LUMIK 30.10.2008 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 ale ja naprawde nie moge dojechać Ratunku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 30.10.2008 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 ale ja naprawde nie moge dojechać Ratunku Ty stoisz gdzies tam od 3 dni na tej bagnistej drodze czy jak? podaj namiary gps to podjade i Cie wyciagne tak na powanie to nie wiem co podpowiedziec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyzak74 30.10.2008 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Lumik. Na ul. Chrobrego jest firma Koma , maja w brud gruzu na zbycie za darmo. Mozna sie z gosciem umowic , sam za darmo zaladuje. Mam to co ty , 2 dni popadalo i w tym czasie zasypywalismy fundamenty. Koparka rozoral cala dzielke. Dzis nawiezli 8 wywrotek gruzu i juz jest ok. Najtanszy transport jaki znalazlem to trasnbub. Biora 150 zl netto za kurs duzego samochodu. Bynajmniej mnie tak kasowali do Lubicza. Zadzwon jutro do mnie pod 509861505 podam namiary na jednych i drugich. Jak zadzonisz rano to moze jutro jeszcze zrobia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 31.10.2008 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2008 Transbud kasuje za roboczo godzinę i naprawdę wychodzi najtaniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyzak74 31.10.2008 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2008 od nas brali za kurs. 3 kursy , 1 samochod 4,5 godziny pracy, 450 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sabinanornicka 31.10.2008 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2008 Witam, Dołaczam do Wszej-Naszej grupy budujących Mamy już pozwolenie na budowę i czekamy na kredyt własnie:/ w między czasie wybrałam już materiały budowane (chyba będziemy sie zaopatrywać w hurtowni Agmar w Łubiance (bo tam sie budujemy) - ale chyba jeszcze sie skusze na wycenę w hutowni Mat-Bud - która tak polecacie:D drzwi , bram i rolety oraz okna mam z głowt bo pracuję w Oknopaście w Toruniu - to był najmniejszy problem Mam już wizje na urządzenie domu - kuchnia , łazienka i salon wybrany:D największy problem nam z sypialnią :/ ale o jeszcze troche czasu jest.... budujemy IRYSA http://www.domnahoryzoncie.pl/pl/index.php?s=33&a=68&sid=5 ale wersję poszerzoną dom na działce wytyczony teraz tylko kasa i ruszamy pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 31.10.2008 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2008 no witamy Jakby co rabat na okienka dla forumowiczów będzie, no nie? żartuję Kiedyś zastanawialiśmy się nad Irysem. Ma super kuchnię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMajaD 31.10.2008 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2008 witam nową forumowieczkę ja właśnie szukam okien i drzwi, w oknoplaście też byłam ale jeszcze nie zdecydowałam, teraz czekam na wycenę z oknomontu Irys kiedyś mi się też podobał, ale mojemu męzowi niestety nie:( Wydaje mi się że taki właśnie domek stoi niedaleko mnie czyli w Głogowie, już zamieszkany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michałka 31.10.2008 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2008 Mowiac o resztkach po budowie - mnie zostalo 60 sztuk suporexu - mozna tym od biedy wylozyc dojazd na budowe albo co sie tylko chce.Jak ktos bedzie chetny po okazyjnej cenie to zapraszam - transportu niestety nie mam wlasnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzialenka 31.10.2008 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2008 A witamy, witamy. Teraz prosimy zalozyc dziennik i ze szczegolami opowiadac nam co sie dzieje na budowie - powiedziala ta, ktorej nie mozna bylo zagnac do pisania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SebDan 01.11.2008 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2008 "Mam już wizje na urządzenie domu - kuchnia , łazienka i salon wybrany:D największy problem nam z sypialnią :/ ale o jeszcze troche czasu jest...." Sabina, podziwiam, ze masz juz zaplanowana cala chalupe. My jestesmy teraz na etapie stropu a ja caly czas zmieniam zdanie jesli chodzi o style. Mam zalozony folder gdzie zbieram ciekawe wycinki i wydrukowane aranzacje ale co rusz przychodzi mi do głowy cos nowego. My tez mamy projekt z pracowni Horyzont. Powodzenia z kredytem no i jak juz dostaniecie to do boju!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sabinanornicka 01.11.2008 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2008 dzięki za ciepłe powitanie oczywiście rabaty na okna zapewnione a na Irysa zdecydowaliśmy się po wizycie w Irysie pobudowanych przez mojego Klienta i od razu wiedzieliśmy z mężem że to ten !!! chociaż Marcinowi też się na początku nie podobał ;/ Dziennik założę ale jak dostanie kredyt - nie chce zapeszać Wizje na urządzenie domu zmieniałam już z tysiąc razy ale w końcu jakoś wracałam do pierwotnych założeń i stwierdzam , że one są najlepsze - też mam mnóstwo zdjęć pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SebDan 02.11.2008 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2008 Mam pytanie dotyczące okna/drzwi tarasowych. Nasza wneka jest dosc pokazna (270x210) i wiem, ze przewidziana jest na 3 skrzydla. Ja jednak chcialabym sie pokusic o wstawienie tylko dwoch szerszych. Czy konstrukcyjnie jest to mozliwe? Jakie jest wasze doswiadczenie zwiazane z oknami/drzwiami na taras? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakota 02.11.2008 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2008 w między czasie wybrałam już materiały budowane (chyba będziemy sie zaopatrywać w hurtowni Agmar w Łubiance (bo tam sie budujemy) - ale chyba jeszcze sie skusze na wycenę w hutowni Mat-Bud - która tak polecacie:D czasem mi się zdarza podczytywać tą grupę, bo buduję się między Bydgoszczą a Toruniem chociaż mam aż 18 kilometrów drogi, to zaopatruję się w Łubiance akurat, na ceny nie narzekam i zawsze jest super z dostawą, polecam a MAT - BUD - ten w Złejwsi to z moich doświadczeń totalna porażka raz zdarzyło mi się zamówić, czekałam trzy dni wydzwaniając, robota stała mieli dać specjalną cenę - nie dali wyceny kominów nie zrobili wycena stropu wyszła u nich bardzo niekorzystnie (zdecydowanie taniej i w Łubiance i w Czarnowie) wycena dachówki takoż - byli 6 zł drożsi na metrze niż bydgoski "Cegpol" więcej nie próbuję, dla mnie akurat lipa pozdrawiam Torunian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowalijki 02.11.2008 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2008 Dzięki wszystkim za posty dotyczące kominków z płaszczem wodnym, solarów. My robimy tynki wewnętrzne i powoli będę zaczynać urządzać wnętrza - powiem szczerze, że największy problem mam z kolorami nie bardzo też mam pomysł na obudowę kominka - jak ktoś coś ciekawego widział to chętnie skorzystam z namiarów na stronę http://www., myślę w gabinecie o półce z regipsu na książki i dokumenty w narożniku dwóch ścian. Pozdrawiam wszystkich budujących i męczących się z wykończeniówką papa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakota 02.11.2008 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2008 Mam pytanie dotyczące okna/drzwi tarasowych. Nasza wneka jest dosc pokazna (270x210) i wiem, ze przewidziana jest na 3 skrzydla. Ja jednak chcialabym sie pokusic o wstawienie tylko dwoch szerszych. Czy konstrukcyjnie jest to mozliwe? Jakie jest wasze doswiadczenie zwiazane z oknami/drzwiami na taras? u mnie jest tak samo - 3 drzwi po 90 cm i w tych firmach które robiły mi wycenę, dwóch otwieranych drzwi nie bardzo chcą zrobić mogą zrobić przesuwne, ale to duuużo drożej no i problem z myciem rolety od wewnątrz na martwym oknie w tych dniach będę zamawiać - i chyba będą te 3 drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyzak74 02.11.2008 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2008 przy takiej wnęce w grę wchodza tylko przesuwne. Jet to troche drozsza zabawka ale mozliwa w 100 procentach do zrobienia. Robilem w piatek wycene dla klienta i okna przesuwne do tych wymiarów wyszlo o 1300 zl drozsze od trzyskrzydłowego okna gdzie sa 2 skrzydla z ruchomym slupkiem i tzw slepe skrzydlo. Mam 1 producenta ktory zrobi takie duze skrzydla ale wg mnie jest to bezuzyteczne. Nie wyobrazam sobie miec skrzydla o ok 105 cm szerokosci. Zajmuje znaczna czesc salonu po otwarciu. Podziel to lepiej na 3 rowne czesi. Efekt wizualny bedzie ok a ich uzytkowanie znaczanie przyjemniejsze. Nie wiem jakich okien poszukujesz ale wez pod uwage iz przy kolorze okna ma pewna rozszerzalnosc i czym wieksze skrzydlo tym wieksze prawdopodobienstwo czestych regulacji, obbwieszania itp. A tego przeciez nie lubimy. Prawda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyzak74 02.11.2008 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2008 oczywiscie przy szer 270\cm skrzydlo by mialo ok 125 cm a nie 105. przepraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SebDan 02.11.2008 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2008 ...Nie wiem jakich okien poszukujesz ale wez pod uwage iz przy kolorze okna ma pewna rozszerzalnosc i czym wieksze skrzydlo tym wieksze prawdopodobienstwo czestych regulacji, obbwieszania itp. A tego przeciez nie lubimy. Prawda Wielkie dzieki za rzeczowa odpowiedz. Rzeczywiscie, czesta regulacja i obbwieszanie sie drzwi mrozi krew w zylach. Opcja z niemozliwoscia mycia rolety od wewnatrz tez mnie nieco odwiodla od 2 skrzydel. To teraz mam nastepny orzech do zgryzienia: jesli 3 czesciowe to jakie... Tutaj chyba sklonilabym sie ku otwiernym ale musze jeszcze podrazyc ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyzak74 02.11.2008 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2008 tu nie ma co drazyc. podziel to na 3 rowne czesci. Dwa skrzydla ze slupkiem ruchomum stanowia czesc integralna. Musisz tylko wiedziec ktore skrzydlo bedziesz najczesciej jako pierwsze otwieral. Drugie otworzysz zaraz po nim. Po otwarciu ich obu masz przejscie ok 165 cm.chyba wystarczy. Jezeli koniecznie musisz miec dostep do rolet to trzecie skrzydlo zrob otwierane rowniez. Koszzt nie duzo wiekszy a problem rozwiazany. I po sprawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts