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 07.10.2008 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 Piotrulex - pierwszorzędna, zgrabna zmiana tematu. Ja tam nie obrażam się za Twoje wypowiedzi - mam nadzieję, że ty za moje też nie, po prostu lubię polemizować ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolinek 07.10.2008 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 Też Arka kominki wkład Blazek za 4 300 plus 7 000 obudowa. ca 11 300 znając realia zaokrąglę do 12 tys.Też interesują mnie schody w z ciemnego drewna, mówisz więc Tralex więc dzwonię.Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 07.10.2008 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 Piotrulex - pierwszorzędna, zgrabna zmiana tematu. Ja tam nie obrażam się za Twoje wypowiedzi - mam nadzieję, że ty za moje też nie, po prostu lubię polemizować ... jaka tam zmiana o czyms pisac trzeba a ze tamto koncze to juz napisalem pisze co mysle a ze moje myslenie z zasady nie jest bledne to jakos sie kreci Pisac lubie bo to mnie relaksuje Za chwile mam cyknac maila dzieki ktoremu zrobie pare ladnych tysi albo bede minimalnie drozszy i nie zarobie nic. jak to napisze to wysle maila wiec musze byc przygotowany i zrelaksowany na takie chwilowe porazki ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 07.10.2008 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 Też Arka kominki wkład Blazek za 4 300 plus 7 000 obudowa. ca 11 300 znając realia zaokrąglę do 12 tys. Też interesują mnie schody w z ciemnego drewna, mówisz więc Tralex więc dzwonię. Dzięki Nasz wkład trochę droższy, obudowa trochę tańsza, ale w sumie to chyba całościowo cenowo podobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shymo 07.10.2008 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 Witam wszystkich serdecznie. Tak czytam to Forum i czytam i postanowiłem się dołączyć Buduję się w Sąsiecznie i jestem na etapie zasypanych fundamentów - czyli daleko w polu witamy gdzie tam panie w polu w fundamentach to juz nie w polu powodzenia W polu w polu, bo fundament stoi na polu truskawek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 08.10.2008 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2008 a u nas roboty idą pełna parą. Dziś deskowanie dachu w budynku gospodarczym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 08.10.2008 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2008 a u nas roboty idą pełna parą. Dziś deskowanie dachu w budynku gospodarczym pogoda idealna my w ten lub kolejny weekend moze w koncu bedziemy robic wylewke pod kostke na zjezdzie do garazu garaz kurcze blade z 45 metrow a my skrobalismy szyby dzis z ranca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 08.10.2008 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2008 ma ktoś z Was namiary na dobrego kardiologa dziecięcego w Toruniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowalijki 08.10.2008 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2008 Cześć. z Waszych wypowiedzi wynika,że u większości z Was prace idą pełną parą - mam nadzieję, że i u mnie tak się stanie od czwartku po tych wszystkich niepowodzeniach Wszystkim kolegom i koleżankom dziękuję za namiary fachowców - przydadzą się. Przepraszam,że pisze tak nieregularnie, ale ostatnio nie mam serca do budowy domu Mam jednak nadzieję, że wkrótce się tam wprowadzę i wszystko wróci do normy. Jak dotąd nie mieliśmy problemów ze złodziejami - nie ukrywam, jesteśmy bezpośrednio w sąsiedztwie tylko z jedną rodziną, ale za to wielopokoleniową - w jednym domu jest chyba z 16 osób - 4 rodziny ze sporą ilością głośnych dzieci ale za to mamy taką ochronę, że mucha nie siada wywiad działa o każdej porze jednym słowem na zlodzieja jest najlepszy dociekliwy - sąsiad. Pozdrawiam Agnieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renata3 08.10.2008 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2008 My, kilka lat temu chodziliśmy do dr. Pituły - byłam zadowolona. W internecie znalazłam do niej taki kontakt:Kłosińska-Pituła Małgorzata, lek. med. Spec. kardiolog, pediatra 0 56 652 12 32 Przychodnia Rodzinna Na Ugorach ul. Ugory 1, 87-100 Toruń Dr.Czarnecki cieszy sie tez dobra opinia, wiem ze przyjmuje w szpitalu dziecięcym i gdzieś prywatnie. PozdrawiamRenata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts