JaMajaD 11.12.2008 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 kiedyś robiłam w ten sposób (ale to przepis z diety odchudzającej ) że wyciskałam jedną cytrynkę na dorsza, obkładałam dodatkowo skórkami z cytryny, posypywałam troszkę solą i tak musiał poleżeć koło 2 godzin, a potem tylko do piekarnika w naczyniu żaroo smakował niesamowicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 11.12.2008 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 hmm...trzeba spróbować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 11.12.2008 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 dzień dobry! Właśnie wróciłam z giełdy z dorszem w bagażniku no to pogratulowac dorsz to dobra rybka, zwlaszcza wedzona z takich tanszych to polecam jeszcze filet mirune ze skora Genaralnie kupujac mrozonki prosze trzymac sie zasady: IQF - pojedynczo mrozone, kilkukrotnie polewane woda i mrozone- nie SHP - prawie bez wody, przechowywane w taflach przekladanych folia - tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMajaD 11.12.2008 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 jasne, tylko co to za skróty? kiedyś mi smakowała panga, ale po ostatnim razie jak po rozmrożeniu okazało się że jest na niej coś dziwnego tłustego to mam obrzydzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 11.12.2008 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 jasne, tylko co to za skróty? kiedyś mi smakowała panga, ale po ostatnim razie jak po rozmrożeniu okazało się że jest na niej coś dziwnego tłustego to mam obrzydzenie w temat ryb i ich naturalnych (dopuszczalnych) pasozytow tudziez skladu miesa (np. toksyn) proponuje nie wnikac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMajaD 11.12.2008 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 znaczy że więcej bym nie zjadła?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 11.12.2008 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 znaczy że więcej bym nie zjadła?? znaczy ze moze byc roznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 11.12.2008 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 Piotrulex, kupiłam prasowaną bez wody - 9 kg w małym pudełku. Byłam mocno zdziwiona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 11.12.2008 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 Panga stanowczo nie - po przeczytaniu paru artykułów na temat hodowli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 11.12.2008 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 Piotrulex, kupiłam prasowaną bez wody - 9 kg w małym pudełku. Byłam mocno zdziwiona gdzie to kupowalas i ile kosztuje taki dorszy bez nadmiernej ilosci bezwartosciowego lodu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 11.12.2008 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 Panga stanowczo nie - po przeczytaniu paru artykułów na temat hodowli... te o zastrzykach i karmieniu innymi zmielonymi rybami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 11.12.2008 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 Panga stanowczo nie - po przeczytaniu paru artykułów na temat hodowli... te o zastrzykach i karmieniu innymi zmielonymi rybami? Też, ale i te o podawaniu hormonu na zwiększe produkcji ikry... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 11.12.2008 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 Panga stanowczo nie - po przeczytaniu paru artykułów na temat hodowli... te o zastrzykach i karmieniu innymi zmielonymi rybami? Też, ale i te o podawaniu hormonu na zwiększe produkcji ikry... te zastrzyki o ktorych pisalem to wlasnie hormowny robione mowiac krotko z siuśków przyszlych mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaoj20008 11.12.2008 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 nie ma jak się dobrze wkręcić na forum http://forum.muratordom.pl/post2922145.htm#2922145 sorry@agnieszkakusi, zauważyłam że macie ścisłe i raczej stałe grono na forum.Od czasu do czasu też się włączałam i myślę, że bliżej wiosny będę Was szczególnie prosiła o rady, kontakty fachowców itp.Dlatego ,przykro mi pomimo tej buźki , że tak przyjęłaś moją wypowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 12.12.2008 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2008 Piotrulex, na giełdzie warzywnej po 12 zł za kilogram. Wczoraj poczekałam aż leciutko odpuszczą i powykładałam je do woreczków i wrzuciłam do zamrażalnika. Tak sobie myślę, że ta hurtownia ma siedzibę gdzieś koło Ciebie, bo w Nieszawce. Annaoj, ale nie pisałaś tego wątku pod swoim nickiem Poza tym jesli masz cos dobrego do zaproponowania to chodź na naszą grupę, a nie gdzieś w ogólnych Dobre rady zawsze mile widziane. Ja też nimi chętnie służę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 12.12.2008 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2008 Piotrulex, na giełdzie warzywnej po 12 zł za kilogram. Wczoraj poczekałam aż leciutko odpuszczą i powykładałam je do woreczków i wrzuciłam do zamrażalnika. Tak sobie myślę, że ta hurtownia ma siedzibę gdzieś koło Ciebie, bo w Nieszawce. ... no wlasnie dlatego o to sie pytam jesli mowimy o takich zakupach to mi akurat z tej firmy sa przywozone do domu na telefon w nieco lepszych cenach moja nieco szersza niz przecietna "rybna" wiedza powinna dac co nieco do myslenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 12.12.2008 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2008 zauważyłam że macie ścisłe i raczej stałe grono na forum.Od czasu do czasu też się włączałam i myślę, że bliżej wiosny będę Was szczególnie prosiła o rady, kontakty fachowców itp. grono jest stale i scisle tylko dlatego ze czytasz i nie piszesz kazdy jest naprawde mile widziany wiec prosimy o aktywniejszy udzial witamy po raz kolejny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daniel_torun 12.12.2008 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2008 Witam serdecznie ! U nas zamiast zimowego uśpienia wchodzimy w stan wykończeniówki : -) Na zewnątrz właśnie kończy się ogrodzenie , dzisiaj zamówiłem kostkę brukową. Mam tylko problem z ziemią. Musze nawieźć ok. 20 wywrotek czarnoziemu. Mam kilka dni czasu ale nie mogę nic znaleźć. Macie jakieś namiary ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 12.12.2008 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2008 Ty się nie chwal tylko załatwiaj nam te lepsze ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 12.12.2008 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2008 Ty się nie chwal tylko załatwiaj nam te lepsze ceny ja sie nie chwale bo raczej nie ma czym ... zmarnowalem tam troche czasu zostal kolega, ktory od czasu do czasu bierze cos dla siebie i jadac do domu podwozi mi do chalupy. w hurtowniach ktore pewnie w toruniu sa juz tylko dwie znajomych juz nie mam natomiast w bumarze-arpolu jest za drogo oni obslugua szeroko pojete carrefoury a tam ten sam towar mozna bardzo czesto kupic taniej. tylko ze markety biora lodowane badziewie bo tam najczesciej liczy sie cena a nie jakosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts