piotrulex 30.01.2009 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 Gadałam przed chwilą ze znajomym, mówił, że nikt w Toruniu jeszcze tego nie wystawia . Ma kosztować podobno 1000-1500 zł mi gdzies mignelo juz 500 zeta. nie wiem. moze na forum ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzialenka 30.01.2009 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 Z rok pewnie ja bede wystawiala. Czlowiek uczy sie cale zycie. Popytam wsrod znajomych i powiem, kto wystawi certyfikat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMajaD 30.01.2009 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 z tego co wiem, to dopiero organizują szkolenia w tym zakresie, trochę to napewno potrwa zanim ludzie zdobędą uprawnienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 30.01.2009 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 Z rok pewnie ja bede wystawiala. Czlowiek uczy sie cale zycie. Popytam wsrod znajomych i powiem, kto wystawi certyfikat. gdzie robisz???? moj brat jest w trakcie i zapowiada sie na wrzesien moze wczesniej on skonczyl cos na ATR i mam mgr inz. a to chyba jakos podyplomowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzialenka 30.01.2009 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 Sprawdzcie THERMPROJEKT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzialenka 30.01.2009 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 Zgadza sie, ATR ma podyplomowke, ale tylko dla mgr budownictwa i pokrewnych. Ja zamierzam skonczyc kurs - moj Tata prowadzi czesc zajec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 30.01.2009 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 Zgadza sie, ATR ma podyplomowke, ale tylko dla mgr budownictwa i pokrewnych. Ja zamierzam skonczyc kurs - moj Tata prowadzi czesc zajec. skro prowadzi czesc zajec to dlaczego jeszcze tu nie widzialem oferty specjalnej dla forumowiczow w kwestii swiadectwa energetycznego??????????????????????? prowadzi tez cos na ATR? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 30.01.2009 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 Słuchajcie nie panikujcie z tym świadectwem. Jak na razie nikt nic nie wie, nie ma kto wystawiać, bo nie ma uprawnionych. Dlatego zbierajcie szybko papiery i złóżcie je. To jest zdanie mojego KB, a on wie co mówi Natalia, pozwolenie na zjazd z drogi wystawia gmina. Powinnaś była mieć taki dokument składając o pozwolenie na budowę. A najlepiej zrobisz jak zadzwonisz do Zarządu Dróg w Lubiczu i zapytasz u źródła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 30.01.2009 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 Słuchajcie nie panikujcie z tym świadectwem. Jak na razie nikt nic nie wie, nie ma kto wystawiać, bo nie ma uprawnionych. Dlatego zbierajcie szybko papiery i złóżcie je. To jest zdanie mojego KB, a on wie co mówi Natalia, pozwolenie na zjazd z drogi wystawia gmina. Powinnaś była mieć taki dokument składając o pozwolenie na budowę. A najlepiej zrobisz jak zadzwonisz do Zarządu Dróg w Lubiczu i zapytasz u źródła. Podobno od początku roku nie ma w mieście Toruniu odebranego żadnego budynku prywatnego, bo nie ma świadectw, ale ja wcale nie panikuję i będę próbować też bez. Moja gmina to Obrowo, a nie Lubicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 30.01.2009 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 a ja myślałam, że Lubicz W Obrowie to podobno wszystko się łatwiej załatwia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMajaD 30.01.2009 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 podobno to dobre słowo w tym przypadku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 30.01.2009 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 pozwolenie wystawia gmina, potem trzeba zrobić projekt zjazdu. Najtańszy, który udało mi się znaleźć kosztował 700 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 30.01.2009 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 pozwolenie wystawia gmina, potem trzeba zrobić projekt zjazdu. Najtańszy, który udało mi się znaleźć kosztował 700 zł. wiec co? zeby odebrac budynek potrzebny jest projekt zjazdu z drogi na posesje? niby jak to wyglada? zgode czy warunki na zjazd z drogi gminnej potrzebowalismy dom uzyskania PNB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 30.01.2009 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 My pisaliśmy do gminy o projekt drogi zjazdowej to nam odpisali ze otrzymalismy pozwolenie na zjazd i projekt nie jest wymagany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 30.01.2009 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 My pisaliśmy do gminy o projekt drogi zjazdowej to nam odpisali ze otrzymalismy pozwolenie na zjazd i projekt nie jest wymagany. ooo to bardziej sie pokrywa z informacjami, ktore posiadam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 30.01.2009 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 my mamy zjazd z drogi gminnej i bezprojektu nie zrobiliby odbioru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 30.01.2009 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 Zarząd Dróg odpisał więc tego się będę trzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 30.01.2009 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 my mamy zjazd z drogi gminnej i bezprojektu nie zrobiliby odbioru. to musze sie konkretnie zorientowac bo tez mamy zjazd z asfaltowej drogi gminnej. do PNB potrzebna byla jakas zgoda i warunki a w wykazie dokumentow z INB potrzebnych do odbioru chyba nie ma nic o projekcie. jest chyba cos o zgodzie na zjazd ale o projekcie nie ... sam nie wiem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 30.01.2009 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 Zadzwoń do PINB- u i wszystko Ci powiedzą. My mieliśmy problem z odbiorem właśnie przez ten projekt. Tylko nie daj się zrobić projektantom w teksty typu, że mapka odbiorowa jest ważna tylko pół roku i potrzebujesz nową do projektu zjazdu z drogi. Takie teksty słyszałam non stop i dopiero jak spytałam o podstawę prawną to kręcili głową zmieszani. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzialenka 31.01.2009 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2009 To, ze Tata prowadzi te zajecie i nalezy do Zwiazku audytorow nie oznacza, ze ma uprawnienia do wystawiamia swiadectw. To Polska wlasnie. Wlasnie dlatego postanowilam zainwestowac w siebie i zrobic kurs oraz zdac egzamin. ktos przeciez musi pomoc forumowiczom zrobic odbior domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts