piotrulex 05.03.2009 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Pozdrawiamy wszystkich budujących Jakby ktoś miał na sprzedaż niepotrzebny blaszaczek na budowę w przyzwoitej cenie to chętnie odkupimy. Szukamy także przyczepki do przewozu materiału - używanej oczywiście (ok. 2m dł.) i betoniarki(120-150litrów) Będziemy wdzięczni za wszelkie info. (Toruń Bydgoszcz i okolice) specjalnie nie pomoge ale zamiast blaszaka kup troche dragow, desek, gwozdzi, 2 rolki papy i sami sobie zrobcie pod wymiar. teniej wyjdzie a pozniej jeszcze nieco do palenia bedzie. do tego jeszcze 2 zawiasy, skobel i klodke zamiast przyczepki u nas doskonale sie sprawdzil samochod koooooombi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nasz_Dom 05.03.2009 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Tak apropo przedszkoli w Toruniu: http://miasta.gazeta.pl/torun/1,35576,6344471,Jest_kasa__a_firmy_nie_chca_zakladac_przedszkoli.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Siouxiee 05.03.2009 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Jak zwykle okazuje sie, ze nie ma problemu z przedszkolami Pewnie tak samo nie czeka sie miesiacami na wizyte u lekarza specjalisty, podreczniki do szkol sa tanie, zlobki i przedszkola tez, nie mowiac juz o cenach pieluch, ciuszkow itp. Przeciez jest becikowe, no i rodzinne (o ile pamietam, starcza na paczke pieluch, przynajmniej tak bylo za moich czasow ), wiec o co Wam, obywatelom w ogole chodzi?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renata3 05.03.2009 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 my w Niemczech - mala mieścina - za przedszkole placiliśmy 169 Euro - tylko z obiadkami. Jedzonko dzieci przynoszą z sobą. W cenie nie ma żadnych zajęć dodatkowych. Warunki w przedszkolu takie sobie (w "Kangurku" lepsze) ale za to opieka super. Dyscyplina też lepsza w Polsce Pozdrawiam Renata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaoj20008 05.03.2009 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 PILNE ! Witajcie, mam pilne pytanko. Do tzw. ZUD składany jest m.innymi projekt zagospodarowania terenu i tu mam pytanie: co się na nim mieści i czy biuro projektowe potrzebuje duzo czasu ( wg. Was) aby taki plan zrobić? Pali mi się grunt pod nogami, a biuro twierdzi, że nie mają właśnie w/w projektu i że komisja z ZUD zbiera się tylko raz w tygodniu. Na opinie z ZUD- u podobno mogę czekac nawet 2, 3 tygodnie. Koszmar! Co z tego jest prawdą, czy biuro zwodzi? ps. sorki, że nie na temat...przedszkola... Na szczęście lub nie mam to za sobą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marijah 05.03.2009 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 witam forumowiczów:)trafiłam tu dzięki piotrulex i bardzo mu za to dziękuje...właśnie zastanawiam sie z rodzinką nad kupnem okien, mamy kilka wycen ale wogóle nie orientujemy się czy to sa dobre firmy, chodzi mi konkretnie o Ferrum, Nalazek i Altom? może ktos ma oknach tych firm albo słyszał coś o ich produktach, byłabym wdzięczna za każdą informacje.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ax99 05.03.2009 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Nawet nie myślałem o oczyszczalni Muszę też załatwić szybko kopareczkę do wstępnego rozłożenia tego po działce , ponieważ od 15-go zakładają mi ogrodzenie przednie i niczym dużym na nie wjadę na działkę . Daniel..jakie robisz ogrodzenie....jestem zainteresowany.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 05.03.2009 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Z przedszkolami jest problem choc nasza jakos sie dostala i to bez wiekszego starania - fakt, faktem stresa mielismy. Na wizyte u specjalisty faktycznie sie nie czeka a jak komus sie straszliwie spieszy to wystarczy niewielkie dodatkowe ubezpieczenie za male kilka dych i wszyscy z najblizszej rodziny maja dostep do takiej opieki. Podreczniki nie sa drogie, 220 zeta za zlobek a w nim wyzywienie i 10 godzinna opieka to faktycznie niewiele. pieluchy faktycznie tanie i ciuchy pewnie tez tanie bo nawet nie wiem ile kosztuja - choc faktycznie sporo mamy od rodziny. Jest becikowe, starczy na seki pieluch wiec faktycznie o co chodzi??? nasza akurat musiala uzywac tzw. "tanich" pieluch bo od "pampersow" dostawala uczulenia. dodam ze reprezentujemy zapewne klase srednia wiec nasze odczucia to srednie odczucia. najgorsze jest to ze Polacy uwazani sa za pesymistow i najlepsze co nam wychodzi do marudznie, narzekanie, marudzenie, narzekanie, biadolenia ... glowa do gory optymizm to polowa sukcesu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 05.03.2009 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 witam forumowiczów:) trafiłam tu dzięki piotrulex i bardzo mu za to dziękuje... właśnie zastanawiam sie z rodzinką nad kupnem okien, mamy kilka wycen ale wogóle nie orientujemy się czy to sa dobre firmy, chodzi mi konkretnie o Ferrum, Nalazek i Altom? może ktos ma oknach tych firm albo słyszał coś o ich produktach, byłabym wdzięczna za każdą informacje.... cala przyjemnosc po mojej stronie i zapewne resztu grupy Torunskiej. w kwestii nalazka jak bedziesz miala juz wycene to postarac sie moge aby byla nizsza. ale o tym to pozniej rodzice maja altom z przed grubo 10 lat i jest superka. teraz nie wiem. ferrum to tez cos znanego z reklam itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
t-i-g-g-e-r 05.03.2009 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 jakim autkiem kolega jezdzi jak to nie tajemnica? tak mi ksywka chodzi po glowie ... Tak tak - ksywka się fAKtycznie zgadza tak tylko sie witam aby nie zawiezc co niektorych No ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marijah 05.03.2009 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Moja ciocia miała z Atomu i bardzo sobie je chwaliła a wycene bede miała wkrótce:) O Nalazku tez słyszałam same dobre rzeczy i wogóle podoba mi sie obsługa klienta Mam także jedna wycenę z pewnej firmy z Chełmży, cenowo sa najlepsi bo to różnica aż 4 do 6 tysięcy w porównaniu do reszty ofert, dostałam ich adres innej filii na ul.mickiewicza, jednak nigdzie nie mogłam jej znaleźć....... Wogóle zdaje mi sie że jest z nimi cos nie tak........... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daniel_torun 06.03.2009 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Ja mam z Ferrum - profile ALUPLAST. Na razie nie narzekam , nawet suwanka im wyszła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 06.03.2009 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Dziś chyba wybiorę się do gminy, po adres i zaświadczenie, że nie muszę robić projektu zjazdu z drogi . Wczoraj pan przywiózł mi Certyfikat energetyczny a więc wszystko na dobrej drodze do rychłego odbioru budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 06.03.2009 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 jakim autkiem kolega jezdzi jak to nie tajemnica? tak mi ksywka chodzi po glowie ... Tak tak - ksywka się fAKtycznie zgadza tak tylko sie witam aby nie zawiezc co niektorych No ! swiat jest maly kilka razy widzialem takie wozidlo z lepka pod rejestracja wiec zapamietalo mi sie zagladaj tu jak najczesciej tylko nie bierz wszystkiego na powaznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 06.03.2009 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Dziś chyba wybiorę się do gminy, po adres i zaświadczenie, że nie muszę robić projektu zjazdu z drogi . Wczoraj pan przywiózł mi Certyfikat energetyczny a więc wszystko na dobrej drodze do rychłego odbioru budynku. ja sie jakos nie moge zmobilizowac bede w przyszlym tygodniu w Kraku to moze tez certyfikat sobie zrobie nie chce mi sie jakos babrac w tych papierach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 06.03.2009 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Dostałam od znajomego z Ceg-Toru fotki kostki. U nas będzie grafitowa z jasno-szarą. Ułożenie takie jak na fotce. Co myślicie?http://foto1.m.onet.pl/_m/ae38496c243206013db64e2e42f82c71,6,19,0.jpghttp://foto3.m.onet.pl/_m/8e5c429feaf61cccb2d1ea48f5803b67,6,19,0.jpghttp://foto0.m.onet.pl/_m/2612ed0ff2e00380cb359093b25dc628,6,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daniel_torun 06.03.2009 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Nawet nie myślałem o oczyszczalni Muszę też załatwić szybko kopareczkę do wstępnego rozłożenia tego po działce , ponieważ od 15-go zakładają mi ogrodzenie przednie i niczym dużym na nie wjadę na działkę . Daniel..jakie robisz ogrodzenie....jestem zainteresowany.... Boki i tył mam juz zrobioną siatkę powlekaną na podmurówce - ok130mb Z przodu będzie kute - brama dwuskrzydlowa , 2 furtki ( wejściowa + śmietnik ) . przęsła , słupki - 25mb - wszystko robi mi kowal z Jedwabna . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 06.03.2009 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Z przodu będzie kute - brama dwuskrzydlowa , 2 furtki ( wejściowa + śmietnik ) . przęsła , słupki - 25mb - wszystko robi mi kowal z Jedwabna . Też chcę bramę dwuskrzydłową, ale jeszcze się zastanawiam, bo jakby mi się kiedyś zachciało elektrycznego napędu, to co? Myślałeś o tym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 06.03.2009 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Natalia, tylko pamiętaj o tym, żeby była również możliwość otwierania ręcznego, a nie tylko elektrycznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daniel_torun 06.03.2009 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Z przodu będzie kute - brama dwuskrzydlowa , 2 furtki ( wejściowa + śmietnik ) . przęsła , słupki - 25mb - wszystko robi mi kowal z Jedwabna . Też chcę bramę dwuskrzydłową, ale jeszcze się zastanawiam, bo jakby mi się kiedyś zachciało elektrycznego napędu, to co? Myślałeś o tym? Oczywiście że będzie napęd elektryczny - nie widzę w tym problemu . Ja będę wybierał coś z napędów NICE - http://www.nice.pl/_new/?id=25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts