piotrulex 14.10.2008 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2008 Baśki to fajne dziewczyny bo jak to spiewa Gawlinski maja fajny biust nic sie nie boj tylko podejmuj rozwazne decyzje i sprawdzaj ceny a na pewno sie uda odnosnie POŚ nie pomoge - mamy wode i kanalizacje gminna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMajaD 14.10.2008 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2008 Ja też witam nowego budowniczego, bo choć buduję już od jakiegoś czasu to na forum też jestem nowa:) ja też niestety a dla mnie stety nie mam oczyszczalni, mamy kanalizę gminną no i pogoda pokrzyżowała nam plany, betoniku na strop nie będzie jutro, nie będzie też pojutrze, ale za to może w piątek uffff mamy już drewno na więźbę, płaciliśmy 800 zł za m3 bez impregnacji na dole w podpisie jest adres mojej stronki jak ktoś chce sobie pooglądać jak budujemy to bardzo proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stynkab 15.10.2008 04:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2008 słuchajcie kochani muszę kupić styropian 12cm i klej do niego i siatke itd czy ktoś przerabiał już ten tematjeszcze troche a popełnie sepuku pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 15.10.2008 05:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2008 Basbur witanko Jeśli chodzi o oczyszczalnię to zależy jaka. Bezdrenażową montowaliśmy sami. Starostwo powiatowe oddawało nam 20%. nie wiem gdzie budujesz i pod jaki urząd podlegasz. Stynkab, a co masz za problem ze styropianem? Kilka fotek http://foto1.m.onet.pl/_m/c6ce1b6f62b961e764183ebc1f0dfcc1,6,19,0.jpg http://foto3.m.onet.pl/_m/5b310a350797fe988f6e9c877dcbb217,6,19,0.jpg Kolor elewacji chyba niezbyt widoczny Proszę nie zwracać uwagi na kostkę w przyszłym roku cała do wymiany. Roślinki przesadzone w jedno miejsce na przezimowanie. Jak skończy się akcja ziemia to dopiero będziemy je prawidłowo rozsadzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 15.10.2008 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2008 http://foto3.m.onet.pl/_m/a6be26b5f32a5b6a2a22cc22cc75f9bf,6,19,0.jpghttp://foto2.m.onet.pl/_m/59a0ae59e09cd16dfad5e088955c0836,6,19,0.jpgGospodarczy, który ostatnio robiliśmy. Dziś mąż zacznie go malować, a wiosną położymy gont na dach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basbur 15.10.2008 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2008 Dziękuję za powitanie;) Agnieszko, wiem, że to złe uczucie, ale zazdroszczę Ci, że jesteś już na takim etapie! Czy łatwo jest zamontować taką bezdrenażową oczyszczalnię? Każdy da radę? Muszę poczytać wiecej na ten temat - póki co pytaliśmy o taką z drenażem i rozsączalnikiem, koszt ok. 7,5 tys brutto na tę chwilę, ze zbiornikiem trzykomorowym. A budować będę w Lubiczu i słyszałam, że na dofinansowanie jest szansa (w tym roku było i mam nadzieję, ze uda się mi się w następnym również Pozdrawiam, Baśka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMajaD 15.10.2008 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2008 Ja ostatnio kupowałam styropian na ocieplenie fundamentu i klej i siatkę i zaprawę zbrojącą, ale nie wiem czy o to chodzi proponuję nie kupować siatki chińskiej, bo podobno twarda, trudniejsza w układaniu i nie można do końca rolki rozwinąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 15.10.2008 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2008 Basia, Ty niedługo też będziesz na takim etapie, szybko minie. Ja polecam oczyszczalnię ROTH bezdrenażową, bo taką mam. Jakby co znam firmę, która zakłada oczyszczalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMajaD 15.10.2008 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2008 Agnieszka masz ładny domek, dlaczego chcesz wymieniać kostkę?też już bym chciała mieszkać w moim, a tu jeszcze tyle pracy, jestem przerażona i juz zmęczona a to dopiero 2-gi miesiąc budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 15.10.2008 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2008 Dziękuję nasza kostka po klejeniu styropianu w zeszłym roku, po elewacji w tym wygląda jakby leżała 10 lat. Na podjeździe jest tymczasowa kostka rozbiórkowa z parkingu koło Galerii (rozbierana jak budowali H&M).Mieliśmy zmieniać tylko tą z podjazdu, ale na chodniku i tarasie wygląda tragicznie. Po skończeniu wszelkich robót brudnych wymienimy ją na nową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 15.10.2008 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2008 ja tylko dumnie napisze ze dzisiejsza noc nasze autko po raz pierwszy spedzilo w garazu. w ostatnia sobote udalo sie wylac wstepna wylewke na zjezdzie a wczoraj na tyle wysprzatalem garaz ze udalo sie autkiem do niego wjechac. szerokosc wjazdu 2,40m to jakby ciut malo zwlaszcza do wjezdzania tylem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michałka 15.10.2008 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2008 Witam serdecznie wszystkich nowych.Jak widze ceny materialow bardzo spadaja - postaram sie byc konkurencyjny. Mam na sprzedarz suporex 24X24x52 oraz tynk reczny Knaufa Goldband - ceny do negocjacji. Moze bedzie wiecej materialu, ale zobacze ile czego zostanie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMajaD 15.10.2008 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2008 czyli stąd wniosek i przestroga, żeby nie kłaść kostki przed brudnymi robotami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 15.10.2008 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2008 jak najbardziej Jeśli ktoś chce namiar na ludzi zakładających kanalizę, robiących oczyszczalnie ścieków to polecam Iema Eko, Irek Kuśnierkiewicz 513-108-056, 603-606-443. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 15.10.2008 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2008 Basia, jak dzwoniłam do Starostwa to mówili, że nie dofinansowują już w tym roku. Jeżeli chodzi o gminę, to w Obrowie robią zapisy na oczyszczalnie. Na początku tego roku jak dzwoniłam mieli zapisane 80 osób. A pieniądze na 1 rok przewidują wykonanie 50 szt. Więc czekania by było na ok. 1,5 roku, bo gmina sama wykonuje (bądź zleca wykonanie) takie oczyszczalnie. Ale może w Lubiczu jest inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basbur 15.10.2008 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2008 Agnieszka, dziękuję za namiar, z pewnością skorzystam. Nastka, z tego co zdązyłam się zorientować, to Lubicz na ten rok też rozdysponował już całą kwotę, ale pod koniec roku mają zacząć zbierać chętnych na następny rok i wtedy - kto pierwszy ten lepszy Czy Ty też złożyłaś taki wniosek? Z wolna popycham tez sprawy do przodu - na piątek umowilam się z architektem, zeby powiedział mi czy na mojej dzialce da sie zbudowac ten dom, który chcę i czy w projekcie da się wprowadzić takie zmiany jakie sobie wymyśliłam A potem to już z górki ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 15.10.2008 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2008 Widzę, że budowanie idzie pełną parą. Ja już mam dosyć wszelkich prac budowlanych. Nawet urządzanie wnętrz już nie jest dla mnie przyjemnością, jestem zmęczona. A przed nami jeszcze ocieplenie domu i układanie kostki. Dzisiaj zabrali nam dwie cieżarówki odpadów pobudowlanych. Uzbierało się tego, że chocho (czy tam hoho )... A teraz siedzę przed kompem i szukam jak by tu firany do salonu uszyć i guzik z tego wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stynkab 15.10.2008 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2008 [stynkab, a co masz za problem ze styropianem?Oczywiście to ja muszę zdecydować jaki styro i tak dalej, znam sie na tym jak kura na pieprzu a co się kogo pytam to słysze inna odpowiedź, i tak:1- poleca izolbet2- mówi że izolbet to g..., i odpada razem ze styro ze ścian i że kreisel3 - mówi że kreisel i izolbet to fuj że atlas jest the best czyli bądź madry pisz wierszei jeszcze sie ciołasy wymądrzają a żaden domu(albo domku tak jak ja) nie budował a najlepiej to jeszcze do mnie gaworzyli co by zwykłego styro nie kupować tylko najlepiej lepszy - a wg nich ten lepszy to organica i jeszcze platinum plus jakbym co najmniej karkosikiem byłakota możena dostaćps ładniutki masz ten domeczek pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 16.10.2008 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 Nastka, z tego co zdązyłam się zorientować, to Lubicz na ten rok też rozdysponował już całą kwotę, ale pod koniec roku mają zacząć zbierać chętnych na następny rok i wtedy - kto pierwszy ten lepszy Czy Ty też złożyłaś taki wniosek? Nie złożyłam, bo przecież nie będę czekać półtora roku, aż gmina raczy mi wykonać oczyszczalnię. A tak to zapłaciłam sama i mam gotową, czekającą na wprowadzenie. Poza tym ja nie mogłam mieć zwykłego rozsączenia, bo u nas woda za wysoko, a gmina robi tylko te tradycyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 16.10.2008 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 ale Wy jesteście w dwóch różnych gminach Odnośnie ziemii. Niestety nie mogę przekazać namiaru, bo facet nie ma już jej za dużo, a ja sama będę potrzebować duuuuuuuuużo. Jestem egoistką, wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts