JaMajaD 12.02.2009 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 my też byliśmy w Thermoprojekcie ale odnieśliśmy niemiłe wrażenie że traktują nas tam z góry, więc poszukaliśmy miłej pani architekt, która za wszystko wzięła o połowę mniej i również sama załatwiała wszelkie pozwolenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 12.02.2009 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 Projektantka - emerytowana pracownica PINB Toruń, z "wejściami" dla nas robiła projekt i załatwiała pozwolenie na budowę Mirka Żak 606-643-551. Budowlańców nie polecam żadnych. Miałam samych %$^&*#. Jedynie od dachu byli super, ale siedzą w Anglii. A więżbę zamawialismy w firmie zajmującej się kratownicami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 12.02.2009 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 odnośnie thermoprojektu...jak zaczęlismy rozglądac się za projektem i projektantem to "miły" pan z tej firmy (taki starszy) na nasz opis domu stwierdził, że chyba nam się w głowie poprzewracało, że chcemy parterówkę, że tylko piętrowy. My szukaliśmy w projektach parterówek, a on piętrówek. Jakiś kosmos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMajaD 12.02.2009 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 Aha pani architekt powiedziała nam jeszcze że niepotrzebnie kupowaliśmy projekt gotowy bezpośrednio z biura projektowego bo ona ma zniżki i wyszłoby nas to o wiele taniej i gratis zrobiła nam projekt szamba - już na wejściu zaplusowała a w thermoprojekcie za wszystko sobie w tysiącach liczyli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seandillon 12.02.2009 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 Dzięki ludziska - na was jak na Zawiszę można liczyć. Namiary zanotowane - będę dzwonić. Jak widać z waszych wypowiedzi, problem mamy z solidną ekipą budowlaną - a że to podstawa to "poszukiwani żywi lub martwi".) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maya04 12.02.2009 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 Jak tak dalej pójdzie, to będziemy musieli jeszcze brykietu dokupić... NAstka my też się przymierzamy, będziesz brała z poprzednich namiarów? może jakoś wspólnie załatwimy sprawe i transport na pół wyjdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 12.02.2009 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 Na razie jeszcze mamy, ale jak będę potrzebować to dam znać... Jak bym brała to napewno któryś z tych poprzednich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzialenka 12.02.2009 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 Natalia, jak sprawuje sie suszarka na reczniki? Ja caly czas sie zastanaiwma nad zakupem. Ale jakby co to chyba poczekam do lata i zamowie na jesien, bo jak teraz zamowie to przyjdzie na wiosne. Jak ja na ta wiosne juz czekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maya04 12.02.2009 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 Na razie jeszcze mamy, ale jak będę potrzebować to dam znać... Jak bym brała to napewno któryś z tych poprzednich. ok to daj znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 12.02.2009 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 Dobrze się sprawuje, suszarka jak suszarka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzialenka 12.02.2009 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 Ale, nie pochwalilam sie najwazniejszym. NAPRAWILI MI OGRZEWANIE I WSZYSTKIE STEROWNIKI DZIALAJA. Kto zna historie wie, ze to niemale swieto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyzak74 12.02.2009 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 Ja tam swojej architetki nie polecam. I tak prawie wszystko robiła moja zona. Nie bede mowil nazwiska powiem tylko iz imię i nazwisko należy skojarzyć z wigilia. Moge polecic wykonawcę ssu , hydraulika i mam nadzieje pana od dachu. No i pare namiarow na materiały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartek_Sl 12.02.2009 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 my składalismy dokumenty u architekta 18 stycznia, a PNB otrzymaliśmy 12 maja - tak więc 4 m-ce. Architekta nie polecam - sam wszystko szybciej pozałatwiałem (odrolnienie działki, warunki zabudowy, warunki techniczne przyłaczy etc.) to czego nie mogłem zleciłem architektowi i zaczęły się schody. Na szczęście to ja sam wyceniłem później jego pracę (1/2 wartości jaką podał architekt). Tak więc nie polecę go nikomu. Co do ekipy budowlanej to też lepiej nie będę polecał. Póki co jestem bardzo zadowolony ze współpracy z firmą DARRO z Torunia - kupowaliśmy u nich okna i bramę garażową. Wielki szacunek za to, że współpraca układa się bardzo dobrze i przed i po sprzedaży - a z tym bywa różnie. Nawet po montażu mogę na nich liczyć - dostaliśmy wiele gratisów (dodatkowe klamki, domykanie drzwi, pilot do bramy). Wybór padł na DARRO ponieważ cena/jakość była tu najmniejsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maya04 12.02.2009 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 Ale, nie pochwalilam sie najwazniejszym. NAPRAWILI MI OGRZEWANIE I WSZYSTKIE STEROWNIKI DZIALAJA. Kto zna historie wie, ze to niemale swieto. nooooooo to bossko!!!!!!!!!!!!! Chyba trzeba to oblać coby już nie nawalało Madzia muszę sie do końca lutego wyrobić ze spotkaniem (z p. Zbyszkiem??) dasz namiar bo oczywiście gdzieś go zgubiłam Jak teraz tego nie załatwie to od marca będzie ciężko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMajaD 12.02.2009 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 Dobrze się sprawuje, suszarka jak suszarka. a o jaką suszarkę chodz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 12.02.2009 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 Witam wszystkich .... u nas od zaczecia do uzyskania PW trwalo jakies 3 miesiace co do firmy od adaptacji nie polece tego gdzie robilem czyli inwestprojekt i pana kruegera - maruda robiacy standardy ekip nie znam - na szczescie nie musialem sie w tym rozeznawac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 12.02.2009 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 odnośnie thermoprojektu...jak zaczęlismy rozglądac się za projektem i projektantem to "miły" pan z tej firmy (taki starszy) na nasz opis domu stwierdził, że chyba nam się w głowie poprzewracało, że chcemy parterówkę, że tylko piętrowy. My szukaliśmy w projektach parterówek, a on piętrówek. Jakiś kosmos. gadka prawie jak pana kruegera z inwestprojektu na kosciuszki my ze z piwnica a on ze bez i tak z 20-cia razy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 13.02.2009 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 POMYŁKA To był Inwestprojekt Thermoprojekt, przepraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMajaD 13.02.2009 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 a ja mówiłam o Thermoprojekcie z Wrzosów, czyli wniosek żeby unikać rozreklamowanych biur projektowych u nas długo trwało samo załatwienie warunków zabudowy i umowa z Energą o podłączenie prądu - bo robiliśmy to sami, a od wizyty u pani architekt do uzyskania pozwolenia jakiś miesiąc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 13.02.2009 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 POMYŁKA To był Inwestprojekt Thermoprojekt, przepraszam aaaaaaaa czyli jednak maruda straszna, no nie? nam zreszta wciskal projekty, ktore po wnikliwej analizie nie byly zgodne w WZ i wizualnie wcale nam sie nie podobaly bez kitu nie rozumiem chlopiny o co mu chodzilo nie zgadzal sie na projekt z piwnica a na koncu gadal ze i tak nie wybudujemy piwnicy bo przeziec mamy tam wysoka wode gruntowa. Niestetuy musialem go zaprosic i pokazac ze w 3metrowej dziurze tej wody nie widac na koniec do adaptacji doliczyl 200 zeta za zmiany choc inaczej bylo ustalone NIE POLECAM Inwestprojekt na Kosciuszki !!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts