aniolek2020 10.02.2009 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 Rowniez witam sasiadow przeprowadzka pewnie pozna wiosna bo jestesmy na etapie tynkow i bardzo dziekuje wszystkim za pomoc ale pewnie jeszcze nie raz bede sie Was radzic ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMajaD 11.02.2009 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 Wiolutka to nie pan Slawek tylko Mariusz, jutro mamy z nim sie spotkac u nas na budowie i dokladnie bedę wiedziała. Oczywiście napiszę jak poszło. Ale jeszcze umówię się z fachowcami których namiary dostałam od koleżanki forumowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 11.02.2009 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 a tak w ogóle to kontaktowali się ze mną z redakcji Muratora i chcą przyjechać do nas zrobić zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 11.02.2009 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 a tak w ogóle to kontaktowali się ze mną z redakcji Muratora i chcą przyjechać do nas zrobić zdjęcia gdzie tam Cie wulukali i na jaka okolicznosc te zdjecia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 11.02.2009 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 kontakt na forum przez pw. Okoliczność? Nie wiem...pewnie reklama projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMajaD 11.02.2009 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 to fajnie, że się kontaktują, bo zdjęcia mojego domu wrzucono bez zapytania na stronę pracowni projektowej i wszystko by było OK gdyby nie taki bałagan na budowie, że mi teraz wstyd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 11.02.2009 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 kontakt na forum przez pw. Okoliczność? Nie wiem...pewnie reklama projektu. Do mnie też napisali, że chętnie by przyjechali, porobili zdjęcia i napisali jakiś artykuł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 12.02.2009 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 załatwią nas za jednym razem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 12.02.2009 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 wobec tego ciesze sie, ze nie mamy projektu z muratora taka pogoda, ze za chwile pewnie swiety mikolaj z prezentami na saniach podjedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 12.02.2009 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 ja chcę wiosnę!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maya04 12.02.2009 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 taka pogoda, ze za chwile pewnie swiety mikolaj z prezentami na saniach podjedzie a moje dziecko już od miesiąca na zająca czeka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 12.02.2009 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 a moje dziecko już od miesiąca na zająca czeka Prawidłowo - Mikołaj poszedł, to teraz kolej na zająca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMajaD 12.02.2009 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 a ja nie chcę po raz 3-ci przeżywać zamarznięcia wody w domu już myślałam, że najgorsze za nami, byle do wiosny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 12.02.2009 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 No w weekend ma wrócić prawdziwa zima . Jak tak dalej pójdzie, to będziemy musieli jeszcze brykietu dokupić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMajaD 12.02.2009 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 w nocy ma być nawet do -5 a w piątek jest 13-ty ale zwykle nie jestem taką pesymistką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 12.02.2009 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 a mój tata ma w piątek urodziny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seandillon 12.02.2009 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 Witam wszystkich ponownie. Wszystko na to wskazuje , że krystalizuje się u mnie decyzja o budowie domu - trwają ostatnie przeglądy działek (zostają już tylko Bielawy i Kaszczorek). W związku z tym proszę was o pomoc w przebrnięciu przez pierwsze zasieki z tym związane. 1.)Jak długo w Waszym przypadku (bądź Wam znanym) trwają standardowo formalności związane z uzyskaniem odpowiednich zezwoleń na budowę. Może macie jakieś podpowiedzi praktyczne w tym zakresie, by je uprościć lub przyspieszyć?2.)Jakiego architekta byście polecili - jak słyszałem od budujących się znajomych, dobry architekt pomoże przebrnąć przez wiele przeszkód przy domowej budowie.3). Będę również bardzo wdzięczny na namiary na dobre ekipy budowlane. Przekopałem się przez całe nasze forum toruńskie i wiem, że wielokrotnie podawaliście namiary na niektórych fachowców, ale od tego czasu mogło się coś pozmieniać - dlatego aktualizuję swoją wiedzę.Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMajaD 12.02.2009 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 jeśli chodzi o papiery to my załatwialiśmy od stycznia 2008 do sierpnia, trwało to tak długo ze wzlędu na uzyskanie warunków zabudowy od gminy, samo pozwolenie na budowę dostaliśmy w 2 tygodnie. Mogę także polecić kierownika budowy, natomiast naszej ekipy murarzy niebardzo, bo po pierwsze primo marudy z nich okrutne a po drugie primo są niebotycznie drodzy i nie dociera do nich, że dobre dla nich czasy już minęły. kontakty zaraz podeślę na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 12.02.2009 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 Witam wszystkich ponownie. Wszystko na to wskazuje , że krystalizuje się u mnie decyzja o budowie domu - trwają ostatnie przeglądy działek (zostają już tylko Bielawy i Kaszczorek). W związku z tym proszę was o pomoc w przebrnięciu przez pierwsze zasieki z tym związane. 1.)Jak długo w Waszym przypadku (bądź Wam znanym) trwają standardowo formalności związane z uzyskaniem odpowiednich zezwoleń na budowę. Może macie jakieś podpowiedzi praktyczne w tym zakresie, by je uprościć lub przyspieszyć? 2.)Jakiego architekta byście polecili - jak słyszałem od budujących się znajomych, dobry architekt pomoże przebrnąć przez wiele przeszkód przy domowej budowie. 3). Będę również bardzo wdzięczny na namiary na dobre ekipy budowlane. Przekopałem się przez całe nasze forum toruńskie i wiem, że wielokrotnie podawaliście namiary na niektórych fachowców, ale od tego czasu mogło się coś pozmieniać - dlatego aktualizuję swoją wiedzę. Pozdrawiam wszystkich. Standardowo wszelkie formalności związane z pozwoleniem trwają ok. 3 miesięcy. My zleciliśmy załatwianie wszystkich spraw z tym związanych firmie Thermoprojekt, ale teraz pewnie już bym tego nie zrobiła, tylko wzięła jakiegoś tańszego konstruktora/architekta, a wszystkie pozostałe papierki do pozwolenia załatwiłabym sama. No ale doświadczenia nabiera człowiek z czasem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seandillon 12.02.2009 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 wielkie dzięki za szybki odzew - będę wdzięczny za każdą informację i z wielu źródeł od przybytku głowa nie boli:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts