Kama1978k 10.03.2009 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Danielu..jak zrobisz frontowe to podeślij fotki;))) Pozdrawiam;) Ok No to już wszystkim się wtedy pochwal, publicznie, na forum Pochwali się pochwali Już się nie mogę doczekać tego ogrodzenia bo mi teraz pieski i inne kotki wciąż koło domu przebywają. Jest nawet taki jeden czarny, który bardzo chce się z nami zaprzyjaźnić i nie reaguje na żadne stanowcze nasze kroki - łącznie z siłą fizyczną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ax99 10.03.2009 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Witam! Troche z innej beczki...bede robił niedługo odbiór budynku...Mam:-zakończony dziennik budowy-projekt budynku-oświadczenia kierownika budowy-odbiór geodezyjeny( mapka powykonawcza)-Elektryk-kominiarz-odbiór wod-kan + CO-Św. energetyczne- w trakcie realizacji Napiszcie co jeszcze wymagają?? Nie chciałbym 100 razy podysłac im jakiś brakujących dokumentów.PozdrawiamOlek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 10.03.2009 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Witam! Troche z innej beczki...bede robił niedługo odbiór budynku...Mam: -zakończony dziennik budowy -projekt budynku -oświadczenia kierownika budowy -odbiór geodezyjeny( mapka powykonawcza) -Elektryk -kominiarz -odbiór wod-kan + CO -Św. energetyczne- w trakcie realizacji Napiszcie co jeszcze wymagają?? Nie chciałbym 100 razy podysłac im jakiś brakujących dokumentów. Pozdrawiam Olek Zobacz w pozwoleniu na budowę, czy nie jest coś napisane na temat zjazdu z drogi - że wymaga oddzielnego pozwolenia itp... U mnie było, właśnie czekam na papier z gminy, że mimo iż starostwo chciało, to gmina nie wymaga... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 10.03.2009 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Witam! Troche z innej beczki...bede robił niedługo odbiór budynku...Mam: -zakończony dziennik budowy -projekt budynku -oświadczenia kierownika budowy -odbiór geodezyjeny( mapka powykonawcza) -Elektryk -kominiarz -odbiór wod-kan + CO -Św. energetyczne- w trakcie realizacji Napiszcie co jeszcze wymagają?? Nie chciałbym 100 razy podysłac im jakiś brakujących dokumentów. Pozdrawiam Olek Podesłałam Ci mailem jakie dokumenty są wymagane. Pozdrawiam Ola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ax99 10.03.2009 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Ola! Dzieki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daniel_torun 10.03.2009 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Polecam http://forum.muratordom.pl/zakonczenie-budowy-i-odbior-domu,t148305.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 10.03.2009 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Ola! Dzieki... Nie ma sprawy Te trzy organy to tylko wtedy gdzy miałes wczesniej pozwolenie na użytkowanie. Ja tego nie robię. Komplet już zebrałam i w tym tygodniu chcę zlożyć. A czy złożę to jeszcze nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ax99 10.03.2009 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Polecam http://forum.muratordom.pl/zakonczenie-budowy-i-odbior-domu,t148305.htm Juz wiem wszystko...tylko ze z niektórymi rzeczami to co inspektorat to inne podejście do różnych spraw..np zjaz/wjazd z posesji na drogę gminną..projekty pozwolenia ...zaświadczenie...Polska to jeszcze długo nie dogoni Europy...papierologia maxymalna:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 10.03.2009 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 To są wymienione wszystkie niezbędne dokumenty do odbioru domu, które trzeba złożyć do Starostwa.Nie ma tu jeszcze jednego punktu, a mianowicie świadectwa energetycznego. http://images48.fotosik.pl/81/19469bad6df564e3m.jpg http://images42.fotosik.pl/77/dd4307983cfd4559m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
t-i-g-g-e-r 10.03.2009 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Tak mi się kojarzy, że jakiś czas temu ktoś pieska szukał i była odpowiedź że na Rubinkowie podobny się kręci...Nie wiem czy to aktualne, ale na poczcie na Łyskowskiego wisi kartka, że ktoś znalazł i chce oddać Labradora... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bekaert 11.03.2009 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Witam. Czy ktoś z forumowiczów kupował do siebie szambo betonowe? Gdzie polecacie szukać w normalnych cenach? Poza tym szukam firmy/stolarza do schodów, który nie boi się wyzwań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daniel_torun 11.03.2009 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 My szambo kupowaliśmy w Toruniu w Przemysłówce . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 11.03.2009 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 t-i-g-g-e-r, to ja szukałam Sunia się odnalazła i trafiła do nowej rodziny, z której też uciekła, ale się znalazła To już taki typ Dzis kończą nam kostkę. Ładnie wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ax99 11.03.2009 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 t-i-g-g-e-r, to ja szukałam Sunia się odnalazła i trafiła do nowej rodziny, z której też uciekła, ale się znalazła To już taki typ Dzis kończą nam kostkę. Ładnie wygląda zrób fotki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 11.03.2009 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 no właśnie nie wiem co będzie widać, bo na kostce leży już piach. Może uda mi się dziś zrobić podjazd zanim zasypią piaskiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maya04 11.03.2009 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 http://img25.imageshack.us/img25/7888/20090309m.jpg huraaa potrafię dodawać zdjęcia takie kolorki wybrałam na elewację, smakowite jak lody waniliowe fajossskie te twoje kolorki pochwal się jak bedziesz miała zrobione Słuchajcie ile czasu czeka się ja zwrot vatu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 11.03.2009 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 pół roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maya04 11.03.2009 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Matko... czekam juz i czekam ... i jeszcze poczekam no nic to Aga da sie coś wytargowac w tym ceg-torze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 11.03.2009 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 da się Handlowcem jest tam gość, z którym kiedyś pracowałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ax99 11.03.2009 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 no właśnie nie wiem co będzie widać, bo na kostce leży już piach. Może uda mi się dziś zrobić podjazd zanim zasypią piaskiem. Zrób zrób.... Aga...a Oni od razu mają ekipe która położy kostke??? Doradzą w kwestii wzorów itp??? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts