nastka79 06.03.2009 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 No właśnie piszę, że na początek zrobimy normalnie otwieraną, ale nie wiadomo, co nam za kilka lat do głowy przyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 06.03.2009 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Dostałam od znajomego z Ceg-Toru fotki kostki. U nas będzie grafitowa z jasno-szarą. Ułożenie takie jak na fotce. Co myślicie?... dobre polaczenie. takie stonowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 06.03.2009 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 ... Oczywiście że będzie napęd elektryczny - nie widzę w tym problemu . Ja będę wybierał coś z napędów NICE - http://www.nice.pl/_new/?id=25 2 skrzydlowe najczesniej wychodza drozej przy zakladaniu napedu dodatkowo do przesuwnej ktos przy odrobinie zdolnosci elektryczno-mechanicznych jest w stanie zrobic sobie naped za 300 zeta, przy 2-skrzydlowej jest to niemozliwie przy tak niskich nakladach i podstawowych umiejetnosciach tzw. "zlotej raczki" przesywna ponadto nie marnuje miejsca na posesji zaraz za brama a u mnie to dosc wazne bo dom stoi blisko frontu. dla majacych duze dzialki nie ma to wiekszego znaczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 06.03.2009 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 U mnie nie da rady zrobić przesuwnej, a jednoskrzydłowej nie chcę, właśnie ze względu na zabieranie miejsca na podjeździe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 06.03.2009 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 U mnie nie da rady zrobić przesuwnej, a jednoskrzydłowej nie chcę, właśnie ze względu na zabieranie miejsca na podjeździe... u nas z przesywna tez bedzie trzeba pokombinowac bo waska dzialka i bedzie musiala byc mala przeciwwaga. otwierana do wewnatrz ze wzgledu na bliskosc garazu, wewnetrzne przekonania oraz koszta odpada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daniel_torun 06.03.2009 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 A ja robię dwuskrzydłową dlatego że TAK MI SIĘ PODOBA!!! Nie będę Piotrulex - montował przesuwnej bo jest taniej Jak bym chciał taniej to bym nie robił napędu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daniel_torun 06.03.2009 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Wg mnie bramy przesuwne są brzydkie , całość psuje przeciwwaga Miejsca mam dosyć - linia zabudowy 10m więc strata 2 m na otwarcie bramy wielkiej szkody mi nie robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 06.03.2009 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 A ja robię dwuskrzydłową dlatego że TAK MI SIĘ PODOBA!!! Nie będę Piotrulex - montował przesuwnej bo jest taniej Jak bym chciał taniej to bym nie robił napędu . hmmmm ... to chyba dobrze co? wybor jest potezny i kazdy cos dla siebie znajdzie. jeden woli blondynke, inny szatynke, jeden jezdzi kombiakiem inny sedanem, ktos tam ... mi sie podoba przesuwna a tym bardziej sie ciesze ze jest tansza jak bym chcial taniej to bym tez nie myslal o napedzie choc akurat w moim przypadku nie beda tow wielkie pieniadze. mam wujka w okolicach borow tucholskich co robi na zamowienie bramy, fragmenty plotow, jakies meble pod zamowienie z plyty - takie proste no a kawalek silnika do przesuu bramy to i u swojego ojca w garazu znalazlem jak zronisz naped to napisz ile Cie to kosztowalo o ile oczywiscie nie bedzie to informacja niejawna jeden woli matke, drugi corke, jeden brame przesuwna a inny uchylna - i co z tego? i nic z tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 06.03.2009 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Wg mnie bramy przesuwne są brzydkie , całość psuje przeciwwaga Miejsca mam dosyć - linia zabudowy 10m więc strata 2 m na otwarcie bramy wielkiej szkody mi nie robi to moze jakies karakany widziales wlasnie wygladajac przez okno zobaczylem brame w firmie gdzie pracuje. wjazd ma spokojnie z 5-6 metrow bo tiry wjezdzaja a przeciwwaga ma z pewnoscia mniej niz 1 metr jest fajna prostokatna. wystarczy dolozyc jeden wozek wiecej i po temacie mozna w miejscu przeciwwagi przy zamknietej bramie tuje posadzic i u nas wlasnie jest taka koncepcja choc w sumie wcale nie zwiazana z brama, przeciwwaga czy jej ukrywaniem jak zobaczylem pierwszy raz kilka szwedek to tez myslalem ze wszystkie sa brzydkie. po kilku dniach pobytu okazalos ie ze to nieprawda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daniel_torun 06.03.2009 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Piotrulex Napisałem że będę robił bramę dwuskrzydłową na co Ty od razu wypisujesz wywody na temat kosztów jakie to są .Ja nie pytałem się o radę tylko odpisałem na czyjeś pytanie jakie bedę miał ogrodzenie , oraz Agnieszce jaki napęd. Zrozum w końcu , że ludzie mają też inne gusta niż Ty i uszanuj to a nie od razu krytykujesz. Ja robię bramę taką jaka mi się podoba. I już. Dla Ciebie ładniejsze i tańsze są inne ? ok . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 06.03.2009 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 ... Dla Ciebie ładniejsze i tańsze są inne ? ok . Ty piszesz, ja pisze Ty jaka i dlaczego, ja jaka i dlaczego Ty sie stresujesz, ja niespecjalnie Wyluzuj sie Lyknij Yerba Mate zamiast kawki i ciesz sie z zycia Przeciez nikt Cie nie krytykuje i najezdza na Ciebie. nie bierz wszystkiego do siebie. jakies kompleksy masz czy co ze tak sie bronisz? spoko. damy rade ja juz nie ciagne bo znow beda gadac ze kiepsko sie czyta mnie sie podoba funkcjonalna prostota, ergonomia ktora zwykle okazuje sie tanszym rozwiazaniem. nie trawie lukow w oknach i drzwiach, wiezyczek na dachach, jakis kulek i kogutow na czubkach, glow lwow na gole ostatniego gasiora itd choc oczywiscie znam ludzi ktorym sie to podoba i wcale tego nie krytykuje. wedlug mnie jest to nieladne, niefunkcjonalne, niepraktyczne i w 90% bardziej kosztowne. Moze dlatego tam malo nas ten dom kosztowal ...., tak malo ze malo kto wierzy i robi bury na forum ze klamca, niemozliwe itd Milego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 06.03.2009 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 cicho!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 06.03.2009 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 CICHO!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daniel_torun 06.03.2009 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 A co ma prostota do bramy dwuskrzydłowej ? link Też lubię prostotę bez żadnych przesadnych ozdóbek. A co do stresowania się - daleko mi do tego . Niestety forum nie oddaje emocji więc nie masz co wyciągać pochopnych wniosków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 06.03.2009 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Agnieszce jaki napęd. Myślałam, że to do mnie było, bo ja pytałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daniel_torun 06.03.2009 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Agnieszce jaki napęd. Myślałam, że to do mnie było, bo ja pytałam Przepraszam Oczywiscie że do Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Siouxiee 06.03.2009 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 ... Dla Ciebie ładniejsze i tańsze są inne ? ok . Ty piszesz, ja pisze Ty jaka i dlaczego, ja jaka i dlaczego Ty sie stresujesz, ja niespecjalnie Wyluzuj sie Lyknij Yerba Mate zamiast kawki i ciesz sie z zycia Przeciez nikt Cie nie krytykuje i najezdza na Ciebie. nie bierz wszystkiego do siebie. jakies kompleksy masz czy co ze tak sie bronisz? spoko. damy rade .... No, a juz sie balem, ze to tylko do mnie pijesz.A Ty po prostu tak juz masz.. Jak tak dalej bedzie, to ludzie przestana pisac w tym watku, by nie narazic sie na Twoje riposty, zostaniesz tu po prostu sam - no, ale wowczas przynajmniej wszyscy piszacy beda sie zgadzac z Twoim zdaniem Gratuluje optymizmu i poczucia humoru. P.S. Jak tam wiosna w Toruniu i okolicach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMajaD 06.03.2009 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 A ja mam pytanie i od razu prośbę. Czy orientujecie się ile biorą za położenie struktury i malowanie elewacji? Kto ma i mógłby poratować namiarem. Ci co nam ocieplali w zeszłym roku to jakos nie mam do nich przekonania. Jakoś ta robota nie szła im tak jak bym chciała. Ola ja mogę zaproponować mojego wykonawcę, dobry fachowiec i nie za drogi - w porównaniu z innymi - tylko, że ja mam cenę 45 zł za cały system docieplenia, nie wiem ile by tylko było za strukturę i farbę. Musiałabyś zadzwonić i pogadać Zbigniew Maciejko 693 875 778 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 06.03.2009 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Siouxiee, wczoraj było w miarę ładnie, ale wietrznie. DziŚ jest KATASTROFA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMajaD 06.03.2009 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 czy ktoś mógłby mnie poratować namiarami na wykonawców od posadzek maszynowych? pięknie proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts