Radosławski 24.10.2008 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 Jeżeli szukasz dużej działki na dom lub działalność napisz. Powierzchnia 7000 metrów ,media ,bardzo dobre położenie aktualny plan zagospodarowania przestrzennego. 5 kilometrow od Torunia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 24.10.2008 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 hmmm...ale tu nie pośrednictwo nieruchomości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 24.10.2008 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 agnieszkakusi napisał: hmmm...ale tu nie pośrednictwo nieruchomości niby tak jednak temat budowlany ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMajaD 24.10.2008 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 mam pytanie do osób które budują/budowaly domek z dachem dwuspadowym, chodzi mi o jętki lub jaskółki jak kto woli, za i przeciw. Wiem, że o gustach się nie dyskutuje bo każdemu coś innego się podoba, ale chętnie poznam opinie innych pozdrawiamMaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radosławski 24.10.2008 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 agnieszkakusi kiedyś pewnie też szukałaś działki a ten wpis jest właśnie dla takich osób. Potraktuj to czysto informacyjnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zukow 26.10.2008 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2008 13hp napisał: Zukow podjąłeś decyzję - ocieplasz czy czekasz do wiosny? właśnie wczoraj żona dokonała odbioru tynków - była zadowolona więc zapłaciliśmy naszym majstrom i nawet się specjalnie nie targowaliśmy Takich jeszcze nie widziałem chłopaków starannych, ziemie dookoła domu zagrabili wyzbierali styropian siatkę i inne odpadki popakowali w worki i poukładali w stertę , krokwie czyste podbitka także, parapety bez zastrzeżeń, okna całe i czyste no i co najważniejsze tynk równy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LUMIK 26.10.2008 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2008 Czy korzystaliscie z firm kominkowych z Torunia, jeśli tak to możecie kogos polecić? Obudowa z karton gipsu z półkami i wkład. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 27.10.2008 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 JaMajaD napisał: mam pytanie do osób które budują/budowaly domek z dachem dwuspadowym, chodzi mi o jętki lub jaskółki jak kto woli, za i przeciw. Wiem, że o gustach się nie dyskutuje bo każdemu coś innego się podoba, ale chętnie poznam opinie innych pozdrawiam Maja my mamy 2-spadowy ale nie rozumiem pytania ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 27.10.2008 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 Zukow napisał: 13hp napisał: Zukow podjąłeś decyzję - ocieplasz czy czekasz do wiosny? właśnie wczoraj żona dokonała odbioru tynków - była zadowolona więc zapłaciliśmy naszym majstrom i nawet się specjalnie nie targowaliśmy Takich jeszcze nie widziałem chłopaków starannych, ziemie dookoła domu zagrabili wyzbierali styropian siatkę i inne odpadki popakowali w worki i poukładali w stertę , krokwie czyste podbitka także, parapety bez zastrzeżeń, okna całe i czyste no i co najważniejsze tynk równy. chodzi o tynki ozdobne ns styropianie ? jesli tak to prosze jakies info cenowe, materialy, robocizna i czas ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMajaD 27.10.2008 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 chodzi mi o tą drewnianą część widoczną od szczytu budynku, niekórzy robią proste jętki, niektórzy ozdobne, jakieś frezy itp, a jeszcze inni nie mają widocznych tych elementów... a ja nie wiem jak chcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 27.10.2008 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 odnosnie okien, o których pisałam jest to 9 sztuk okien pcv w dwustronnej okleinie, szyba i okucia antywałamaniowe. 8 sztuk okien 1465x1435 i jeden balkon. Cena 3 tysiące. Czy ktoś z Was był może zimą w górach (najlepiej Slowacja) i może polecić jakieś fajne, niezbyt zaludnione miejsce? Chcemy w styczniu wyjechać na tydzień i trochę zmienic otoczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 27.10.2008 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 JaMajaD napisał: chodzi mi o tą drewnianą część widoczną od szczytu budynku, niekórzy robią proste jętki, niektórzy ozdobne, jakieś frezy itp, a jeszcze inni nie mają widocznych tych elementów... a ja nie wiem jak chcę wszystko ekstremalnie proste zadnych zdobiel, luczkow i innych pierdółek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 27.10.2008 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 agnieszkakusi napisał: ..... Czy ktoś z Was był może zimą w górach (najlepiej Slowacja) i może polecić jakieś fajne, niezbyt zaludnione miejsce? Chcemy w styczniu wyjechać na tydzień i trochę zmienic otoczenie tak okolice miejscowosci Oravice troche bylismy w Murzasichle k/zakopca - cicha fajna miejscowosc z dobrym dojazdem przez PN do zakopca troszke tez w Oravice zima szczegolnie polecamy zrodla termalne. lezysz sobie pod golum niebaem w goracej wodzie, patrzysz na osniezone tatry i wielkie choinki, wychodzisz i turlasz sie w sniegu robiac przy okazji kilka zdjec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 27.10.2008 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 Piotrulex, a jakieś bliższe namiary? Gdzie robiliście rezerwacje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IwonaWitek 27.10.2008 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 renata3 napisał: nastka79 napisał: Iwona&Witek napisał: Piotrulex, wyczytałam na forum, że możesz polecić dobrą ekipę do więźby i deskowania. Moja ekipa nawaliła, mam strop + scianki poddasza i boję się tak to zostawić przez zimę. Jeśli to możliwe, proszę o namiary. Pozdrawiam Iwona Renata z naszego forum ma też namiary na ekipę, która robiła u mnie(ja gdzieś zapodziałam te namiary) - może akurat by mieli jakiś względny termin... Mam namiary - ale oni zaczynaja u nas dach za tydzien robic. Sa zajeci do poczatku grudnia. Jezeli chcesz to podesle na priv. Pozdrawiam renata Witam, Udało mi się przekonać moją "starą" ekipę i dzisiaj zaczynają dach. Zostawiać dach na grudzień to bardzo ryzykowne. Już teraz pogoda jest kiepska. Mam nadzieję, że dadzą radę. Wkurza mnie ta pogoda, wczoraj słońce a dzisiaj jak na złość pada! No, ale nie może być zbyt łatwo..... Pozdrawiam Iwona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMajaD 27.10.2008 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 Ja mogę polecić Szczawnicę - schronisko na Bereśniku, Pieniny zimą są szczególnie piękne, dojście do schroniska ze Szczawnicy dogodne, około 40 minut pieszo, schronisko dobrze wyposażone, posiłki ciepłe na miejscuhttp://www.beresnik.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 27.10.2008 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 agnieszkakusi napisał: Piotrulex, a jakieś bliższe namiary? Gdzie robiliście rezerwacje? Murzasichle moze i sobie przypomne lub znajde - duzy i tani pensjonat o wystarczajacym standardzie, dobre i bardzo tanie zarcie Co do Oravic nie ma szans - to bylo goscinnie i nie my to zalatwialismy Bylismy tam krotko i w zasadzie tylko o termalnych zrodlach moge wiecej napisac, narty to tylko w Polsce - dla nas wystarczy po slowacji nawet wiele nie jezdzilismy. ledwo nam sie udawalo dojechac bez lancuchow na zrodla i z powrotem - straszne sniegi wtedy tam byly choc narty to nam w Wisle leza Wisła Malinka, stok cienków lub podobnie oblodzony czarny szlak w polowie wiosny to jest to co adrenalinka i mocno carvingowa deska lubi najbardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolinek 27.10.2008 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 Ja byłam w Małe Ciche koło Zakopanego stok długi dla mojej rodziny wystarczający. Córka początkujaca , mama ( ja) asekurantka , było ok. Polecamhttp://www.maleciche.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zukow 27.10.2008 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 piotrulex napisał: Zukow napisał: 13hp napisał: Zukow podjąłeś decyzję - ocieplasz czy czekasz do wiosny? właśnie wczoraj żona dokonała odbioru tynków - była zadowolona więc zapłaciliśmy naszym majstrom i nawet się specjalnie nie targowaliśmy Takich jeszcze nie widziałem chłopaków starannych, ziemie dookoła domu zagrabili wyzbierali styropian siatkę i inne odpadki popakowali w worki i poukładali w stertę , krokwie czyste podbitka także, parapety bez zastrzeżeń, okna całe i czyste no i co najważniejsze tynk równy. chodzi o tynki ozdobne ns styropianie ? jesli tak to prosze jakies info cenowe, materialy, robocizna i czas ... zapłaciłem 8,5k za: - 220 m2 tynków, -osadzenie 11 parapetów, - założenie wysięgnika pod satelitę, - zrobienie ozdobnej listwy nad oknami z 2cm styropianu (+dla 2 okrągłych - w sumie 13 okien) - wykonanie 2-ch łuków 3 metrowych - takie mini arkady - co zajęło im w sumie jeden dzień ekstra ... a zapomniałem jeszcze pomalowali mi w połowie domu krokwie i podbitkę bo ja nie zdążyłem . Materiał sam kupiłem: styro Genderka, kleje, siatka i tynk Webera, zabrakło mi 2 worki tynku to sami pojechali dokupili i nie zawracali głowy głupotami. Styro kleili na warkocz + 3 placki. 8 dni roboczych od 7 rano do 18:00 - 3 gości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 28.10.2008 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 Zukow napisał: zapłaciłem 8,5k za: - 220 m2 tynków, -osadzenie 11 parapetów, - założenie wysięgnika pod satelitę, - zrobienie ozdobnej listwy nad oknami z 2cm styropianu (+dla 2 okrągłych - w sumie 13 okien) - wykonanie 2-ch łuków 3 metrowych - takie mini arkady - co zajęło im w sumie jeden dzień ekstra ... a zapomniałem jeszcze pomalowali mi w połowie domu krokwie i podbitkę bo ja nie zdążyłem . Materiał sam kupiłem: styro Genderka, kleje, siatka i tynk Webera, zabrakło mi 2 worki tynku to sami pojechali dokupili i nie zawracali głowy głupotami. Styro kleili na warkocz + 3 placki. 8 dni roboczych od 7 rano do 18:00 - 3 gości dzieki ciezko mi zweryfikowac cene gdyz ich nie znam ale zostanie ku pamieci jak bedziem z jakas firma na wiosne rozmawiac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts