Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Toruń i okolice...:-)))

MichalTr

Recommended Posts

• Odpowiedzi 10,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• piotrulex

2610

• agnieszkakusi

1719

• nastka79

1115

• madzialenka

513

Projektantka - emerytowana pracownica PINB Toruń, z "wejściami" :D dla nas robiła projekt i załatwiała pozwolenie na budowę Mirka Żak 606-643-551. Budowlańców nie polecam żadnych. Miałam samych %$^&*#. Jedynie od dachu byli super, ale siedzą w Anglii. A więżbę zamawialismy w firmie zajmującej się kratownicami.

odnośnie thermoprojektu...jak zaczęlismy rozglądac się za projektem i projektantem to "miły" pan z tej firmy (taki starszy) na nasz opis domu stwierdził, że chyba nam się w głowie poprzewracało, że chcemy parterówkę, że tylko piętrowy. My szukaliśmy w projektach parterówek, a on piętrówek. Jakiś kosmos.

Aha pani architekt powiedziała nam jeszcze że niepotrzebnie kupowaliśmy projekt gotowy bezpośrednio z biura projektowego bo ona ma zniżki i wyszłoby nas to o wiele taniej i gratis zrobiła nam projekt szamba - już na wejściu zaplusowała :) a w thermoprojekcie za wszystko sobie w tysiącach liczyli

my składalismy dokumenty u architekta 18 stycznia, a PNB otrzymaliśmy 12 maja - tak więc 4 m-ce. Architekta nie polecam - sam wszystko szybciej pozałatwiałem (odrolnienie działki, warunki zabudowy, warunki techniczne przyłaczy etc.) to czego nie mogłem zleciłem architektowi i zaczęły się schody. Na szczęście to ja sam wyceniłem później jego pracę (1/2 wartości jaką podał architekt). Tak więc nie polecę go nikomu.

Co do ekipy budowlanej to też lepiej nie będę polecał. Póki co jestem bardzo zadowolony ze współpracy z firmą DARRO z Torunia - kupowaliśmy u nich okna i bramę garażową. Wielki szacunek za to, że współpraca układa się bardzo dobrze i przed i po sprzedaży - a z tym bywa różnie. Nawet po montażu mogę na nich liczyć - dostaliśmy wiele gratisów (dodatkowe klamki, domykanie drzwi, pilot do bramy). Wybór padł na DARRO ponieważ cena/jakość była tu najmniejsza :D

Ale, nie pochwalilam sie najwazniejszym.

NAPRAWILI MI OGRZEWANIE I WSZYSTKIE STEROWNIKI DZIALAJA. :lol: :lol: :lol:

Kto zna historie wie, ze to niemale swieto.

nooooooo to bossko!!!!!!!!!!!!! Chyba trzeba to oblać coby już nie nawalało :wink:

Madzia muszę sie do końca lutego wyrobić ze spotkaniem (z p. Zbyszkiem??) dasz namiar bo oczywiście gdzieś go zgubiłam :oops: Jak teraz tego nie załatwie to od marca będzie ciężko.

odnośnie thermoprojektu...jak zaczęlismy rozglądac się za projektem i projektantem to "miły" pan z tej firmy (taki starszy) na nasz opis domu stwierdził, że chyba nam się w głowie poprzewracało, że chcemy parterówkę, że tylko piętrowy. My szukaliśmy w projektach parterówek, a on piętrówek. Jakiś kosmos.

gadka prawie jak pana kruegera z inwestprojektu na kosciuszki

my ze z piwnica a on ze bez i tak z 20-cia razy

:oops: :oops: :oops:

POMYŁKA :D

To był Inwestprojekt :wink:

Thermoprojekt, przepraszam :D

aaaaaaaa

czyli jednak

maruda straszna, no nie? :D

nam zreszta wciskal projekty, ktore po wnikliwej analizie nie byly zgodne w WZ i wizualnie wcale nam sie nie podobaly

bez kitu nie rozumiem chlopiny o co mu chodzilo

nie zgadzal sie na projekt z piwnica a na koncu gadal ze i tak nie wybudujemy piwnicy bo przeziec mamy tam wysoka wode gruntowa. Niestetuy musialem go zaprosic i pokazac ze w 3metrowej dziurze tej wody nie widac

na koniec do adaptacji doliczyl 200 zeta za zmiany choc inaczej bylo ustalone

NIE POLECAM Inwestprojekt na Kosciuszki !!!!!