maya04 13.02.2009 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 dziękować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniolek2020 14.02.2009 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 Czy ma moze ktos z Was system Schiedel?? Nam taki zalozyli i w zwiazku z tym mam jak zwykle pytanie. Drzwiczki wyczystkowe zamontowali nam z tej samej strony gdzie bedzie podlaczony kominek. I czy zrobili dobrze, bo jezeli zrobimy obudowe to jak ja sie tam dostane?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 14.02.2009 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 My mamy akurat IBF, ale to to samo, tez systemowy. Drzwi wyczystkowe mamy po drugiej stronie komina. Tzn z przodu jest kominek, a na "plecach" (w kuchni) wypadają drzwiczki. Nie wiem czy jasno napisałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maya04 14.02.2009 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 my mamy schiedla i tak jak Ola mamy wyczystkę "z tyłu". Może zadzwoń do szefa ekipy i zapytaj czemu tak i o co chodzi z wyczystką z przodu- tam gdzie zabudowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMajaD 15.02.2009 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Czy ma moze ktos z Was system Schiedel??... ja mam Schiedla i mam wyczystkę w przylegającym pokoju z drugiej strony komina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renata3 15.02.2009 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Czy ma moze ktos z Was system Schiedel??... ja mam Schiedla i mam wyczystkę w przylegającym pokoju z drugiej strony komina My tez mamy z drugiej strony Pozdrawiam Renata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 15.02.2009 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 A ja w kwestii odbioru domu. Wczoraj sie dowiedzieliśmy, ze jednak bez paszportu energetycznego nie da rady no i zaczynamy zabawę w tej materii. Szlag by to trafił Mysleliśmy i tak nam podpowiadano, że na początku roku uda się bez, no ale nie uda się jednak Papiery już leżą gotowe i teraz czekają na ten paszport. To daj znać jak załatwisz za ile, bo to znaczy, że ja też będę potrzebować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 15.02.2009 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 JUHU mam dachówkę, zamówiliśmy tydzień temu i już jest, teraz jeszcze muszę kupić łaty, czy ktoś wie gdzie można najtaniej dostać? Tartak Julian Modelski 605-305-274 lub (56) 67 86 434 często nie odbiera, bo nie słyszy jak maszyny chodzą więc się nie zrażaj jakby nie odbierał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 15.02.2009 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Czy ma moze ktos z Was system Schiedel?? Nam taki zalozyli i w zwiazku z tym mam jak zwykle pytanie. Drzwiczki wyczystkowe zamontowali nam z tej samej strony gdzie bedzie podlaczony kominek. I czy zrobili dobrze, bo jezeli zrobimy obudowe to jak ja sie tam dostane?? My mamy z przodu. W tym miejscu jest zrobiona półka (taka wnęka). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 15.02.2009 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Cześć Wszystkim kto może polecić mi ekipe (z której byliście/jesteście zadowoleni) do fundamentów? poproszę o namiary nikt mnie nie może poratować namiarami?! musze garaż postawić a na swoich - od domu nie mogę liczyć... Wyślę ci jutro na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 15.02.2009 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 aha miałam Wam powiedzieć, że był u mnie gość od płytek i wycenił łazienkę na 2500 zł a tzw. powierzchnie płaskie czyli podłogi w salonie i korytarzach na 40 zł za m2 plus 8 zł za mb cokoliku z silikonowaniem Czy to jeden z "moich"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 15.02.2009 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 ...bez paszportu energetycznego nie da rady no i zaczynamy zabawę w tej materii. .... To daj znać jak załatwisz za ile, bo to znaczy, że ja też będę potrzebować. tak, tak daj znac ja bede mial czlowieka od tych certyfikatow ale dopiero kolo lipca, robi podyplomowke dom chce oddac do uzytku szybciej wiec tez sledze ten temat - oferty na allegro 4-5 stowek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 16.02.2009 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Te oferty na Allegro to pewnie nie z Torunia, to oni jakoś zaocznie to robią , czy może przyjeżdżają na miejsce? Jeżeli przyjeżdżają to pewnie jeszcze koszty dojazdu dochodzą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 16.02.2009 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Te oferty na Allegro to pewnie nie z Torunia, to oni jakoś zaocznie to robią , czy może przyjeżdżają na miejsce? Jeżeli przyjeżdżają to pewnie jeszcze koszty dojazdu dochodzą... jeszcze sie tym nie interesowealem ale skoro w krakowie czy warszawie robia za 4 stowy to i u nas pewnie tez ... ten certyfikat to jedna wielka sciema, wystarczy odpwoiedziec na sporo pytan, zaznaczyc odpowiednie okienka w programie ktory na obecna chwile kosztuje raptem 2,5 kola i na koncu przystawic pieczatke. chodzi tylko o ta pieczatke. samo zalozenie oczywiscie jest sluszne ale w naszych korupcyjnych realiach i tak niec dobrego z tego nie wyjdzie zobaczymy co kolezanka wyszuka i jakie info nam zaprezentuje MOZE NA 3 DOMY SZLO BY COS ZRABATOWAC - MYSLE ZE WARTO ??????????????????????????????????????????????????????????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 16.02.2009 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 a ja właśnie byłam zapłacić za kostkę. Buuuuuuu.............7223 zł brutto - 190 metrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 16.02.2009 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 a ja właśnie byłam zapłacić za kostkę. Buuuuuuu.............7223 zł brutto - 190 metrów. A czemu aż 190? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 16.02.2009 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 jeszcze sie tym nie interesowealem ale skoro w krakowie czy warszawie robia za 4 stowy to i u nas pewnie tez ... ten certyfikat to jedna wielka sciema, wystarczy odpwoiedziec na sporo pytan, zaznaczyc odpowiednie okienka w programie ktory na obecna chwile kosztuje raptem 2,5 kola i na koncu przystawic pieczatke. chodzi tylko o ta pieczatke. samo zalozenie oczywiscie jest sluszne ale w naszych korupcyjnych realiach i tak niec dobrego z tego nie wyjdzie zobaczymy co kolezanka wyszuka i jakie info nam zaprezentuje MOZE NA 3 DOMY SZLO BY COS ZRABATOWAC - MYSLE ZE WARTO ??????????????????????????????????????????????????????????????????? Jakby co to ja się piszę na wspólne załatwianie, coby dostać zniżkę. U mnie to jest bliźniak, więc już i tak prawie 2 domy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzialenka 16.02.2009 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Piotr, to nie jest niestety tak proste jak mowisz. Ale niewazna. Ja bede miala zaufanego czlowieka od certyfikatow dopierow kwietniu, a teraz jeszcze raz proponuje THERMOPROJEKT - wiem, sa upierdliwi, ale wiem rowniez, ze robia. A tak w ramach ciekawostki. Mam w rodzinie architektow w Gdansku. W zeszlym roku rozpoczeli budowe, w tym odbior i zadnego swiadectwa nie potrzebowali. Urzednicy oparli sie na zapisie, ze inwestycje rozpoczete przezd 2009 rokiem nie wymagaja certyfikatu, nawet jesli odbior odbywa sie w 2009r. I jeszcze jedna ciekawostka. Kupujac dom lub mieszkanie tez konieczny certyfikat. Tyle teorii, w praktyce notariusz wpisuje, ze nabywca nie wymaga przedstawienia dokumentu lub bierze na siebie obowiazek jego sporzadzenia (oczywiscie w blizej nieokreslonym czasie) i po klopocie. Nie ma to jak stworzyc ustawe, ktora kazdy interpretuje jak chce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 16.02.2009 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Natalia, sam podjazd pod samochody to 75 metrów, taras 32 metry. Do tego metrowej szerokości chodniki, kostka wokół budynku gospodarczego. Całe szczęście, że vat jest do odzyskania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 16.02.2009 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Piotr, to nie jest niestety tak proste jak mowisz. Ale niewazna. Ja bede miala zaufanego czlowieka od certyfikatow dopierow kwietniu .... nic nie jest proste chyba ze ktos sie na tym zna jazda autem dla mojej matki nie jest prosta a np. ja jakos sobie radze. za to uszycie spodni dla mnie jest trudne a dla mojej matki banalnie proste dla kogos kto skonczyl kurs jeden taki certyfikat to maks 3 godziny roboty i dla niego jest to proste jak bardzo zaufany bedzie ten czlowiek i co moga zyskac na tym pozostali forumowicze?? dla mnie pewnie kwiecien bedzie za pozno choc moze poczekam jak warto ja bede tez mial zaufanego ale pewnie lipiec/sierpien na atr skonczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts