Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Toruń i okolice...:-)))

MichalTr

Recommended Posts

• Odpowiedzi 10,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• piotrulex

2610

• agnieszkakusi

1719

• nastka79

1115

• madzialenka

513

Moja córcia miała przekłuwane uszy jak miała 7 lat i tak krzyczała że nie chciała dać sobie przekłuć drugiego:) w końcu za namową moją i pani kosmetyczki dała się przekonać, duże znaczenie odegrała też duża porcja deseru lodowego w nagrodę:) - salon kosmetyczny na skarpie koło przychodni, jeszcze tam jest

Moj projekt to:http://www.archon.pl/projekt_domu/Dom_w_aloesie_4/m484d30a8c5988

początkowo myśleliśmy o 'w aloesie2' ale przerazal nas koszt dachu, wiec zapytalismy czy mozna go przekształcic na cos w kształcie dwuspadowego - widocznie sporo ludzi o to pytało, skoro Archon zddecydował się na wypuszczenie wersji 4;)

Jako że jest prawie idealny - nie unikniemy pewnych zmian - chcemy powiekszyc garaz do dwustanowiskowego, ponadto (jesli sie uda - wydłuzyc go) i nad garazem zrobic sypialnię (wyjdzie dosc spora, wiec w niej chce wydzielic mala prywatna lazienke;), do garazu chcemy przenieść kotłownie (mamy miec gaz ziemny), a w pierwotnej kotłowni planuję pomieszczenie gospodarcze i spiżarke. W łazience na dole nie planuje prysznica tylko w jego miejsce pralke i suszarke, moze czyms je oddziele (np. jakąś fantazyjną roletą;) ) co by się ewentualnym gościom tak w oczy nie rzucały. I usilnie myślę nad zsypem na pranie z górnej łazienki ale to się jeszce zobaczy;)

To pokrótce chyba tyle - wszelkie uwagi i pomysły mile widziane;)

Piotr, Ty się ciesz, jeśli córka kolczyki w uszach tylko będzie chciała, nie chcesz wiedzieć nawet na jakie pomysły w kwestii kolczykowania mogą wpaść dzisiejsze nastolatki (a po kolczykach przychodzi moda na tatuaże) :):);)

Pozdrawiam,

Baśka

Piotrulex,

wyczytałam na forum, że możesz polecić dobrą ekipę do więźby i deskowania. Moja ekipa nawaliła, mam strop + scianki poddasza i boję się tak to zostawić przez zimę.

Jeśli to możliwe, proszę o namiary.

Pozdrawiam

Iwona

Darek 696 022-709

dzwon co jakis czas gdyz czesto nie odbiera

z terminami to mialbym pewne obawy ...

powodzenia

Piotrulex,

wyczytałam na forum, że możesz polecić dobrą ekipę do więźby i deskowania. Moja ekipa nawaliła, mam strop + scianki poddasza i boję się tak to zostawić przez zimę.

Jeśli to możliwe, proszę o namiary.

Pozdrawiam

Iwona

Renata z naszego forum ma też namiary na ekipę, która robiła u mnie(ja gdzieś zapodziałam te namiary) - może akurat by mieli jakiś względny termin...

Przyszło mi do głowy takie pytanie (bo tak sobie jeszcze oglądam ten mój projekt i kombinuję;) ) - z której strony świata macie sypialnię małżeńską? I dlaczego akurat tam? Czy są jakieś korzystniejsze/mniej korzystne miejsca dla sypialni?

Póki co myślalam o stronie wschodniej, ale mam ją 'od ulicy', gdybym z kolei chciała nad wejściem to miałabym tez od drogi (mam narozna dzialke). ZOstaje mi jeszcze strona poludniowa i zachodnia i tak siedze i myśle...

Jak jest u Was?

Darek 696 022-709

powodzenia

Pan Darek rzeczywiście zapracowany. Pierwszy wolny termin ma w grudniu (jeśli będzie pogoda) i to jeszcze musiałby mnie gdzieś "wcisnąć". Jeśli nikogo nie znajdę wcześniej a pogoda będzie znośna to mam się odezwać.

Darek 696 022-709

powodzenia

Pan Darek rzeczywiście zapracowany. Pierwszy wolny termin ma w grudniu (jeśli będzie pogoda) i to jeszcze musiałby mnie gdzieś "wcisnąć". Jeśli nikogo nie znajdę wcześniej a pogoda będzie znośna to mam się odezwać.

robili nam wiezbe, deski i pape - bardzo zadowolony

na dachowce i dodatkach zaoszczedzilismy 8 zata na metrze robociny i wzielismy innych - nie bylo to dobre posuniecie ...