piotrulex 18.06.2007 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 drugi i ostatni strop juz zalany. teraz z 3 warstwy dookola, 2 szczyty, 2 lukarny, wieniec i mozna robic dach wiezba z mazur niebawem bedzie wieziona chetnie dam komus wode z co i kanalizacje do wyceny - prosze o jakies namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 20.06.2007 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 co taka cisza? u nas postepy jak zwykle lecz do wciagarki zepsul sie wylacznik sterujacy zmiana kierunkow obrotow silnika jednofazowego i niegnie nie mozna go dostac a naprawiac nie mia w sumie czego bo styki popalone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 21.06.2007 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 Cisza, cisza, bo lekki przestój u nas. Czekamy na kominy, które mają niby przywieźć w piątek. No i na strop, na który musimy czekać jakiś m-c. Chłopaki coś tam dłubią na budowie, ale prace nie posuwają sie zbytnio do przodu. No cóż czasami tak bywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DONKK 21.06.2007 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 A jakiej firmy kupowaliście kominy, można wiedzieć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 21.06.2007 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 A jakiej firmy kupowaliście kominy, można wiedzieć ? Kominy IBF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 22.06.2007 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 Cisza, cisza, bo lekki przestój u nas.quote] u nas byc moze tez bedzie przestoj budowlany bo tesc ktory nam buduje ma teraz do postawienia garaz 150 metrow kwadratowych oraz dom w zalesiu. ludzie widza jak idzie to sie pytaja o wolne terminy i robota sama wpada w rece Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 24.06.2007 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2007 Witam Czy może ktoś z forumowiczów, kojarzy w Toruniu jakieś firmy, które zajmują się wytwarzaniem siatki ogrodzeniowej - szukam obecnie słupków, drutu, siatki i innych detali do ogrodzenia z siatki z tytu i boków działki. Ceny tych elementów systemowych w hipermarketach budowlanych są lekko absurdalne. Szukam czegoś tańszego - "od zaplecza" nie musi być na tip-top . Znalazłem jedną firmę na Szosie Chełmińskiej - wjazd jak na stadion Pomorzanina. Ale szukam jeszcze innych. Pzdr Thomass Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 24.06.2007 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2007 z siatka nie pomozemy bo mamy milych sasiadow i tylko front nam pozostanie do zrobienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
borówka07 24.06.2007 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2007 Witam Czy może ktoś z forumowiczów, kojarzy w Toruniu jakieś firmy, które zajmują się wytwarzaniem siatki ogrodzeniowej - szukam obecnie słupków, drutu, siatki i innych detali do ogrodzenia z siatki z tytu i boków działki. Ceny tych elementów systemowych w hipermarketach budowlanych są lekko absurdalne. Szukam czegoś tańszego - "od zaplecza" nie musi być na tip-top . Znalazłem jedną firmę na Szosie Chełmińskiej - wjazd jak na stadion Pomorzanina. Ale szukam jeszcze innych. Pzdr Thomass Kiedyś trafiłam na ofertę Centrostalu Toruń, który oferował towary pełnowartościowe po niższej cenie. Były tam siatki powlekane, słupki. Wejdź na stronkę http://www.centrostal-torun.com.pl i poczytaj ofertę specjalną , może zechcesz sprawdzić, czy to aktualne. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 25.06.2007 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 Ktoś mi kiedyś wspominał , że w Grębocinie jest facet co produkuje siatkę ogrodzeniową. Spróbuję się dowiedzieć od tego Ktosia gdzie to dokładnie i dam znać. PozdrawiamOla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 25.06.2007 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 Ktoś mi kiedyś wspominał , że w Grębocinie jest facet co produkuje siatkę ogrodzeniową. Spróbuję się dowiedzieć od tego Ktosia gdzie to dokładnie i dam znać. Pozdrawiam Ola Dzis pewnie bede jechal do domu przez miasto a nie obwodnica wiec porozgladam sie na boki w tym grebocinie. jesli gdzies przy drodze jest reklama to moze jutro dam znac ps. moze mi zbraknie kilkadziesiat BK24 na szczyty poddasza (w tym tygodniu koncza murowanie scian - moze ktos wie jakie teraz sa ceny "od reki" i gdzie najlepiej kupic ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zukow 25.06.2007 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 Po 6 dniach od złożenia projektu w Starostwie dostałem pozwolenie - jestem w Wielkim Szoku tak Wielkim, że chętnie skorzystam z Waszej pomocy w znalezieniu Kierownika Budowy Macie jakiegoś godnego polecenia ? Taki co będzie na budowie tylko w niezbędnych momentach zbrojenie/strop i co tam jeszcze - ale jeśli potrzeba to powie, ze coś źle zrobione. proszę o info na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 25.06.2007 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 jak jechalem aute to oczywiscie zapomnialem wieczorne przejazdzki po grebocinie nie przyniosly efektow w postaci siatki ogrodzeniowej Ma ktos namiar na BK24 w konkurencyjnej cenie od reki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 25.06.2007 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 Ktoś mi kiedyś wspominał , że w Grębocinie jest facet co produkuje siatkę ogrodzeniową. Spróbuję się dowiedzieć od tego Ktosia gdzie to dokładnie i dam znać. Pozdrawiam Ola Podaję namiary bardzo opisowo, są to wskazówki Ktosia Mijasz tory jadac na Grebocin Mijasz zjazd do elektrociepłowni Po lewej stronie przed oponami skręcasz w lewo Twój cel podróży jest po prawej stronie jak juz skrecisz w lewo. Oto takie wskazówki, na ile to będzie pomocne przy dotarciu do celu to się okaże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 25.06.2007 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 Dzięki za opis drogi do siatkarza - jak dotrę podziękuję jeszcze raz. Odnośnie BK24 to ostatnio podczas objazdu hurtowni - ktoś przy mnie kupował wg podobnej zasad bloczki w Betorze (koło wysypiska) - ale cen nie znam. Czy ktoś z Was rozglądał się lub ma jakiś doświadczenia z kupowaniem drzwi zewnętrzne GERDY (znalazłem 3 firmy handlujące tynu drzwiami w Toruniu) lub za bramami garażowymi (Hormann, Wiśniowski lub Krispol). Pozdrawiam Thomass Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 25.06.2007 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 Dzięki za opis drogi do siatkarza - jak dotrę podziękuję jeszcze raz. Odnośnie BK24 to ostatnio podczas objazdu hurtowni - ktoś przy mnie kupował wg podobnej zasad bloczki w Betorze (koło wysypiska) - ale cen nie znam. Czy ktoś z Was rozglądał się lub ma jakiś doświadczenia z kupowaniem drzwi zewnętrzne GERDY (znalazłem 3 firmy handlujące tynu drzwiami w Toruniu) lub za bramami garażowymi (Hormann, Wiśniowski lub Krispol). Pozdrawiam Thomass ja myslalem o miejscowosci grebocin a nie o kawalku torunia przez niektorych nazywanym grebocinem BK24 poszukam pewnie pod koniec tego tygodnia jak bede wiedzial ile go dokladnie zabraknie - choc mam cicha nadzieje ze nie - jak na razie to 1110 bylo kupionych i okolo 70 zostalo bloczkow betonowych kupilismy 2100 i zostalo 100 kilka w kwestii drzwi zewnetrznych, bamy garazowejj i okien to rozgladam sie natychmiast jak tylko dadza mi en cholerny kredyt - zdolnosc mamy na prawie pol duzej banki a nikt nie ma czasu rozpatrzyc naszego wniosku na marne 200 koła - co tu kuźwa do rozpatrywania wszystko ladnie i pieknie do momentu az wniosek sie zlozy - nagle kupa wnioskow, roboty a jak do babki dzwonie z zapytaniem to na jakiejs plazy odbiera i mowi, ze bedzie dopiero za kilka dni i nikt jej nie zastepuje sorki lecz musialem sie wyzalic - powoli koncza mi sie pomysly skad brac kase a chcialbym juz okna zamowic choc z tymi oknami to moze poczekamy az dach nam zrobia i bedzie wiadomo jakie wyszly lukarny. na klatce schodowej 2dni emu powiekszylismy okno bo tak bedzie praktyczniej i w lukanach tez pewnie poszerzymy z 1,20 do 1,50 o ile ciesli tez tak wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
telesforek 26.06.2007 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 w kwestii drzwi zewnetrznych, bamy garazowejj i okien to rozgladam sie natychmiast jak tylko dadza mi en cholerny kredyt - zdolnosc mamy na prawie pol duzej banki a nikt nie ma czasu rozpatrzyc naszego wniosku na marne 200 koła - co tu kuźwa do rozpatrywania wszystko ladnie i pieknie do momentu az wniosek sie zlozy - nagle kupa wnioskow, roboty a jak do babki dzwonie z zapytaniem to na jakiejs plazy odbiera i mowi, ze bedzie dopiero za kilka dni i nikt jej nie zastepuje Pewnie babka sfrustrowała się, że ma mniejszą zdolność i stwierdziła, że chociaż co się opali to jej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nasz_Dom 26.06.2007 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 Witam po dlugiej przerwie.Powiedzcie z ktorego biura skorzystac KarBUD czy Inewestprojekt w Toruniu w celu wykonania adaptacji projektu do dzialki. Mial ktos doswiadczenia z tymi biurami?Mamy projekt z Atrium i chcemy wprowadzic drobne poprawki. Czy warto zlecic takim biurom posrednictwo w uzyskaniu pozwolenia na budowe czy samemu biegac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justap 26.06.2007 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 Witam! Thomass28 napisał: Czy ktoś z Was rozglądał się lub ma jakiś doświadczenia z kupowaniem drzwi zewnętrzne GERDY (znalazłem 3 firmy handlujące tynu drzwiami w Toruniu) lub za bramami garażowymi (Hormann, Wiśniowski lub Krispol). Ja mam bramę garażową segmentową z Krispolu i jestem bardzo zadowolona. Bramę, okna i rolety zewnętrzne zamawialiśmy w firmie 2M w Toruniu, ul. Sienkiewicza. Przyjechali, zamontowali i narazie jest ok. Jak masz pytania to pisz na priva. Nasz_Dom napisał: czy Inewstprojekt w Toruniu w celu wykonania adaptacji My tam zakupiliśmy projekt i wykonywaliśmy adaptację - było ok. Ale słyszałam później też niepochlebne opinie - także niewiem. A całą papierologię załatwialiśmy sami, oni tylko przygotowali projekt i złożyli do starostwa i odebrali nam pozwolenie na budowę.[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 26.06.2007 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 Witam po dlugiej przerwie. Powiedzcie z ktorego biura skorzystac KarBUD czy Inewestprojekt w Toruniu w celu wykonania adaptacji projektu do dzialki. Mial ktos doswiadczenia z tymi biurami? Mamy projekt z Atrium i chcemy wprowadzic drobne poprawki. Czy warto zlecic takim biurom posrednictwo w uzyskaniu pozwolenia na budowe czy samemu biegac? karbud nie znam a inwestprojekt czyli pan Kruger to stara maruda Ty mu jedno a on Ci drugie pomimo uzgodninej wczesniej ceny za "wszystkie" zmiany doliczyli mi 200 zeta za zmiane stropu z lanego na terive. dla mnie wszystkie to wszystkie ale nie dla niektorych ja mu ze piwnica o on ze nie bo ody gruntowe sa za wysokie. ja mu ze mam 2 metrowa dziure i nie ma wody a on mi ze to niemozliwe. no wiec musial przyjechac i zobaczyc ze dopiero na 2,5 zaczelo sie saczyc no i oczywiscie mam piwnice pol na pol w ziemi bo taka wlasnie chciale. maruda i tyle. sytuacje ratuje jedynie mlody czlowiek ta pracujace lednak ja tego biura nie polecam pomijam bledy w adaptacji projektu, zle poprzeliczane wymiary itd. dobrze ze wykonawca solidny i z doswaiadczeniem bo jakby mial sie trzymac scisle projektu to pewnie by juz sie zawalilo ( wszystko wlacznie z pozwoleniem zalatwia biuro do adaptacji. wszelkie pisma o warunki itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts