renata3 17.10.2008 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2008 Piotrulex, wyczytałam na forum, że możesz polecić dobrą ekipę do więźby i deskowania. Moja ekipa nawaliła, mam strop + scianki poddasza i boję się tak to zostawić przez zimę. Jeśli to możliwe, proszę o namiary. Pozdrawiam Iwona Renata z naszego forum ma też namiary na ekipę, która robiła u mnie(ja gdzieś zapodziałam te namiary) - może akurat by mieli jakiś względny termin... Mam namiary - ale oni zaczynaja u nas dach za tydzien robic. Sa zajeci do poczatku grudnia. Jezeli chcesz to podesle na priv. Pozdrawiam renata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zukow 17.10.2008 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2008 ile w taką pogodę trzeba czekać aby wysechł klej na siatce? Czyli abym mógł położyć baranka?? Jak to poznać - ile minimum? Jakieś sugestie, podpowiedzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzialenka 17.10.2008 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2008 A teraz siedzę przed kompem i szukam jak by tu firany do salonu uszyć i guzik z tego wiem Kochana, ja temat firanek przerabiam od jakis 3 miesiecy. Dzis zamowilam wreszcie karnisze, a w poniedzialek zamawiam firanki. Mysle, ze za 2 tygodnie bedzie wszystko gotowe, wiec wpadaj na herbatke. Odpoczynek dobrze Ci zrobi. No i mam nadzieje, ze droge pamietasz. Pozdrowionka Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 20.10.2008 05:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 Zukow, z tym barankiem to tak naprawdę poczekaj do wiosny. My zakładaliśmy styropian w październiku ubiegłego roku i tak naprawdę dopiero późną wiosną było wszystko ok.Wcześniej jak była duża wilgoć w powietrzu to na elewacji widać było jak odbijają się kołki od styropianu.W piatek byłam z Sylwią u kosmetyczki przekłuć uszka.. Była bardzo zaskoczona, bo zabrałam ją z przedszkola i pojechałam prosto do kosmetyczki. Dzielna dziewczynka! Nawet nie zapłakała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMajaD 20.10.2008 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 Brawo, zuch dziewczynka:) a ja muszę się pochwalić, że mamy już strop, w sobotę było zalewanie, poszło szybko, gruszki przyjechały jedna po drugiej, pompa pracowała godzinę, wypompowała 13 m3 przez sobotę i niedzielę impregnowaliśmy naszą więźbę, oj napracowaliśmy się, mam zakwasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basbur 20.10.2008 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 Aga, gratuluję odważnej córeczki Po wizycie u architekta wiem już, że kupię ten projekt. Okazało się tylko, że dom nie może stać tak jak chcieliśmy, bo linie zabudowy są dość mocno przesunięte - od jednej drogi 8 m, od drugiej 9 m, trochę dużo i nie bardzo nam to pasuje. W warunkach zabudowy mam jednak napisane, ze nieprzekraczalna linia zabudowy nie dotyczy m.in. podcieni, balkonów i GARAŻU. Czy ktoś z Was się orientuje albo robił być moze coś takiego u siebie, że wysuwał garaż za, a właściwie przed linię zabudowy? Co w sytuacji gdy nad garażem jest pokój? Można to wówczas w dalszym ciągu traktować jako garaż czy już nie? Pan 'projektor' twierdzi, że można, ale jakoś nie do końca mu ufam i boję się, że jakiś biurokratosłużbista w starostwie nie da mi pozwolenia na taki manewr Ach, nie mogę się juz doczekać momentu wbicia pierwszej łopaty Pozdrawiam, Baśka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
13hp 20.10.2008 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 ile w taką pogodę trzeba czekać aby wysechł klej na siatce? Czyli abym mógł położyć baranka?? Jak to poznać - ile minimum? Jakieś sugestie, podpowiedzi? Jak baramek silikonowy to miesiąc. Jak mineralny to pewnie z tydzień. U mnie klej wysychał dosyć szybko (kilka dni), ale był kruchy, teraz jest znacznie twardszy. Właśnie u siebie chciałem położyć tynk mineralny i pomalować go farbą silikonową, ale podobono między operacjami powinna być miesięczna przerwa. Co robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 20.10.2008 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 My w sobotę dokupiliśmy resztę płytek. Teraz czekamy, aż płytkarz skończy i zabieramy się za temat paneli podłogowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 20.10.2008 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 A u nas dzisiaj zaczynają temat kostki. Przyjechała ekipa i "rządzi" na działce Gruzu z działki się pozbyliśmy, choć nie powiem nie była to tania sprawa. Ale przynajmniej przejaśniło się na tyłach A teraz znowu robi się kolejna góra, tym razem odpady styropianowe. Czy styro da się spalić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 20.10.2008 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 dać się da, ale nie radzę...smród, dym...to nie najlepszy sposób na poznawanie sąsiadów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMajaD 20.10.2008 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 no właśnie, jak się pozbyć gruzu i innych śmieci z budowy, u nas juz się trochę tego zebrało, papierowe worki murarze palą na bieżąco ale co z resztą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 20.10.2008 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 dać się da, ale nie radzę...smród, dym...to nie najlepszy sposób na poznawanie sąsiadów o wlasnie to fatalny pomysl najlepszy to wywozic sukcesywnie do pojemnikow w celu segregacji odpadow u nas nie bylo nic palone, ani 1 worek po cemencie, kawalek folii, czy nawet 1 kulka styropianu Robimy to dla siebie, nie dla innych i bez ogladania sie na innych ... Proponuje robic podobnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 20.10.2008 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 wywozić sukcesywnie lub na koniec budowy zamówić kontener.Nie ma innego wyjścia. Do nas kto przyjeżdżał z rubinkowa to w drogę powrotną dostawał duży worek ze śmieciami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMajaD 20.10.2008 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 tak właśnie będę robić u nas stoją kontenery do segregacji odpadów, przynajmniej te plastiki powyrzucamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 20.10.2008 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 a do którego pojemnika zakwalifikowac styropian? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 20.10.2008 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 Ola, już też się nad tym zastanawiałam. Mam zawsze problem w domu z kartonami po sokach - gdzie to wrzucać? W Niemczech wydaje mi się, że to do plastików wrzucają, ale pewna nie jestem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMajaD 20.10.2008 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 styropian to chyba zupełnie inna kategoria ja akurat kartony wyrzucam do papieru, ale też nie jestem pewna czy dobrze robię, w środku jest powłoka z aluminium to można tez do metalu zakwalifikować w Niemczech, przynajmniej na osiedlu mojej siostry, są osobne pojemniki na opakowania do recyclingu, przynajmniej się nie przejmują gdzie wrzucać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 20.10.2008 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 słuchajcie, ratujcie...potrzebuję pilnie roboty dla pewnego młodego gościa jako zaopatrzeniowiec (pracował w Baumacie) lub handlowiec. Sprawa pilna. Liczę na odzew, z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMajaD 20.10.2008 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 Nie ta branża, ale wklejam link do ogłoszenia: http://praca.gratka.pl/pracodawca/szukaj/tresc/kierowcasprzedawca_van_seller-929716.html?ap=188130&utm_source=ap_praca&utm_medium=email&utm_campaign=ap&sesja_gratka=8359c73f1dabd2f8b209eadb5a0798aa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 20.10.2008 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 a do którego pojemnika zakwalifikowac styropian? jesli do wyboru najczesciej jest: - szklo - papier - tworzywo sztuczne to za specjalnie bym sie nie zastanawial Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts