nastka79 07.01.2009 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 No Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 07.01.2009 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 Natalia, to przy braku prądu nie macie wody? jak hydrofor ze zbiornikiem pod cisnieniem to na troche powinno starczyc jednak nie za wiele. lepiej w ubikacji za czesto nie splukiwac jak pradu brakuje ... jakie szanse na wodociag czy kanalize? jak czytam o hydroforach itd to przypominam sobie jak marudzilem placac 1800 za same warunki na wode i 1800 za to samo na kanalize. teraz wiem jaka to wygoda i ciesze sie ze mam dom tam gdzie mam . niebawem bedziemy mieli gaz ziemny. asfalt osiedlowy pod samym domem zanim wstaniemy juz jest dawno odsniezony i posypany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 07.01.2009 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 Mamy hydrofor bezzbiornikowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 07.01.2009 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 Mamy hydrofor bezzbiornikowy za bardzo na tym sie nie znam ale to znaczy ze jak odkrecasz wode w kranie to wtedy sie wlacza pompa a jak zakrecasz to sie wylacza??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzialenka 07.01.2009 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 Natalia, a ile Ci wyszlo za ten prad? U nas za grudzien za caly prad - grzanie, bojller 300l, wentylacja, uzytkowy wyszlo jakis 540 zl. Czyli zgodnie z planem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzialenka 07.01.2009 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 Piotr, odpowiadajac na pytanie o kominek. Mieszkamy od roku, palimy roznie, ostatnie 2 tygodnie codzienne z kilkukrotnym dokladaniem. Ale ciesze sie, ze nie zdecydowalam sie na plaszcz wodny. teraz pale bo lubie a nie bo musze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 07.01.2009 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 Piotr, odpowiadajac na pytanie o kominek. Mieszkamy od roku, palimy roznie, ostatnie 2 tygodnie codzienne z kilkukrotnym dokladaniem. Ale ciesze sie, ze nie zdecydowalam sie na plaszcz wodny. teraz pale bo lubie a nie bo musze. no wlasnie ja mam doswiadczenie z kominkiem jak dobrze pamietam z 6-letnie i pisalem o malowaniu po 2-3 latach. Wam jeszcze nieco brakuje do tych 2-3 lat wiec pogadamy za jakis czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 07.01.2009 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 znajomy ode mnie z pracy ma kominek z rozprowadzeniem i powiedział, że nigdy więcej. Kotłownia w salonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzialenka 07.01.2009 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 Aga, to powszechna opinia ludzi, ktorzy zdecydowali sie ogrzewac kominkiem. Dlatego zrezygnowalismy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marmag 07.01.2009 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 a pompa to Viessmann Vitocal Czyli http://www.viessmann.pl/pl/products/Heat_pumps/wizualizacja.html taka. Wieczorkiem coś napiszę teraz brak czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 07.01.2009 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 Mamy hydrofor bezzbiornikowy za bardzo na tym sie nie znam ale to znaczy ze jak odkrecasz wode w kranie to wtedy sie wlacza pompa a jak zakrecasz to sie wylacza??? Dokładnie tak. Ale jest wg producenta ultracichy . Cichy to on nie jest, ale w porównaniu z hydroforem u moich rodziców to faktycznie ultracichy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 07.01.2009 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 znajomy ode mnie z pracy ma kominek z rozprowadzeniem i powiedział, że nigdy więcej. Kotłownia w salonie. czyli to ma nastka? my jak postawimy kominek zrobimy rowniez doplyw tego cieplego powietrza z okolic kominka do 2 lub 3 gornych pokoi bo bardzo nam tak pasuje z centralnie polozonego komina. wylot blisko podlogi i nie jest tak zle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 07.01.2009 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 Natalia, a ile Ci wyszlo za ten prad? U nas za grudzien za caly prad - grzanie, bojller 300l, wentylacja, uzytkowy wyszlo jakis 540 zl. Czyli zgodnie z planem. U nas za 1,5 miesiąca 1200 (w tym jakies 200 za drugi segment) i to na taryfie budowlanej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzialenka 07.01.2009 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 Tylko wzbija kurz. widzialam u znajomych jak to wyglada i dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 07.01.2009 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 znajomy ode mnie z pracy ma kominek z rozprowadzeniem i powiedział, że nigdy więcej. Kotłownia w salonie. czyli to ma nastka? my jak postawimy kominek zrobimy rowniez doplyw tego cieplego powietrza z okolic kominka do 2 lub 3 gornych pokoi bo bardzo nam tak pasuje z centralnie polozonego komina. wylot blisko podlogi i nie jest tak zle Tak ja to mam. Ale wolę to niż cały dom ogrzewać tylko prądem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzialenka 07.01.2009 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 Natalia, to Ty jeszcze nie masz licznika dwutaryfowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 07.01.2009 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 Mamy hydrofor bezzbiornikowy za bardzo na tym sie nie znam ale to znaczy ze jak odkrecasz wode w kranie to wtedy sie wlacza pompa a jak zakrecasz to sie wylacza??? Dokładnie tak. Ale jest wg producenta ultracichy . Cichy to on nie jest, ale w porównaniu z hydroforem u moich rodziców to faktycznie ultracichy... no to lipa macie piwnice? pewnie nie skoro odglosy Wam przeszkadzaja u nas jest i to rozwiazuje problem odglosow z podajnika i lecacych w nim groszkow wegla, dmuchawy, wjezdzania autek, skladowania 4 tonek wegla itd hydrofor tez by sie zmiescil i pewnie nie bylo by go slychac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 07.01.2009 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 Tylko wzbija kurz. widzialam u znajomych jak to wyglada i dziekuje. ale to z jakis wentylatorem czy tak po prostu grawitacyjnie? tescie maja bez nawiewu i jest spoko. jak bylismy nad morzem i wynajmowalismy sobie spory domek to tez byl kominek, nawiewy bez wentylatorow i innych cudakow tylko grawitacyjnie i bylo OK. u gory tak dawalo cieplem ze zatykalismy kratke jakims kocem bo nie mozna bylo inaczej jej zamknac a latajacych "kotów" nie zauwazylem pomoimo ze w wynajetym domu oczywiscie nie chcialo nam sie i przez tydzien sprzatac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 07.01.2009 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 Tak ja to mam. Ale wolę to niż cały dom ogrzewać tylko prądem a mysmy zamiast pradu, kominka, pc czy innych wynalazkow zapodali po prostu ekogroszek i jak na razie pomimo rosnacych cen wegla jestesmy zadowoleni pociesze tylko ze jak cena wegla rosnie to pradu oczywiscie tez bo tu zaleznosc stosunkowo prosta . majac kociol na groszek to drewnem, dechami itd tez napale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 07.01.2009 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 Natalia, to Ty jeszcze nie masz licznika dwutaryfowego? Niee . Dziś składamy papiery do energetyki... nam zmienili w ciagu kilku/nastu dni po zlozeniu wniosku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts