Radosławski 24.10.2008 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 Jeżeli szukasz dużej działki na dom lub działalność napisz. Powierzchnia 7000 metrów ,media ,bardzo dobre położenie aktualny plan zagospodarowania przestrzennego. 5 kilometrow od Torunia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 24.10.2008 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 hmmm...ale tu nie pośrednictwo nieruchomości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 24.10.2008 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 hmmm...ale tu nie pośrednictwo nieruchomości niby tak jednak temat budowlany ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMajaD 24.10.2008 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 mam pytanie do osób które budują/budowaly domek z dachem dwuspadowym, chodzi mi o jętki lub jaskółki jak kto woli, za i przeciw. Wiem, że o gustach się nie dyskutuje bo każdemu coś innego się podoba, ale chętnie poznam opinie innych pozdrawiamMaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radosławski 24.10.2008 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 agnieszkakusi kiedyś pewnie też szukałaś działki a ten wpis jest właśnie dla takich osób. Potraktuj to czysto informacyjnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zukow 26.10.2008 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2008 Zukow podjąłeś decyzję - ocieplasz czy czekasz do wiosny? właśnie wczoraj żona dokonała odbioru tynków - była zadowolona więc zapłaciliśmy naszym majstrom i nawet się specjalnie nie targowaliśmy Takich jeszcze nie widziałem chłopaków starannych, ziemie dookoła domu zagrabili wyzbierali styropian siatkę i inne odpadki popakowali w worki i poukładali w stertę , krokwie czyste podbitka także, parapety bez zastrzeżeń, okna całe i czyste no i co najważniejsze tynk równy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LUMIK 26.10.2008 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2008 Czy korzystaliscie z firm kominkowych z Torunia, jeśli tak to możecie kogos polecić? Obudowa z karton gipsu z półkami i wkład. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 27.10.2008 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 mam pytanie do osób które budują/budowaly domek z dachem dwuspadowym, chodzi mi o jętki lub jaskółki jak kto woli, za i przeciw. Wiem, że o gustach się nie dyskutuje bo każdemu coś innego się podoba, ale chętnie poznam opinie innych pozdrawiam Maja my mamy 2-spadowy ale nie rozumiem pytania ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 27.10.2008 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 Zukow podjąłeś decyzję - ocieplasz czy czekasz do wiosny? właśnie wczoraj żona dokonała odbioru tynków - była zadowolona więc zapłaciliśmy naszym majstrom i nawet się specjalnie nie targowaliśmy Takich jeszcze nie widziałem chłopaków starannych, ziemie dookoła domu zagrabili wyzbierali styropian siatkę i inne odpadki popakowali w worki i poukładali w stertę , krokwie czyste podbitka także, parapety bez zastrzeżeń, okna całe i czyste no i co najważniejsze tynk równy. chodzi o tynki ozdobne ns styropianie ? jesli tak to prosze jakies info cenowe, materialy, robocizna i czas ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMajaD 27.10.2008 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 chodzi mi o tą drewnianą część widoczną od szczytu budynku, niekórzy robią proste jętki, niektórzy ozdobne, jakieś frezy itp, a jeszcze inni nie mają widocznych tych elementów... a ja nie wiem jak chcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 27.10.2008 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 odnosnie okien, o których pisałam jest to 9 sztuk okien pcv w dwustronnej okleinie, szyba i okucia antywałamaniowe. 8 sztuk okien 1465x1435 i jeden balkon. Cena 3 tysiące. Czy ktoś z Was był może zimą w górach (najlepiej Slowacja) i może polecić jakieś fajne, niezbyt zaludnione miejsce? Chcemy w styczniu wyjechać na tydzień i trochę zmienic otoczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 27.10.2008 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 chodzi mi o tą drewnianą część widoczną od szczytu budynku, niekórzy robią proste jętki, niektórzy ozdobne, jakieś frezy itp, a jeszcze inni nie mają widocznych tych elementów... a ja nie wiem jak chcę wszystko ekstremalnie proste zadnych zdobiel, luczkow i innych pierdółek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 27.10.2008 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 ..... Czy ktoś z Was był może zimą w górach (najlepiej Slowacja) i może polecić jakieś fajne, niezbyt zaludnione miejsce? Chcemy w styczniu wyjechać na tydzień i trochę zmienic otoczenie tak okolice miejscowosci Oravice troche bylismy w Murzasichle k/zakopca - cicha fajna miejscowosc z dobrym dojazdem przez PN do zakopca troszke tez w Oravice zima szczegolnie polecamy zrodla termalne. lezysz sobie pod golum niebaem w goracej wodzie, patrzysz na osniezone tatry i wielkie choinki, wychodzisz i turlasz sie w sniegu robiac przy okazji kilka zdjec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 27.10.2008 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 Piotrulex, a jakieś bliższe namiary? Gdzie robiliście rezerwacje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IwonaWitek 27.10.2008 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 Piotrulex, wyczytałam na forum, że możesz polecić dobrą ekipę do więźby i deskowania. Moja ekipa nawaliła, mam strop + scianki poddasza i boję się tak to zostawić przez zimę. Jeśli to możliwe, proszę o namiary. Pozdrawiam Iwona Renata z naszego forum ma też namiary na ekipę, która robiła u mnie(ja gdzieś zapodziałam te namiary) - może akurat by mieli jakiś względny termin... Mam namiary - ale oni zaczynaja u nas dach za tydzien robic. Sa zajeci do poczatku grudnia. Jezeli chcesz to podesle na priv. Pozdrawiam renata Witam, Udało mi się przekonać moją "starą" ekipę i dzisiaj zaczynają dach. Zostawiać dach na grudzień to bardzo ryzykowne. Już teraz pogoda jest kiepska. Mam nadzieję, że dadzą radę. Wkurza mnie ta pogoda, wczoraj słońce a dzisiaj jak na złość pada! No, ale nie może być zbyt łatwo..... Pozdrawiam Iwona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMajaD 27.10.2008 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 Ja mogę polecić Szczawnicę - schronisko na Bereśniku, Pieniny zimą są szczególnie piękne, dojście do schroniska ze Szczawnicy dogodne, około 40 minut pieszo, schronisko dobrze wyposażone, posiłki ciepłe na miejscuhttp://www.beresnik.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 27.10.2008 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 Piotrulex, a jakieś bliższe namiary? Gdzie robiliście rezerwacje? Murzasichle moze i sobie przypomne lub znajde - duzy i tani pensjonat o wystarczajacym standardzie, dobre i bardzo tanie zarcie Co do Oravic nie ma szans - to bylo goscinnie i nie my to zalatwialismy Bylismy tam krotko i w zasadzie tylko o termalnych zrodlach moge wiecej napisac, narty to tylko w Polsce - dla nas wystarczy po slowacji nawet wiele nie jezdzilismy. ledwo nam sie udawalo dojechac bez lancuchow na zrodla i z powrotem - straszne sniegi wtedy tam byly choc narty to nam w Wisle leza Wisła Malinka, stok cienków lub podobnie oblodzony czarny szlak w polowie wiosny to jest to co adrenalinka i mocno carvingowa deska lubi najbardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolinek 27.10.2008 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 Ja byłam w Małe Ciche koło Zakopanego stok długi dla mojej rodziny wystarczający. Córka początkujaca , mama ( ja) asekurantka , było ok. Polecamhttp://www.maleciche.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zukow 27.10.2008 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 Zukow podjąłeś decyzję - ocieplasz czy czekasz do wiosny? właśnie wczoraj żona dokonała odbioru tynków - była zadowolona więc zapłaciliśmy naszym majstrom i nawet się specjalnie nie targowaliśmy Takich jeszcze nie widziałem chłopaków starannych, ziemie dookoła domu zagrabili wyzbierali styropian siatkę i inne odpadki popakowali w worki i poukładali w stertę , krokwie czyste podbitka także, parapety bez zastrzeżeń, okna całe i czyste no i co najważniejsze tynk równy. chodzi o tynki ozdobne ns styropianie ? jesli tak to prosze jakies info cenowe, materialy, robocizna i czas ... zapłaciłem 8,5k za: - 220 m2 tynków, -osadzenie 11 parapetów, - założenie wysięgnika pod satelitę, - zrobienie ozdobnej listwy nad oknami z 2cm styropianu (+dla 2 okrągłych - w sumie 13 okien) - wykonanie 2-ch łuków 3 metrowych - takie mini arkady - co zajęło im w sumie jeden dzień ekstra ... a zapomniałem jeszcze pomalowali mi w połowie domu krokwie i podbitkę bo ja nie zdążyłem . Materiał sam kupiłem: styro Genderka, kleje, siatka i tynk Webera, zabrakło mi 2 worki tynku to sami pojechali dokupili i nie zawracali głowy głupotami. Styro kleili na warkocz + 3 placki. 8 dni roboczych od 7 rano do 18:00 - 3 gości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 28.10.2008 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 zapłaciłem 8,5k za: - 220 m2 tynków, -osadzenie 11 parapetów, - założenie wysięgnika pod satelitę, - zrobienie ozdobnej listwy nad oknami z 2cm styropianu (+dla 2 okrągłych - w sumie 13 okien) - wykonanie 2-ch łuków 3 metrowych - takie mini arkady - co zajęło im w sumie jeden dzień ekstra ... a zapomniałem jeszcze pomalowali mi w połowie domu krokwie i podbitkę bo ja nie zdążyłem . Materiał sam kupiłem: styro Genderka, kleje, siatka i tynk Webera, zabrakło mi 2 worki tynku to sami pojechali dokupili i nie zawracali głowy głupotami. Styro kleili na warkocz + 3 placki. 8 dni roboczych od 7 rano do 18:00 - 3 gości dzieki ciezko mi zweryfikowac cene gdyz ich nie znam ale zostanie ku pamieci jak bedziem z jakas firma na wiosne rozmawiac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts