Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Toruń i okolice...:-)))

MichalTr

Recommended Posts

• Odpowiedzi 10,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• piotrulex

2610

• agnieszkakusi

1719

• nastka79

1115

• madzialenka

513

tak się smieję, bo akurat też mam kumpla, który pracuje w tej hurtowni. Tylko w sumie nawet nie pytałam po ile jest u nich :roll: W marketach no cóż...płaci się za glazurę :D

Piotrulex, a może masz jakiś fajny przepis na dorsza?

za moich czasow ten punkt prowadzil Jurek i Łukasz ale to sie podobno zmienilo

nie znam przepisow, znam sie bardziej na surowcu i niektorych fragmentach przemyslowego przetworstwa o ktorych pewnie nie chciala byc wiedziec :D

no bo niby po co śledziom woda utleniona? :o

lubie ryby jesc, zwlaszcza wedzona a szczegolnie jak kupie je zywe, sam przygotuje i sam uwedze na wlasnorecznie scietym drewnie :D

annoj to nie jest ścisłe grono, ja zostałam miło do niego przyjęta całkiem niedawno

pisz jak najwięcej

ps. jade zobaczyć czy moje nowe okienka są u mnie wstawione czy u sasiada :p

ani tu ani tam

od 2 godzin mozna je na allegro licytowac od zlotowki i to BCM :wink:

ps. u nas w nocy prad kilkukrotnie wylaczali i zastanawialem sie ile potrzeba czasu aby piec mi wygasl - ekogroszek z podajnikiem. o braku dzialania pomp nawet nie wspomne. teraz jakas konkretne zima, awaria zasilania i moze byc mocny problem. grawitacyjnie teraz to malo kto robi nawet jak piec bez pradu potrafi pracowac

my chyba bysmy lozko do kotlowni wstawili i palili na awaryjnym ruszcie ale ile mozna :wink:

no my przy piecu węglowym chyba będziemy musieli cos kupić, bo jak siądzie na dłużej prąd, a akurat będzie się paliło w piecu...no cóż...może być niewesoło.

wtedy wylacza sie dmuchawa i podawanie wegla wiec nie ma plomienia i woda wiele sie nie podbuzuje

zakladajac ze normalnie pracujesz na kotle z temperatura max 70 stopni to zagrozenia nie widze. zreszta wlasnie po to dla bezpieczenstwa cala instalacje CO w domu mam na twardej miedzi

nie w temacie ale

Jest dotacja dla mostu!

piątek 2008-12-12

Są pieniądze na drugi most drogowy w Toruniu!Informację taką przekazał na spotkaniu z marszałkiem województwa minister Cezary Grabarczyk.

czytaj dalej »

Miasto otrzyma dotację z budżetu państwa w wyskości 132 milionów euro. Tym samym też projekt inwestycji został przeniesiony z listy rezerwowej na podstawową programu “Infrastruktura i środowisko". Jeszcze dziś o 13.30 odbędzie się konferensja prasowa prezydenta Torunia Michała Zaleskiego. Do sprawy będziemy wracać.

Miałam wczesniej problem z nickiem, o którym wspomnialam w poście 23 listopada.Musiałam się jeszcze raz rejestrowac. Rzadko piszę, bo cały czas szarpię się z papierami, a konkretnie od lipca 2007.Wtedy złożyłam o warunki zabudowy.Nawet nie chciało mi się na bieżaco tego opisywać, dlatego jak napisał @piotrulex, więcej czytałam niz pisałam.Po otrzymaniu PnB, zapewniam, że często bedę gościć na forum.

teraz to juz nie na żarty jestem przerażona ogromem pracy :roll:

elektryk ma tysiąc pytań co gdzie, a ja nie mam koncepcji :cry:

elektryk powinien dawac Ci do wyboru a nie zadawac co gdzie. jak chlop ma doswiadczenie to wie co gdzie powinno byc a Ty mu tylko potwierdzasz :D . to jakis znajomy z polecenia czy obcy z gazety?